Wki

Hur man målar skåp

Måla skåp är ett bra sätt att vitalisera gamla, tråkig, mörk, eller utslitna skåp, eller att återvinna billiga sådana som du plockat för en låt. Det är ganska enkelt, och kan ge ditt kök skåp en ny titt på en bråkdel av kostnaden för nya. Samtidigt betala en professionell samtidigt sannolikt ställa dig tillbaka en vacker slant, gör projektet själv kan få dig ett rent utseende till en bråkdel av kostnaden.

Steg

Hur man målar skåp. Rengör skåpet ordentligt.
Hur man målar skåp. Rengör skåpet ordentligt.

Prepping arbetsstationen

 1. 1
  Rengör skåpet ordentligt. Detta är ett mycket viktigt steg och får inte hoppas över eller rusade. Skåp är vanligast i kök, vilket innebär fukt och fett kommer sannolikt att ha belagt dem. Varje fet eller smutsiga uppbyggnad på skåp kommer att göra det omöjligt för färg att hålla sig till sin yta, är så rengöring viktigt. Tvätta skåp noggrant.
  • Om du har tillgång till en produkt som heter TSP (trinatriumfosfat), kan detta hjälpa dig. Annars, använd en lämplig produkt eller tvål, "armbåge fett" och vatten.
  • Om det finns några mycket fet / oljig buildups, prova att använda en trasa indränkt i lacknafta för att ta bort dessa svåra att skift fläckar.
  • Låt dina skåp torka helt innan du gör något annat. En våt yta absorberar inte färg eller primer liksom en fullständigt torr yta.
 2. 2
  Ta bort all hårdvara från skåp. Maskinvara: alla dörrar, monteringsverktyg, låda drar, och utdragbara lådor. Ta bort dessa för att skydda dem, att se till att märka dem metodiskt så att du vet vilka lövträd och hårdvara passar där.
  • För bästa resultat, kommer du att måla dörrar och lådor för sig, inte samtidigt monteras skåpen.
  • Naturligtvis bör du också ta bort alla kök innehåll från insidan av skåpen också. Om du någonsin har gjort någon målning, vet du att färgen blir på de märkligaste ställen, tar bort alla värdefulla och gemensamma innehåll från ditt skåp innan du målar dem är alltid en bra idé.
 3. 3
  Förbered området. Förberedelse är viktigt av två skäl: Du vill inte ha någon avfälling måla stänk över områden bör det inte, du vill inte behöva städa upp en enorm röra efteråt.
  • Fäst maskeringstejp på alla områden som uppfyller väggar / kanter etc. så att färgen inte råkar blöda på dessa. Detta är särskilt viktigt för att du ska få rätt till kanten av ett skåp - se till att maskeringstejpen sluter tätt mot kanten från ytan som du inte vill ha målat.
  • Tape kolofonium papper över bänkskivor och tejp plastfolie över backsplash in mellan din bänkskiva och skåp.
  • Placera tidningen eller brunt papper på golvet runt det område du arbetar i. Detta kommer att fånga alla färg spill och du behöver bara rulla upp den och kasta den ut när du är klar.
   • En duk trasa fungerar också riktigt bra, och det gemensamma för målning projekt.
 4. 4
  Fyll i eventuella hål med en polyester trä eller autobody fyllmedel, om så är nödvändigt. Om du vill flytta gångjärnen eller lådor av din maskinvara, fyll i de gamla skruvhålen. Blanda spackel i små partier, eftersom det torkar snabbt, och se till att överfylla hålen, eftersom den krymper när det torkar. Sand den jämna gång helt torkat.
 5. 5
  Samla dina leveranser. Se till att du har alla verktyg som hjälper dig att göra jobbet.
  • Ställ in dina penslar, rollers, fack och måla på en central, lättåtkomlig plats som du kan nå med lätthet under målningen session.
  • Använd handskar om så önskas, det sparar dina händer från färg färg och om du kan vara allergisk mot något av färgen innehållet, kommer handskarna skydda dig.

