Wki

Hur man gör kattleksaker

Katter älskar att spela och kattälskare kan tillbringa många timmar förlorade i jakten på att hålla kitty roade. Liksom de flesta bra saker i livet, behöver du inte spendera en förmögenhet för att garantera din katts lycka och underhållning. Inte bara är en katt döma dig inte med hur mycket du har lyckats spendera - eller inte spendera - men din katt kommer att vara enkelt glad av en rad hemgjorda leksaker, plus din närvaro och engagemang i pjäsen. Göra katt leksaker är en barnlek, så engagera barnen, hitta resurser om huset, och inte slösa någon mer tid på att oroa underhållande din katt, och din katt kommer att njuta av nya leksaker!

Steg

Hur man gör kattleksaker. Gör låtsas bytesdjur.
Hur man gör kattleksaker. Gör låtsas bytesdjur.
 1. 1
  Gör låtsas bytesdjur. Ganska många saker kan se ut som offer för din lekfulla katt, från papperslappar till dinglande strängar. Här är några förslag för att komma igång:
  • Krama upp en bit papper. Fäst ett snöre till scrunched upp papper. Dingla det över kitty att göra "offer" kommer till liv.
  • Använd en ficklampa för att agera som snabbrörliga byten. Katter kan jaga strålen i evigheter och de kan även förfölja den. Det kan vara lätt för kitty att springa in i saker när man använder en ficklampa för byte, så se till att spela där det är säkert.
  • Gör bytet från gamla strumpor med hål i dem. Helt enkelt knyta en gammal strumpa på en sträng och vicka runt marken. Det är en bra idé att tvätta strumporna först.
  • Använd en pinne från din gård och knyt ett snöre i vardera änden så hårt som du kan. Lägg sedan till en leksak eller papper bollen till slutet. Katter älskar det här.
  • Gör en fågel. Vilken katt är inte frestas att jaga en fågel? Skapa en bas för fågeln med hjälp av en tennisboll och en golfboll. Limma golfbollen på tennisboll i ett läge som liknar ett huvud på en fågels kropp. Om du har tyg, limma detta runt tennis och golf bollar med giftfritt lim. För en svans, använder bitar av band eller snöre och fäst dem på den andra sidan av tennisboll. Lägg pompom bollar för ögonen eller rita din egen med ett giftfritt markör. Fäst fiske tråd till toppen av tennisboll och knyta den andra änden till en pinne.
  • Gör en mus. Den mest typiska byten av allt måste du ha en mus leksak för din katt! Ta två stora pompom bollar (dessa säker är händig!) Och limma ihop dem. Ta sedan ett stort torg i grå filt och vik den på mitten. Skär en droppform som är tillräckligt stor för att täcka pompoms. När du är klar med att klippa, bör du ha två droppformade former som är kopplade på ena sidan. Placera pompom bollar inne, som om du skapar en taco. Säkra den öppna sidan med giftfritt lim eller sy ihop öppningen. Rita (med giftfria markörer, förstås!) Två ögon och lägger en sträng eller band svans.
  • Gör en orm. Får chansen, någon gård och utomhus katter dödar ormar, så det är en medfödd instinkt att jaga efter en orm. För att göra en orm för kitty, ta minst tre rullar toalettpapper (eller om du vill ha en större orm, pappersrullar handduk). Hitta ett snöre som är tillräckligt lång för att matas genom alla rullar och limma den inuti varje pappershandduk rullar för att ansluta dem. Detta gör det möjligt för ormen att böja flexibelt. Täck hela ormen med grönt tyg och dekorera som önskat. Lämna en öppning och en ände så att du kan placera godsaker inuti för din kisse att upptäcka.
 2. 2
  Gör en sträng leksak. En tre-eller-mer-meter-lång bit av detta tyg twisted-sladden från tyget avdelningen, med en knut knuten tätt vid varje ände, kan du interaktivt spela "string" med din katt. Eller, kan två eller flera katter använder den för att spela tillsammans dra igång med det. Den tjockare strängen är, desto säkrare katterna är med det. Sakta drar den över golvet eller sängen, sedan paus, sedan "ryckningar" det då och då kommer att roa de flesta katter för åldrar - även de äldre som har mindre rip-och-tår i dem ofta engagera!
  • För barnsjukdomar kattungar, är allt du behöver slipsen från en badrock. Vissa badrockar har remsor av material som knyter runt midjan. Dra ut över golvet, så det blir kitty uppmärksamhet. Dessa är perfekt eftersom kattungen kan bita i den med lätthet och utan risk för skador.
  • Alltid plocka upp strängen efter katterna har spelat färdigt med det under ditt överinseende och lägga undan den. Katter, pysslingar och andra husdjur kan trassla in sig i det om de lämnas ensamma med snöre.
 3. 3
  Använd ljus för att roa din katt. Ficklampor och laserpekare är bra sätt att roa din katt (och du). Släcker belysningen och vrid ficklampa eller laser på. Katter jagar upplysta prickar eller strömmar av ljus under en lång tid om de är på humör.
