Wki

Hur man gör en Slipmaskin Borrmaskin skiva

Även om det finns kommersiella fästen för din borr som gör att du kan använda den för slipning ändamål, kan det finnas en tid när du bara inte har extra pengar eller tid att springa ner till närmaste järnaffär för att plocka upp en lämplig bit eller bitar. Den här artikeln föreslår en metod för att sätta ihop en skiva slipmaskin för tillfälligt bruk.

Steg

Hur man gör en Slipmaskin Borrmaskin skiva. Hitta en ganska kort, helst rund metallbit som har en rimlig storlek hål i ena änden.
Hur man gör en Slipmaskin Borrmaskin skiva. Hitta en ganska kort, helst rund metallbit som har en rimlig storlek hål i ena änden.
 1. 1
  Hitta en ganska kort, helst rund metallbit som har en rimlig storlek hål i ena änden. Detta kommer att bli bersån för slippapper.
 2. 2
  Klipp till en bit wellpapp till den storlek du vill att din slipning yta, helst i ett. Om du redan har slipskivor att använda, använd en för en mall.
 3. 3
  Gör ett hål i mitten av kartongen utskärningen och in en kort skruv. Skruven bör sträcka sig ca 1/4 "till 1/2" (6,35 mm till 1,27 cm), beroende på djupet av den. Detta kommer att vara din monteringsytan för sandpapper.
 4. 4
  Fyll sockeldelen med ett fyllmedel som hårdnar och fastnar på metallen i din valda berså. "JB Weld" eller något liknande kommer förmodligen att ge dig ditt bästa säkerhetsmarginal för detta projekt.
 5. 5
  Skruva monteringsytan i påfyllnings i bersån. Gör detta snabbt efter fyllning av centrumhål så att filler är fortfarande mjukt och lätt att in. Se till att få i mitten av bersån eller skivan kvarstad kommer att vara obalanserat när du försöker använda den.
 6. 6
  Låt fyllmedlet härda fullständigt. Om du försöker använda detta innan filler har hårdnat, riskerar du inte bara din hemgjorda kvarstad falla samman, riskerar du också din säkerhet.
 7. 7
  (Valfritt) Skär sandpapper för att passa din skiva. Detta är endast nödvändigt om du använder ark sandpapper, eller färdigskurna kvadrater / rektanglar.
 8. 8
  Fäst sandpapper. Använd självhäftande sandpapper om det alls är möjligt. Om du måste limma sandpapper till kartong, använd en lätt applicering av lim nära kanten om du planerar att byta papper. Du kan också använda mer och bara hålla limning nytt sandpapper ovanpå den gamla.
 9. 9
  Placera den färdiga infästning i borren och dra åt chucken. Ge det en provtur för att se om det är balanserat. Om det uppfyller dina förväntningar, du är bra att gå.
 10. 10
  Färdigt.

Tips

 • Det är ungefär lika enkelt som du kan få. Om du har material och verktyg för att trä en inre hål borras i slutet av en solid metallstav att acceptera en maskin skruv, skulle du vara mycket bättre. Du skulle också vara bättre om du kunde skära en rund träbit istället för att använda kartong.

Varningar

 • Detta är en potentiellt farlig konstruktion, utöver alla normala risker för användning av elverktyg. Du tar din egen hälsa och säkerhet i handen om du följer dessa anvisningar. Du skulle vara mycket bättre att köpa ett kommersiellt göras sliprondellen fastsättning med färdigskurna sandpapper.

Saker du behöver

 • En borrmaskin, antingen med eller utan sladd.
 • Metallstång med ett hål eller öppning i slutet. En oanvänd skruvdragare bit förlängning eller en liten sockel förlängning skulle fungera perfekt för detta, men se till att det är något du kan göra utan, eftersom detta projekt kommer eventuellt göra den oanvändbar för sitt ursprungliga ändamål.
 • En kort skruv. Den storlek som behövs beror på hur djupt hål i din berså är.
 • En liten bit kraftig wellpapp, eller annat liknande eller robustare material. Det måste vara ganska lätt att skära med verktyg du har till hands.
 • En filler av något slag som kommer att hårdna väl och binda till metallen. "JB Weld" är ett förslag.
 • Sandpapper. Självhäftande baksida färdigskurna skivor kommer att vara perfekt, men du kan använda vilken ark sandpapper om du har en sax för att klippa det till storlek och limma fast den på din skiva yta.