Wki

Hur man odlar jordgubbar i en kastrull

Jordgubbar har mycket grunda rötter, så det är lätt att odla dem i krukor, både inne och ute. Du kan placera dina jordgubbsplantor på en balkong, uteplats eller inomhus framför ett soligt fönster.

Steg

Hur man odlar jordgubbar i en kastrull. Köp jordgubbsplantor från din lokala plantskola.
Hur man odlar jordgubbar i en kastrull. Köp jordgubbsplantor från din lokala plantskola.

Använd starter växter

 1. 1
  Köp jordgubbsplantor från din lokala plantskola. Se till att de inte har bruna blad och att de ser friska och gröna.
 2. 2
  Välj en planteringsjord behållare med dräneringshål för dina jordgubbsplantor. Även om du kan köpa speciella jordgubbar krukor som har flera öppningar, är det inte absolut nödvändigt, jordgubbar kan växa och ge frukt i någon behållare som har bra jord och får tillräckligt med solljus.
 3. 3
  Fyll din kruka till 2/3 med planteringsjord mix. Din jordgubb potten bör ha minst en 18 "diameter. Även om jordgubbar har grunda rötter, de producerar löpare som behöver lite utrymme för att förlänga.
 4. 4
  Vatten i marken tills vattnet börjar rinna ut ur botten av krukan. Gör sedan 5 eller 6 högar av jord ca 1 "(25,4 mm) lång. Space högar minst 6" (152,4 mm) isär så att löparna kommer att ha utrymme att ströva omkring. De högar själva inte bör vara mer än 3 "(76,2 mm) bred.
 5. 5
  Lyft försiktigt dina jordgubbsplantor från deras barnkammare krukor. Om det behövs, skär potten med en sax om anläggningen ligger inklämd i för hårt. Försiktigt skaka av extra mark samtidigt separera de känsliga rötterna med fingrarna.
 6. 6
  Fyll en hink eller annan behållare med vatten. Blötlägg jordgubbar rötter i en timme, så att de kan absorbera tillräckligt för att hålla dem hydratiserade.
 7. 7
  Avlägsna de växter ur den blötläggning vatten och ställa in en växt på toppen av varje jord högen. Ordna rötterna så att de sträcker sig ner på sidorna av högarna.
 8. 8
  Fyll krukan med mer jord, vilket jorden till nivån av anläggningens kronan. De stammar ur kronan, så att inte begrava den under jorden.
 9. 9
  Vattna blommorna noggrant. Använd en sprinkler kan så att du inte undergräver jorden. Fortsätt att försiktigt vatten tills grytan börjar rinna. (Lägg till mer jord om det behövs-den grundliga vattning kommer ofta kollapsa luftfickor och minska markytan.)

Starta jordgubbsplantor från frö

 1. 1
  Köp frön på din lokala plantskola. När du har fyllt din planter med jord och vattnade den noggrant:
  • Använd ditt finger för att göra 1/4 "(6 mm) fördjupningar i marken, avståndet hålen 6" (152,4 mm) från varandra.
  • Placera 3 frön i varje hål. Fröna är små, vissa människor använder pincett för att överföra frön från förpackningen till marken.
  • Täck fröna. Stöt ner jord över varje frö hål. Du kan helt enkelt trycka med fingret över jorden. Tryck inte för hårt eftersom det kan orsaka att jorden kompakt och fröna kommer att behöva kämpa för att växa.
 2. 2
  Använd plastfolie för att täcka den övre delen av planteringskärl. Detta kommer att hålla jorden fuktig när fröna gror.
 3. 3
  Placera planter i ett soligt läge. Jordgubbarna kommer att gynnas av en varm plats med massor av ljus. Sätt din planter nära ett element eller annan värmekälla under vintern.
 4. 4
  Vatten fröna. Håll jorden fuktig, men inte blöt. Kontrollera jorden dagligen för att se att det inte torkar ut.
 5. 5
  Ta bort plasthöljet från planter när fröna har grott. När plantorna når toppen av plast, kommer de behöver utrymme för att fortsätta växa, så lämna inte plasten på. Jorden kommer att torka ut snabbare när det är avslöjat, så kontrollera torrhet varje dag.
 6. 6
  Tunna de jordgubbsplantor efter fröna har grott. Gör detta genom att nypa eller snipping bort de minsta anläggningarna. Lämna ca 6 "(152,4 mm) mellan de återstående anläggningarna.

Tips

 • Skörda din frukt så snart den är mogen, jordgubbar som sitter ovanpå jorden för länge kommer att ruttna.
 • Se till att potten är tillräckligt stor för anläggningen. Om du kan se rötterna sticker ut dräneringshål i botten av krukan, är det dags att flytta din anläggning till ett större hem.
 • Mest jordgubbsplantor gynnas av en time-release gödselmedel, du kan köpa planteringsjord med gödsel redan blandas in, eller du kan köpa gödningsmedel separat och lägga till den i marken.
 • Lägga några nypor kaffesump till jorden kommer att öka kväve-nivå, lägga kaffesump om bladen på växten är ljusgrönt.
 • Om du planterar dina jordgubbar i en ampel eller jordgubb potten, kom ihåg att rotera behållaren ofta så att växterna på baksidan får tillräckligt med solljus.
 • Jordgubbar trivs i jord som har ett pH-värde mellan 5,3 och 6,5, så välj en planteringsjord med denna kvot. Det är en bra idé att hålla din jord rik genom att lägga till en handfull kompost behållaren en gång i månaden.
 • Fåglar älskar jordgubbar så mycket som du gör. Om dina frukter att bli uppäten av våra befjädrade vänner, drapera nät över växterna eller försiktigt ordna en stor bit hönsnät över potten, i en kupol eller klockform, utan bromsande anläggningen.
 • Mest jordgubbsplantor kommer att sluta producera frukt efter 3 till 4 år.
 • Det är lätt att overwater en jordgubbe växt i en kruka. Känn dig inte besegras om din anläggning inte överlever. Bara få en ny och försöka igen nästa år!
 • Dina jordgubbar behöver inte nödvändigtvis vara helt rött att vara mogen. Den bästa indikatorn på mognad är smak. Om de är fasta och söta, de är redo att plocka.

Saker du behöver

 • Plantering kruka eller ampel
 • Starter växter eller jordgubbe frön
 • Planteringsjord
 • Time-release gödselmedel
 • Plastfolie (om start från frö)