  • Med tanke på att katter kan stöta på andra saker när jaga, vara försiktig när du flyttar ficklampan så att du inte skadar din katt i hennes försök att kasta sig över ljuset.
  • När du använder en laserpekare, vara noga med att inte sikta pekaren i kattens ögon.
 4. 4
  Bli kreativ med husgeråd. En papperspåse från mataffären, tomma sy-trådrullar, tomma behållare (tvättas noggrant i förväg) skrynkliga papperslappar, och så vidare kan alla komma till god användning som en katt leksak. Tomma toalettpappersrullar gör stora leksaker på egen hand, eller med objekt fyllda inuti dem.
  • Gör en self-serve behandla leksak. Sätt lite torrt kattfoder eller behandlar katten inne ett uncapped dryck plastflaska. Ditt husdjur kommer hit och rulla flaskan runt få sin mat ut bit för bit. Använd en flaska som har ett brett lock.
  • Kasta en ping-pong boll för din katt att jaga och slå runt. Bara vara medveten om att detta kan vara ganska högt på kakel eller trägolv, så om någon är tupplur, prova det senare.
  • Använd små lådor som leksak hudar. Klipp ut dörrar och fönster som katten kan nå. Häng leksaker från toppen av rutorna och kasta in några löst. Du katten kommer att nå in till slagträet med leksaker inuti. Om du använder ännu större boxar, kan din katt dyka in dem att spela och gömma sig inuti. Katter älskar att gömma sig och tro att de är osynliga, och sedan hoppa ut i intet ont anande offer, så se upp!
  • Katter älskar små plast cirkel ringar som är en del av plastlock på en 1 gallon mjölk kanna. De är bara rätt att kasta sig och bita lite grov åsar på insidan skadar inte kitty alls. Men alltid övervaka denna pjäs, som oavsiktlig förtäring av sådan post kan vara mycket skadligt!
 5. 5
  Uppmuntra din katts fiske instinkter genom att göra en stav katt fiske. Fäst ett snöre och pompom eller liten leksak till en trädgård käpp. En enkel fjäder bundna med en 3-fot (91cm) längd mint tandtråd till slutet av en 3-fot (91cm) lång bit av träpinne stav gör en stor leksak. Detta ger timmar av kitty motocross över soffan, på sängen över stoppade stolar. Dess bra övning för dig och din tiger. För den delen, kan en lång fjäder gör en rolig, billig leksak på egen hand.
  • Eller prova den här metoden: Sy några skrot tillsammans och trär vissa fiske tråd igenom. Bifoga en trästolpe eller stav. Din katt kan vara rädd för det här objektet första gången. Om så är fallet, slår honom över på rygg och låta honom försöka bita din hand. När detta är gjort, bara placera linjen skrot materialet ovanför honom istället för din hand. Timmar och timmar av ändlösa kul gratis.
 6. 6
  Blås bubblor för din katt. I grund och botten, katter gillar allt som rör sig, så bubblorna är ett bra sätt att ha kul med din katt. Barn älskar bubblor också, så det kan vara bra underhållning för både katter och barn på en gång.
 7. 7
  Ge babyleksaker ett nytt liv. Vissa babyleksaker gör stora kattleksaker. Vanligtvis, leksaker som är säkra nog för spädbarn är tillräckligt säkert för katter eftersom det inte finns några små delar som kan lossna lätt. Exempel på lämpliga babyleksaker inkluderar: tydliga plastbollar med spinnare inne att snurra när bollen slutar rulla, eller små uppstoppade djur som skallra. Du kan också använda gamla, ljus, uppstoppade djur eller dockor finger som leksaker för din katt.
 8. 8
  Spela "mus under täcket". Lägg din hand under en filt och flytta den slumpmässigt. Din katt kommer att attackera din hand! Det kan också fungera för att sätta benen under en filt på natten när cozying upp i soffan, så var försiktig!
 9. 9
  Försök att vicka och gungade om skosnören. Katter älskar dem. Om ditt skosnöre är obundna, och kattungar synnerhet bör jaga runt.
 10. 10
  Samla föremål från utomhus. Objekt som är rena, inte skarp och att rulla eller flytta lätt kommer roa din katt gratis. I synnerhet katter gillar kottar och dessa är ofta lätt att hitta i lokala parker. Om du vill, bifoga en bit band till kotte för dubbelt så roligt!
 11. 11
  Placera din katt framför en stor spegel. Detta ger timmar av gratis underhållning eftersom katter älskar att interagera med sig själva i en spegel. Kitty kan bli intresserade eller rädd med sin spegelbild. Inte alla katter reagerar på en spegel, men om din katt gör, se det roliga utvecklas!
 12. 12
  Knyt gummiband ihop och svinga dem runt. Katter älskar att bita och dra ner och titta på det snäpper tillbaka. Du kan också knyta den till något som kan vara säkert för en katt att leka.

