Wki

Hur måla om en stol

Gamla trästolar kan målas eller lackeras i trä och betsad eller förseglade. Metal utomhus stolar kan också målas.

Steg

Hur måla om en stol. Dämpningen har antingen tas bort eller helt maskeras med tjockt papper och tejp.
Hur måla om en stol. Dämpningen har antingen tas bort eller helt maskeras med tjockt papper och tejp.
 1. 1
  Dämpningen har antingen tas bort eller helt maskeras med tjockt papper och tejp.
 2. 2
  De förfaranden som krävs är i förhållande till den önskade slutresultatet:
 3. 3
  Metall stolar: Utomhus metall stolar i allmänhet målade med korrosionsbeständig färg, såsom Rust-Oleum, oftast oljebaserad, men alla typer av epoxi, polyuretan, alkyd och andra primers finns tillgängliga idag. Stolar kan målas som de är eller efter viss grad av rost har tagits bort. De kan målas med pensel, men över metall, är den bästa finishen uppnås med spray. Rost kan partiellt eller fullständigt slipas bort med elektrisk vibrator slipmaskin, och belades med en rost sealer såsom zinkkromat eller Oxidröd Primer som kan vara ganska giftiga.
 4. 4
  Trästolar: Du kan helt enkelt måla över befintlig finish. Du kan använda olja eller vattenbaserad färg, om detta sista är vatten bas emalj. Latex är olämplig. Basolja ger i allmänhet en bättre finish och känsla över trä och är mer hållbara.
 5. 5
  Sand de grova fläckarna med en vibrator slipmaskin eller för hand. En skiva slipmaskin lämnar cirkulära spår. Börja med en grov kvalitet av sandpapper som 100 grit och flytta till finare sandpapper för att avsluta (använd helst upp till 320 grit). Filer kan användas för svåråtkomliga ställen och du kan göra olika former genom att linda verktyg med sandpapper.
 6. 6
  För en komplett remsa och återställande av den naturliga strukturen kan en färgborttagningsmedel användas. Detta är en färg upplösare och kan därför vara ganska giftiga. Gummihandskar och plast skyddsglasögon och gasmask skulle vara nödvändigt. Vatten bas färgborttagningsmedel finns också men är omedvetna om hur effektiva de är. Strippor är generellt förbjudna från avyttring av mark så att du kommer att behöva kontrollera om avyttring metod.
 7. 7
  Den avskalade trä kan målas, färgas eller avslutade klart. Varnish lägger en gul ton till trä och har en trevlig känsla, medan polyuretan tillför ingen färg men kanske tenderar att ha en alltför grepp känsla.

Tips

 • Du kan använda klibbighet (självhäftande) trasa för att avlägsna allt damm före målning.
 • Gamla korgstolar kan målas med grundfärg för tätning, och besprutas för bästa finish.
 • Du kan skapa dina egna färgade fläckar genom att lägga till bara en liten nyans eller färg för att färga och testa före användning. Detsamma gäller av trä fyllmedel. Emellertid fläcken bör vara samma bas (olja / vatten) eftersom färgen eller fyllning.

Varningar

 • Andas inte färg och rök strippa. Se till att göra all målning och strippa utomhus eller i ett väl ventilerat utrymme, för att undvika förgiftning från färgborttagningsmedel.

Saker du behöver

 • Stol
 • Måla
 • Sandpapper
 • Färgborttagningsmedel
 • (Valfritt) Varnish