Slipa, grundning, och patchning

 1. 1
  Sand med korn av skåpen med hjälp av en 100-slippapper. Använd sandpapper, och göra det för hand, som en hand slipmaskin inte kommer att kunna skjuta in papperet i det öppna säd. Hand Sanders kan också slipa bort för mycket säd och lämnar ojämna ytor.
  • Sug upp rester efter att gå över skåpen med sandpapper. Varje un-dammsugas eller rengjorda rester kommer att göra sin väg in i sista lager färg - inte en bra sak.
  • Gå över sugits områden med en putstrasa, se till att alla rester har torkat bort. Vik, och sedan smula putstrasa att ta mer damm och rester.
 2. 2
  Prime. Priming är ett mycket viktigt steg i måla skåp, eftersom obehandlat trä kan missfärga eller bets lacken om det inte har blivit ordentligt tillslutna. Om du är primning på en stram finkornig träslag som lönn eller körsbär, en olje-eller shellack-primer fungerar bra. Om du är primning på en öppen finkornig trä som ek, kan du behöva använda en tjockare primer, som att borsta kitt.
  • Börja längst upp i skåpet och arbeta dig nedåt. Börja borsta mot strömmen och flytta tillbaka över samma plats, gå med säden.
  • Ge primern minst en dag för att torka.
  • Använd en kvalitet nylon-polyester borste för att applicera primern. Förstå att du kan behöva kasta bort din pensel efter varje lager grundfärg, beroende på primern.
  • När grundfärgen har torkat, slipa eventuella ojämnheter med hjälp av ett slumpmässigt omloppsbana sander och 220-slippapper.
 3. 3
  Patch eventuella hål med spackel och tejp alla öppna fogar med täta. Använd vinyl spacklade och en spackel för att fylla några stora hål, bucklor, dings eller repor. Gå över öppna sömmar mellan trä med latex täta, jämna ut täta med en fuktad finger.
 4. 4
  Fläckgrunda nödvändiga områden och sand igen. Om du har spackled några områden, eller har haft bränna igenom på din primer, fläckgrunda dessa områden med spray-on grundfärg och låt torka. När primern har torkat, gå över det med 280-slippapper, med en lätt rörelse. Dammsug och gå över områden med putstrasa igen.

Målning

 1. 1
  Paint. Slutligen du är redo att använda färgen. Använd penslar och / eller rullar, beroende på hur mycket yta du behöver täcka. Paint kanterna av skåpen först. Var noga med att komma rätt in några petiga hörn.
  • Använd långa, jämna slag för att förhindra en fläckig look. Var medveten om att avlägsna eventuella hårstrån pensel eller dina egna hårstrån som kan falla på lacken så du målar - de kommer att orsaka fula åsar, och färgen kommer att chip från dessa områden då knackade.
 2. 2
  Måla skåp interiörer innan exteriörer. Använd en mini-roller för att träffa insidan av skåpet, och vänta på att torka. Gå sedan över den första pälsen med en helt ny pensel, ersätter själv galgar.
 3. 3
  Glöm inte att måla undersidan av skåpen. Detta kan innebära contorting dig själv lite, men det är värt det för att uppnå en övergripande ens utseende.
 4. 4
  Måla dörrarna separat från skåpen. Det är upp till dig där du känner dig mest bekväm att göra detta, kan det vara på golvet över trasa eller kanske vila på något annat, t.ex. en arbetsbänk. Måla en sida av varje dörr i taget (tillåter en sida att torka innan den andra).
 5. 5
  Låt ramen av skåpen för att torka innan de återvänder de färdiga dörrar och montering bitar. Professionella entreprenörer kan hänga skåp att torka, så att ingen förorening eller rub-off inträffar. Det är ofta en bra idé att vänta på bra dagsljus (även om det innebär att vänta tills nästa dag) för att kontrollera att du inte har missat något eller har ojämnheter i lacken.

Tips

 • Använd en shellack-primer. Det luktar starkare än vattenburen grundfärg, men gör en överlägsen jobb med att täta woodgrain.
 • Experimentera med olika ytbehandlingar, såsom spraka måla, faux finish, och stenciler.
 • Märk skåpdörrar, drar, hårdvara, etc, med maskeringstejp så att du kommer ha några problem att sända tillbaka dem till deras rätta plats.

Varningar

 • Håll rummet väl ventilerad, ha fönstren öppna och ett luftflöde i rummet när man målar för att inte drabbas negativt av färgen.
 • Var noga med att rengöra penslar / rullar mycket bra efter att ha använt primer och innan du använder dessa verktyg för färg.