Wki

Hur att lappa stuckatur

Denna guide är avsedd att användas för att små stuckatur patchar (som i du inte kan tillämpa samma koncept att riva av en hel vägg.) Stuckatur lapp kräver en anständig mängd konstruktion kunskap, därför den här artikeln kommer att anta att användaren kommer att känna med den tid det tar att sätta upp och utföra arbetet. Dessa riktningar bör läsas igenom noggrant innan korrigeringsprocessen att eliminera eventuella fel som kan uppstå.

Steg

Hur att lappa stuckatur. Innan du börjar hugga processen, täcker alla områden kring plåstret de kan skadas av fallande skräp eller förstörda av cement damm.
Hur att lappa stuckatur. Innan du börjar hugga processen, täcker alla områden kring plåstret de kan skadas av fallande skräp eller förstörda av cement damm.

Översikt

Instruktionerna för en stuckatur patch i denna guide kommer att följa dessa viktiga steg

 • Hacka-Borttagning av dålig puts utanför det drabbade området
 • Svarvning-Placering av ny fuktspärr (tjärpapp) och metallribba där plåstret kommer att bli.
 • Scratch coat-Första lagret av stuckatur
 • Brun päls-andra skikt av stuckatur
 • Floating-processen för att skapa grova ytan på brun päls för täckfärg för att hålla sig till.
 • Täckfärg-Detta lager är främst för estetik och består av allt från färg till akrylbaserad avsluta med aggregat. (Detta steg ingår inte i dessa instruktioner).

Hackning

Framställning

 1. 1
  Innan du börjar hugga processen, täcker alla områden kring plåstret de kan skadas av fallande skräp eller förstörda av cement damm.
 2. 2
  Detta steg i processen är mycket dammig och personen hugga kanske vill använda ögonskydd, ansiktsmask, handskar.
 3. 3
  De verktyg du behöver för att samla för detta steg innefattar en hammare och mejsel, eller något annat som du kan använda som kommer att slå stuck off the wall och riva den gamla ribba från väggen.
 4. 4
  Viktigt-du måste lämna en del av den gamla listen intakt runt ytterkanten på det område du kommer att hugga ut. Den ribba kvar på kanten kommer att knytas till det nya ribba pågår på området som ska lagas.

Process

 1. 1
  Syftet med hackning är att ta bort den skadade stuckatur och lister från skyddsbladet av väggen. Så bara börja bultande stuckatur med hammare och mejsel för att ta bort puts. Den stuckatur bör bryta sig loss ganska lätt.

Svarvning

Framställning

 1. 1
  Samla de nödvändiga verktygen. Aviation snips och snips för att skära den ribba. Ett måttband för att mäta de nedskärningar som måste göras. En hammare häftpistol och klammer för att fästa den dubbla D tjärpapp till manteln. En hammare och spik för att fästa metallribba till väggen.
 2. 2
  Samla nödvändigt material. Metallribba, dubbel D tjärpapp, och gummimembran.
 3. 3
  dra tillbaka den gamla metallribba från den icke-skadade stuck i utsidan av lappområdet. Detta är den ribba tidigare beskrivits som viktiga som inte bör tas bort.

Process

 1. 1
  Efter metallribba från goda stuckatur har dragits tillbaka och höljet är utsatt, skära en bit av den dubbla d tjärpapp till storlek och använda hammare häftpistol för att hålla pjäsen på manteln.
 2. 2
  Täta utanför kanten bakom exponerade metallribba av med gummimembranet. Gummit membranet kan inte fäster ordentligt mot det område som tätningen av. I det fallet, please ett fåtal häftklamrar i eller improvisera för att hålla den på plats.
 3. 3
  Klipp en bit metallribba till storlek för att passa in i området för lappen. Den metallribba bör vara tillräckligt stor för att passa bortom där metallribba från bra puts på utsidan kanten kan passa över den kapade biten.
 4. 4
  Placera listen över den dubbla d tjärpapp på lappen och spika läkt på bara för att stanna på plats.
 5. 5
  Korrekt spikning för plåstret kommer att omfatta spikning i någon del av höljet som ger en såld fästpunkt. Oroa dig inte om att slå dubbar eftersom det är bara ett plåster. Spikarna bör vara placerade omkring 6 inches isär.
 6. 6
  Nail ribban från bra puts på utsidan kanten av listen över ribba du satt på plats. Nail runt ribba för att säkerställa den överlappande ribba spikas platt ned.

