Wki

Hur man installerar kragarna

Skyddshylsor kan hålla vassa paneler plåt från skivning elektriska ledningar, slangar och andra föremål som passerar genom eller över dem. De används också för att förstärka hål för bootlaces, liksom för andra spetsad kläder och till hushållet som ska hänga från (t.ex. gardiner ). Däremot kan installera dem vara knepigt.

Steg

Hur man installerar kragarna. Välj rätt genomföringen.
Hur man installerar kragarna. Välj rätt genomföringen.
 1. 1
  Välj rätt genomföringen. Bestäm syftet med genomföringen. Är det för att skydda mot den vassa kanten av en panel? Är det att ge en färdig utseende? Är det för att hålla damm eller vätska in eller ut? Behöver det ge viss dragavlastning (skydd mot skarpa krökar) till objektet som passerar genom den?
  • Mät det objekt som kommer att passera genom genomföringen, diametern av röret, tråd, eller bunt som du vill skydda. Om du lägger en koppling eller kontakt genom genomföringen, se till att ta hänsyn till detta.
  • Mät hålet att genomföringen ska fylla eller, om möjligt, borra eller stansa rätta hålet enligt den rekommenderade storleken för genomföringen.
  • Mät det tillgängliga utrymmet. Vanligtvis genomföringar har någon ytterdimension bredare än hålet. Se till att denna yttre flänsen passar.
  • Mät eller välja rätt tjocklek på panelen.
 2. 2
  Placera objektet (er) som skall skyddas genom genomföringen och genom hålet, men bara om du räknar med att ha några svårigheter att sätta dem efteråt.
  • För enkla gummibussningar, kan ett alternativ vara att öppna en skåra i sidan av genomföringen med rakblad, vass kniv, eller helt enkelt en sax.
  • Ett klick personlig glidmedel (KY exempelvis) runt utsidan och slits av genomföringen är mycket hjälpsamma, det är oljefri, inert, och torkar klart med några rester. Torka bort överflödigt.
  • Låta dem sitta i kokande vatten några minuter gör dem mer följsamma också. Sedan kan du linda den öppna genomföringen runt precis mitt i en tråd eller rör.
 3. 3
  Tryck ena sidan av en fläns genom öppningen.
 4. 4
  Arbeta hela vägen runt öppningen, bockning genomföringen som krävs.
  • Ett mjukt föremål, såsom denna plast lödning stöd, kan hjälpa till att sätta genomföringen.
  • Om du har tillgång till den motsatta sidan av materialet, kan det hjälpa att dra genomföringen genom eller helt enkelt för att hålla den på plats.
 5. 5
  Välj rätt tjocklek genomföring list för din kant.
 6. 6
  Skjut den över kanten som du vill skydda. Du kan behöva dra sidorna öppna lite med fingrarna när du går.
  • Beroende på tillämpning kan en bit av lämpligt lim hjälpa att hålla bård på plats.
 7. 7
  Gå runt hörnen genom att böja den bård (bäst för runda hörn) eller genom att skära av kantning till längden.
 8. 8
  Mata tråden eller röret genom öppningen, om du inte redan.

Tips

 • Genomföringar med en inre diameter större än ca 1 tum (25 mm) kan vara svåra att hitta. I dessa fall kan det vara bäst att använda genomföringen bård.
 • Det finns andra lösningar för att få sladdar och andra föremål genom öppningar. Prova en webbsökning på något av följande: bussningen, dragavlastning, dragavlastning, Kellem grepp.
 • Vissa genomföringar är utformade för att dyka in från ena sidan. Om du har en av dessa, helt enkelt skjuta den i hålet.
 • För att installera de flesta metall packningar, behöver du vanligtvis ett lämpligt verktyg för dem.
 • Om passningen är lite tight, är ett enkelt sätt att installera gummigenomföringen att använda silikon appliceras runt utsidan av hylsan strax innan du trycker den på plats. Använda en silikontätningsmedel kommer att hålla den på plats efter silikon torkar också. I en nypa, kommer vanligt fett eller vaselin göra, men de kommer inte att torka upp. I ett sådant fall kommer Dawn skålen vätska hjälper till att ta bort rester efter installationen är klar.

Varningar

 • Vassa Plåtkanter kan klippa dig, kablar eller slangar. Var försiktig när du arbetar runt dem. Du bör alltid använda en halv rund / flat kvarn fil, gradning, smärgelduk eller något vasst som baksidan kanten av en brukskniv att "bryta" (skrapa bort) de grova kanterna i hålet eller plåten. Fäst maskeringstejp på ett sätt att fånga metallspån om arkivering runt elektroniken.
 • Var medveten om att skära genomföringen för installationen skapar en möjlig lucka för tunna trådar att dra igenom och kontakta metall hål..
 • En grundläggande genomföringen kan ge ett visst skydd mot damm och stänk, men om du behöver en luft-eller vattentät tätning, dragavlastning, eller elektromagnetisk skärmning, kan du behöva använda en enhet som är utformad i enlighet med detta. Ett annat alternativ, beroende på din applikation, kan vara att installera en skottgenomföringen eller kontakt där röret eller kabeln penetrerar väggen.