Tips

 • Belöna din katt med hans favorit mellanmål efter han fångar leksaken. Men belöna honom inte alltför ofta, eller din katt riskerar att bli överviktiga.
 • Kom ihåg att kattungar är mer lekfull än äldre katter. Men äldre katter uppskattar ändå ert företag.
 • Med äldre katter, se till att du inte överbelasta dem. Håll leksaken inom räckhåll, försök inte att göra dem köra över som yngre katter.
 • Experimentera med olika husgeråd. Tråkig, vardagliga objekt till oss, kan vara ganska intressant att en katt.
 • Inte alla kattungar kommer att vilja spela med dig. Ta det inte personligt, det är bara det kitty personlighet den dagen. Vem vet, kanske kitty ha vaken jaga nattfjärilar hela natten medan du sov och han är bara ben trötta. Vissa katter gillar att bara sitta och snooze eller se dig titta på TV. Även om din kisse inte verkar vilja spela, älskar din kisse ändå dig mycket och behöver samma omsorg som en mer lekfull kattunge.
 • Dölj leksaken bakom något när du spelar med din katt, men att låta honom veta hans "offer" är fortfarande kvar. Katter älskar hide 'n söker.
 • För att uppmuntra din katt att leka med leksaken, flytta runt nära kattens tassar och ansikte.
 • Slå på en takfläkt och kastar skrynkligt papper upp till det. Fläkten kommer att kasta papper bollen någonstans i rummet och din katt kommer att titta noga för att se om det går!
 • Försök att spela interaktivt ofta när din katt är i papperspåsar och lådor - låt honom lära sig att "följa" med öronen det skrapande ljud du gör med nageln på utsidan. Detta skärper sitt byte följande förmågor och ger dig möjlighet att hjälpa honom att fokusera nog att när du pekar på och knacka något, kommer han att ha en bättre chans att förstå att fingret är att knacka något han behöver utreda. Katter kan inte se saker riktigt nära sin näsa, så de dra nytta av detta när du är, säg, pekar lite spillts mat ut till dem.
 • Köp glittriga pompoms. Du kan köpa dem till ett lågt pris på hantverk butiker.
 • Lek inte med din katt för ofta! Låt din katt slappna ibland, vill du inte att överanstränga honom / henne.

Varningar

 • Plocka upp alla leksaker av en potentiellt skadlig karaktär (snören, gummiliknande föremål, etc.) innan du upphör tillsyn. Leksaker som kan lämnas runt innehålla saker som toalettrullar, klösbräda, lådor och väl sydda mjuka leksaker etc.
 • Låt inte en katt lek utan tillsyn med en leksak dinglande från en sträng som har varit bundna till något. Det finns en risk av objektet blir lindad runt kattens nacke och att strypa honom.
 • String eller tråd kan sväljas, så aldrig lämna det om och aldrig tillåta spel med sådana poster utan övervakning. Om strängen når tarmkanalen, kan det fungera som en kniv på tarmväggarna och skapar en livshotande situation. Katter har krävt operation eller har dött av att svälja sträng och tråd. (Håll din sömnad och hantverk objekt från katter.)
 • Katt spel bör alltid övervakas när de erbjuder dem små föremål, snören eller andra föremål som kan vara potentiellt förtäring bitit sönder eller som kan orsaka trassel. Ge inte din katt leksaker som han kommer att tugga på om han är övervakad.
 • Se till att din katt inte kan äta bitar av leksaken som han drar av. Till exempel är gummiband lätt ätit och kan döda ditt husdjur genom att orsaka förstoppning.
 • Använd inte något med choklad, läsk, kaffe eller te på det. Koffein och choklad är giftigt för katter.
 • Använd inte plastpåsar som leksaker. Katter kan fastna i handtagen eller kvävas av små bitar av plast som de biter eller skrapa av påsen. Katter som fastnar i handtagen i en påse (plast eller annat) kan hamna dra objektet runt, tappar balansen och tumlar över, kanske ner trappan eller utanför en hög avsats.
 • Undvik att använda objekt som blöder färgen lätt. Kattens saliv när tugga och bita orsakar färgen att läcka ut i munnen och över hela mattan och inredning.
 • Se upp för klorna! Även den mest mjuka och kärleksfulla katt kan ryckas med när upphetsad, så att inte få dina händer alltför nära under speltid. Om du gör, tvätta med antiseptisk skölj omedelbart och bandage. Om du känner dig sjuk eller febrig, se din läkare.

Saker du behöver

 • * Fjädrar
 • Papper
 • Små uppstoppade djur
 • Pompoms
 • Ringar från mjölk kannor
 • Cap täcker från piller flaskor (tvättas noggrant)
 • Rags, tygstycken, band (inte för lite eller tunn), tyg rep bundet på ändarna
 • Bells (stor nog att inte vara en kvävningsrisk eller knutet till något större!)
 • Aluminiumfolie
 • Ficklampa
 • Lådor med dörrar klipp ut. De kan nå in till slagträet andra leksaker inne - och ännu större som de kan gömma sig i och dyka in för att spela.
 • Strumpor - Fyllning en gammal strumpa med kudde fyllning och kattmynta är stor, krama de det och sparka med bakbenen.
 • Balls of string