Scratch coat

Framställning

 1. 1
  Korrekt täcker området runt plåstret där allt kan bli smutsig.
 2. 2
  Blanda cement
 3. 3
  Samla nödvändiga verktyg. Hawk, murslev, scoop, scratcher, hink med vatten (inte nödvändigt, men trevligt för att sätta smutsiga verktyg och tvätt efter), tvätta pensel, och en marginal spackel eller spetsiga spackel (för stickning lera in i trånga utrymmen).
 4. 4
  Samla nödvändigt material, det blandade cement.

Process

 1. 1
  Höken och spackel arbete liknar en konstnärs pensel och ombord håller färgen. Höken håller cement; glättaren används för att sprida cement.
 2. 2
  Använd scoop att placera en del cement på din hök. Använd din spackel för att ta cementen utanför hök och sprida den på väggen. Observera att syftet med scratch päls är inte att jämna ut väggen med ett lager av cement. Syftet är att skumma ribban och skapa ett lager för den bruna pälsen att hålla sig till. Skumma bara tillräckligt cement över ribba så att det overed.
 3. 3
  Använd scratcher att repa hela skummad området.
 4. 4
  Cementen kommer sannolikt att alltför uttorkade att använda för den bruna pälsen. Släng den gamla cement och förbereda sig för att blanda en ny sats för brun päls.
 5. 5
  Rengör dina verktyg så att de inte blir förstörda. Använd en tvättborste och hink vatten, eller något annat som kan fungera.
 6. 6
  Vänta på scratch coat torka innan du sätter på den bruna pälsen. Du kommer att känna plåstret är torr när den svänger från en mörkgrå till en ljusgrå.

Brun päls

Kallelse Direkt efter den bruna pälsen är klar måste du starta den flytande process

Framställning

 1. 1
  Se till att varje område som kan bli smutsig runt plåstret fortfarande är tillräckligt täckt.
 2. 2
  Blanda cement
 3. 3
  Samla nödvändiga verktyg. Den darbie eller 2x träbit används för att skrapa den överskjutande cement utanför väggen och utjämning det, Hawk, murslev, scoop.
 4. 4
  Samla nödvändigt material, det blandade cement.

Process

 1. 1
  Scoop cement ut ur skopan och plats i hök. Använd spackel för att sprida cementen på väggen. Den bruna pälsen ska vara i nivå med den omgivande väggen av plåstret, så använd tillräckligt lera för att fylla plåstret på ett adekvat sätt.
 2. 2
  När plåstret har fyllts i med cement, använd darbie och skrapa ner över lappområdet. Blöta darbie gör processen fungerar bättre.
 3. 3
  Om hål finns efter att ha kört darbie över plåstret, kasta lite cement i hålen och upprepa utjämningen processen.
 4. 4
  Upprepa denna process tills väggen är platt med några stora hål och plåstret är i nivå med resten av väggen.
 5. 5
  Floating är det sista steget i korrigeringsprocessen. Lägg märke till väggen bör vara så plant som möjligt från att använda darbie. Syftet med darbie var att utjämna väggen, nu syftet med flytande är att skapa en grov textur på den bruna pälsen för målgång att följa. Se till att starta den flytande process direkt efter den bruna pälsen är klar så att cementen på väggen är fortfarande fuktig. Väggen bör vara fuktig vid beröring och känna svampig när man trycker på.

Flytande

Framställning

 1. 1
  Samla de nödvändiga verktygen, som inkluderar en flottör och en hink med ungefär 1/3 blek vatten.

Process

 1. 1
  Återigen är syftet med flytande för att skapa en rå yta för målgång att följa. Detta är identiskt med slipning en träbit. Istället för att använda sandpapper, använder du ett flöte. I stället för trä, finns det cement.
 2. 2
  Flottören måste vara våt för denna process. Sänk flottören i den bleka vatten och skaka flottören efter så att det inte är genomblöt.
 3. 3
  Använd en virvlande rörelse med den våta flottören att börja utjämning väggen. Var noga med att inte trycka för hårt mot väggen så att du gräva i det, men använd tillräckligt tryck så att du faktiskt grovbearbetning upp ytan på väggen.
 4. 4
  Se till den yttre kanten av plåstret slätas ut på befintlig vägg med flottören. Du kan tillämpa mer tryck på utsidan av plåstret för detta ändamål.
 5. 5
  När plåstret är misshandlade och jämnas ut med det område som tidigare befintlig vägg runt det jobbet är klart.

Slutförande-Nu när plåstret är klart att det måste härda innan man lägger någon typ av täckfärg på. Det finns ingen anledning att rusa sätta täckfärg på grund av oron för skador, täckfärg är främst för estetik. Typiska rekommendationer för härdning är ca 30 dagar.

