Wki

Hur ta hand för en maltese hund

Din maltesiska kommer ständigt vill vara din högra hand följeslagare. Han kommer gärna sitta vid din sida, timme efter timme, medan du läser en bok eller titta på tv. Men han kommer också att älska att följa med dig vart du än går. De åtnjuter en god gammaldags promenad med sina ägare och en resa i bilen är alltid häftigt. Maltesiska gör anständiga vakthundar och ljuder larm när en främling kommer till dörren. När välkomnas i hemmet, dock, är alla hans eller hennes vän. Fraser som är kända för många är att "de kommer att döda dig med sina kyssar" eller "de skulle gå hem med främlingar". Maltesiska, trots sin ringa storlek, är en mycket härdig hund. Jämfört med många raser de är ganska fria från genetiska eller medfödda medicinska problem. Din maltesiska kommer att leva väl in i tonåren och du kan förvänta honom att vara hans samma lekfulla och busiga själv för de flesta av dessa år.

Men hur i hela världen tar du hand om honom?

Steg

Hur ta hand för en maltese hund. Välj din maltesiska klokt.
Hur ta hand för en maltese hund. Välj din maltesiska klokt.
 1. 1
  Välj din maltesiska klokt. Om du vet någon med ett maltesiskt som skulle vara great. För att vara säker, kanske du vill gå med en renrasig maltesiska. Det finns tusentals maltesiska uppfödare där ute, men det finns gott om purebreds i Djurhem. Se till att innan du tar med din maltesiska hem, att han får tillsammans med andra husdjur eller barn du har.
 2. 2
  Borsta din maltese dagligen. Maltesiska hundar har lång päls. En maltesiska måste tränas professionellt ofta, kanske en gång i månaden, men måste borstas dagligen. Använd en fin, mjuk borste för att slå din maltesiska hunds päls varje dag. Ta bort överflödig päls. Bada din maltesiska med ett milt schampo och balsam. Tvätta hans päls som det är ditt eget hår, bara vara försiktig! Tvätta ansiktet med en tvättlapp.
 3. 3
  Borsta tänderna. Många människor gör inte detta, men det är mycket, mycket viktigt, särskilt för äldre hundar. Använd en mjuk borste tandborste och tandkräm (för hundar, inte det mänskliga slag. Det kan köpas på någon djuraffär). Om det här är ditt första gången, gnugga tandköttet och tänderna med fingret. Lägga några mjuka hundmat kan göra detta mer behaglig. Borsta hundens tänder innan sängen.
 4. 4
  Trimma sina naglar. Maltesiska naglar bör klippas dagligen så att de inte växa över och få smittade. Med hjälp av en vanlig nagelklippare, sakta börjar klippa i slutet av din hunds naglar. Hunden kommer att vara rädda och kommer att kämpa, men han borde blivit immuna mot det. Många maltesiska ägare gör detta när hunden sover, men det kan verkligen skrämma hunden om du inte är försiktig.
 5. 5
  Kolla deras öron. Kontrollera den hundens öron på en daglig basis. Detta kan göras professionellt, men kan också göras hemma. Gå in i öronen med en tops, men inte fastnar det i sina öron. Bara att gå längs sidan av den för att rengöra den. Om det finns något vax av något slag, se till att rensa ut det.
 6. 6
  Se till att mata din maltesiska i sin egen matplats. Det finns miljontals märken av hundmat, men det finns några som gjord för den maltesiska. Testa ett fåtal, och beroende på vilket han verkar mer bekväm med, använd den. Se till att han är okej i sin tarm området (ta upp detta med veterinären varannan månad).
 7. 7
  Gå din hund. Maltese hund kommer att behöva massor av promenader. Gå din maltesiska i minst femton minuter varje dag. De behöver mycket motion, så om du bor i en lägenhet, se till att gå till en park ofta. De är högljudda hundar!
 8. 8
  Älska din maltesiska. Maltese hund är vackra djur och de förtjänar att behandlas med omsorg, och massor av det. Snuggle med dem ofta, eller lära dem tricks, som de älskar att lära sig nya saker.