Wki

Hur man laddar en fettspruta

Fettpressar används för att placera en varaktig trögflytande smörjmedel på rörliga mekaniska delar. Delar som kan skava genom att gnida mot varandra behöver denna typ av smörjning. Korrekt smörjning också kommer att öka livslängden på mekaniska delar. Smörjmedel appliceras med fettsprutor, som finns tillgängliga på hårdvara och bildelar butiker. Följ dessa tips för att lära sig hur man läser en fettspruta.

Steg

Hur man laddar en fettspruta. Skruva av huvudet locket på smörjmedelsprutan.
Hur man laddar en fettspruta. Skruva av huvudet locket på smörjmedelsprutan.

Ladda en kassett pistol laddar fett

 1. 1
  Skruva av huvudet locket på smörjmedelsprutan. Detta är den del av smörjmedelsprutan med överföringshuvudet bifogas. Separera den från resten av smörjmedelsprutan, som är patronen innehavet fat.
 2. 2
  Dra tillbaka på metallen handtaget på den andra änden av patronen håller fat. Fortsätt att dra tills kolvstången dras tillbaka helt från tunnan.
 3. 3
  Säkra kolvstången. För kolvstången sidled i en slits i cylindern så att den inte kan gå vidare. På vissa fettsprutor, kommer det indragna kolvstången hakar in i helt indraget läge, och en avdragbar flik är anordnad på änden av behållaren för att tillåta kolvstången att röra sig igen.
 4. 4
  Skaka den förbrukade fettpatron ur tunnan. Kassera den förbrukade fettpatron.
 5. 5
  Skaffa en fettpatron pistol ersättare lämplig för fettspruta. Dessa patroner finns på hårdvara och bildelar butiker. Typiska storlekar är 14 oz. (414 ml) och 16 oz. (473 ml) patroner. Torka i slutet av pipan med en trasa eller trasa. Detta kommer att ta bort överflödigt fett som kan ha läckt ut under avlägsnande av förbrukat fett patronen.
 6. 6
  Förbered den nya fettpatron för lastning. Avlägsna plastlocket från ena änden av patronen och kassera den.
 7. 7
  Sätt in kassetten i pipan. För in änden av patronen som hade plastlock på det först. Skjut in det i, så att slutet av patrontätningar med änden av cylindern.
 8. 8
  Avlägsna metalltätningen från den exponerade änden av patronen. Kassera metalltätningen.
 9. 9
  Sätt tillbaka trumman till chefen för fettspruta. Sätt aldrig tillbaka det helt vid denna tidpunkt. Bara ge gängorna på de 2 delarna 2 varv att para.
 10. 10
  Släpp kolvstången från den tillbakadragna positionen. Tryck in det i cylindern samtidigt pumpning handtaget på smörjmedelsprutan.
 11. 11
  Stanna när fettet börjar synas på dispenseringshuvudet munstycket. Komplett skruva ihop huvudet och fat.
 12. 12
  Tryck på kolvstången för att säkerställa att det är fullt engagerade i att ersätta fettpatron. Pumpa handtaget se till att fett tillförs.
 13. 13
  Torka bort fett från fettspruta munstycke med en trasa eller trasa.

Ladda en reservoar fyllning fettspruta

 1. 1
  Separera huvudet fettspruta från pipan på smörjmedelsprutan. Huvudet är den del med handtaget och applikator rör fäst. Se till att handtaget på baksidan av pipan, som är handtaget av kolvstången, är helt nedtryckt in i cylindern. Skruva loss de två bitar av fettspruta och separera dem.
 2. 2
  Förbered att fylla cylindern med fett. Sätt in den öppna änden av cylindern i en behållare med fett. Dessa behållare finns på järnaffärer och bildelar butiker.
 3. 3
  Fyll på pipan. Håll den öppna änden av behållaren ned i behållaren från fett och långsamt dra tillbaka på kolvstången. Detta kommer att dra in fett i pipan.
 4. 4
  Avlägsna pipan från smörjmedlet. När kolvstången helt har dragits tillbaka, lyft den öppna änden av cylindern ut ur behållaren av fett. Vrid trumman för att bryta den fri från fett som kan täppa till pipan. Använd en trasa eller trasa för att torka överflödigt fett från slutet av pipan.
 5. 5
  Sätt tillbaka trumman för fettspruta till chefen för fettspruta. Engagera trådarna och vrid tills skarven sitter ordentligt.
 6. 6
  Testa utlämnandet av fett. Tryck på handtaget på kolvstången och krama avtryckaren för fettspruta tills leveransen av fett ses i slutet av fettspruta applikatorn röret.
 7. 7
  Torka bort fett från tubens spets och kroppen av fettspruta. Använd en trasa eller trasa för att torka av vapnet.

Varningar

 • Om fettspruta är en som låser kolvstången till det tillbakadragna läget, vara säker på att inte trycka på frigöringsflik tills fettspruta huvudet och fat är anbringas på nytt. Kolvstången är fjäderbelastad, och kommer att gå framåt snabbt.
 • Efter avlägsnande av metall tätningen från slutet av ersättning fettpatron, kommer i slutet av patronen och avlägsnas metalltätningen ha utsatt vassa kanter.

Saker du behöver

 • Fettspruta
 • Reservoar av fett
 • Fettspruta Refillflaskan
 • Torkduk eller trasa