Blandning guide

Denna blandning guide är separat från flödet av instruktioner, eftersom det kommer att behöva göras mer än en gång. När instruktionerna säger att blanda cement, reflektera tillbaka till mixning guiden. Följande kommer att ta en hel fem liters hink med cement kommer att blandas.

 1. 1
  Samla de nödvändiga material som behövs för att göra en sats av cement. Dessa material innefattar en påse med färdigblandad cement (med fibrer), bindemedel, och vatten.
 2. 2
  Samla de nödvändiga verktygen. En marginal murslev för att skrapa kanterna på skopan. En borrmaskin och visp för att blanda cement. En tvättborste rekommenderas för rengöring av verktygen efter blandning av cement.
 3. 3
  Fyll hinken upp ca ¼ fulla med vatten.
 4. 4
  Lägg ungefär 16 gram av det bindande medlet.
 5. 5
  Fylla resten av hinken med den förblandade cement.
 6. 6
  Blanda hink med borrmaskin och visp tills rätt konsistens uppnås. Du kommer att veta cementet är vid rätt konsistens när det inte är soupy, men det håller sin form relativt väl. Du kan behöva lägga till lite vatten, kolla cement konsistens.

Tips

Varningar

 • Denna guide gör följande antaganden:
  • Problemområde har identifierats
  • Höljet och reglar bakom gamla stuckatur inte ruttnade till den punkt där de inte skulle göra en bra fästpunkt.
  • Plåstret i denna artikel kommer inte att omfatta täckfärg på grund av de många variationerna i texturer för rockar stuckatur finish.
  • Patchwork runt fönster och dörrar måste ha blinkande och gummimembranet installerad. Stuck på botten av en vägg kan kräva gråta avdragare (om det inte är uppenbart att det fanns ingen där från början).
  • Den person som gör lapptäcke kommer att behöva en hel del byggande kunskap. Som i de har gjort olika hem projekt före eller arbetar inom bygg.

Saker du behöver

Primära verktyg lista

 • Spackel-primära verktyget för att sprida cement på väggen
 • Hawk-verktyg som används för att hålla cementblandning i ena handen samtidigt sprida cementen på väggen med hjälp av spackel med andra.
 • Darbie eller 2x träbit-Detta används för att jämna ut plåstret med resten av väggen.
 • Marginal murslev eller spetsiga spackel-För att placera cement i trånga utrymmen.
 • Borra och visp-Det här är det enklaste sättet att blanda cement. Improvisera och du kanske inte behöver en elektrisk borrmaskin och visp.
 • Tvätta borste-för rengöring av verktyg.
 • Aviation snips-för att skära små bitar av metall ribba
 • Snips-för att skära stora bitar av metall ribba
 • Scoop-Används för att ösa cementblandningen ur hinken. Improvisera att använda något annat för samma ändamål.
 • Scratcher-Detta används bokstavligen att repa stuck under scratch päls. Allt kan användas i dess ställe för samma ändamål.
 • Hammer häftpistol (häftapparat) - Detta verktyg liknar en hammare. Du laddar häftklamrar i enheten och pundet på saker för att en häftapparat för att komma ut.
 • hammare
 • mejsel
 • Måttband
 • Krita eller annan enhet som kan användas för märkning
 • float (Detta ser ut som en murslev med en svamp på sidan utan handtag)
 • 5 gallon hinkar (Ju mer du har desto lättare processen blir. Dessa kommer att användas för att blanda i, hålla vatten, samla sopor och skräp, och dragande runt verktyg.)

Andra verktyg

 • arbetskläder (detta är en smutsig process så att inte ha några kläder du planerar att bära ut nästa fredag ​​kväll)
 • Dammask
 • Ögonskydd
 • Arbetshandskar

Material

 • Metallribba
 • Dubbel D tjärpapp
 • Spik
 • torr cement mix (För att förenkla den här guiden kommer antaganden göras som användaren använder en färdigblandad säck cement gjord för puts. Dessa färdigblandade påsar ofta kommer att innehålla fibrer i mixen. rekommenderar jag be någon i butiken du är köper material från att hjälpa dig att hitta rätt mix.
 • Staples
 • gummimembran-Denna grejer kommer i rullar. Ena sidan är en vit plastfilm och den andra sidan är en klibbig svart tjära liknande material.
 • fibrer (Om du köper en säck cement med fibrer då du inte behöver köpa extra fibrer)
 • bindemedel-Det här är en vit vätska som ser ut precis som mjölk. Be en person på plats du köpa material för att säkerställa att du köper rätt produkt.
 • Vatten (en slang med ett munstycke är praktiskt för sanering)
 • täckmaterial (presenningar, tejp, poly, något som kommer att täcka upp ett område som skulle kunna bli rörigt under hela processen)