Wki

Hur spole någon form av sladd

Förhindra veck och skapar prydliga ordning ur rep, linjer, förlängningssladdar, etc. genom att linda dem efter användning.

Steg

Hur spole någon form av sladd. Kontrollera att mediet du ringlande är rena och klara att tas bort.
Hur spole någon form av sladd. Kontrollera att mediet du ringlande är rena och klara att tas bort.
 1. 1
  Kontrollera att mediet du ringlande är rena och klara att tas bort.
 2. 2
  Din dominanta hand blir ringlande handen, kommer din icke-dominanta handen håller bara spolen. Ta ena änden av sladden eller rep i din icke-dominanta handen. Har änden faller ungefär en tum ur din hand antingen mot dig eller bort från dig. Detta kommer att avgöra om linjen kommer att lindas medurs eller moturs.
 3. 3
  Om du håller linjen i vänster hand (du är högerhänt) och änden är vänd mot kroppen, betyder det att du kommer att rulla ihop motsols. Om utgången är vänd bort från dig, kommer ringlande vara medurs. Motsatsen är sant för vänsterhänta hasplar.
 4. 4
  Nu kör din ringlande handen (den dominerande) längs linjen från din hålla handen tills du har båda armarna spridas brett (en armspan rep).
 5. 5
  Ta med din dominanta hand mot ditt innehav handen och använd ditt pekfinger och tumme för att vrida linjen i den riktning som du vill att slingan ska gå (vanligtvis en 180-360 graders vridning gör susen).
 6. 6
  Lay repet i din hålla hand och du bör ha den första av många snygga, icke-sno spolar.
 7. 7
  Upprepa 4-6 med nästa arm längder av rep tills du når den sista armlängd.
 8. 8
  Med denna sista längd av linje du kan avsluta spolen i en mängd olika sätt. Ett enkelt sätt är att ta det sista tågända och linda den tre eller fyra gånger runt utsidan av spolarna som du har gjort, sedan trär änden genom den övre av området mellan spolarna och dra åt, spolen ska nu säkras och du kan använda den extra längden att binda spolen till något för att spara linjen.
 9. 9
  Done!
 10. 10
  Färdigt.

Tips

 • Vid steg 9 - om du gör det sista tågända dubbelt så länge, sedan låta en kort längd av den fria änden att lägga med spolen (och hålla det där med din icke-dominanta handen) och sedan binda hela spolen med den fördubblats rep innan passerar slingan genom colis, du sluta med en ögla för att hänga den färdiga spolen från - användbart om du tänker hänga spolen på en krok.
 • Öva hur mycket vrid det tar att göra linjen ligga ner snyggt: vrida för mycket kommer att göra spolarna i ** figur-åttor (ibland önskvärt) och inte vrida nog kommer att lämna en del av en knut i raden.
 • Förlängningssladdar, eftersom de inte har en naturlig låg till dem och eftersom de är styvare, är oftast svårare att spolen snyggt. Ju äldre sladden är, desto svårare är det vanligen att linda den.
 • Om du använder den ursprungliga beskrivna metoden för conpleting spolen och avsluta med en enda längd av rep för att binda spolen upp med, antingen använda ett dubbelt halvslag eller en rund-tur och två halva missöden att binda upp den.
 • Vad händer om den bortre änden av sladden / rep är inte fritt *** twist? Kanske är det knutet till något eller bara väldigt väldigt långt bort. Coil liksom **** Roadies gör, omväxlande vänster och höger slingor. Börja precis som tidigare och varje annan slinga låg på den motsatta sidan av den växande spolen. Detta kommer att ta lite övning, så du måste flytta din icke-dominanta hand grepp för slingor som läggs på "baksidan" sidan av spolen. Med denna teknik kan du prydligt spole även de mest subbornly twist-resistenta sladdar. Plus, det finns ingen twist byggts upp i sladden så att när du linda det, kommer det inte trasslar så lätt.
 • I steg 5 ovan (roterande sladden med fingertopparna medan ringlande) om under den ringlande processen rotation sladden sker i alternerande riktningar (t.ex. roterande sladden med fingertopparna först motsols, sedan medurs, sedan moturs, sedan medurs, etc.) medan linda, gör det en ren, organiserad, platt liggande spole att bilda och löser en mängd problem, bland annat förhindra åttor ovan (**), spelar ingen roll hur länge sladden är eller huruvida eller inte slutet kan vrida (***), kommer spole sladden på en sida av spolen som, när driftsättning sladden, gör det möjligt att snabbt skala bort från en sida av spolen i motsats till (** **) "Roadie" spolar som lätt knut upp och twist när utplacerade, och ja, det också rymmer gammal, eller stela, synes twist-resistenta sladdar såsom koaxialkabel.