Wki

Hur man gör en kompressor från en gammal kylskåp

Beskrivs här är en mycket tyst kompressor med gott om kraft för att blåsa däck, föna delar och även spraya billack. Allt som behövs är en 110volt kyl / frys (större är bättre) med en salvageable kompressor och en lufttank, tillsammans med en luft mätare, säkerhet release ventil, några meter 3/8 ID luftslang och vissa rördelar

Steg

Hur man gör en kompressor från en gammal kylskåp. Det är oerhört viktigt att ordentligt evakuera all köldmedium från din donator kylskåpet system.
Hur man gör en kompressor från en gammal kylskåp. Det är oerhört viktigt att ordentligt evakuera all köldmedium från din donator kylskåpet system.
 1. 1
  Det är oerhört viktigt att ordentligt evakuera all köldmedium från din donator kylskåpet system. Många butiker kommer att göra detta gratis (och lägga till den i sin inventering.) Detta är också en bra tid att se till att kompressorn arbetar
 2. 2
  När all gas är ut ur systemet, skär kopparrören. Det är en går in och en som går ut ur den förseglade kompressormodulen. Använd en slang fräs för jobbet. Observera att vid skärning, lämna så mycket längd kopparrör som möjligt med kompressor. Försök inte att vända upp och ned.
 3. 3
  Följ strömsladden i ledningsnätet spåra trådarna till deras separata terminaler på kondensatorn. Markera båda trådarna och terminaler med maskeringstejp eller en märkpenna för att hålla sin rätta form. Anteckna trådar på den här platsen som kommer att gå till en annan uppsättning av terminaler på 110v förseglade kompressormodul (eller "pump"), tejp och markera dessa kablar och terminaler samt.
 4. 4
  Ta bort ledningarna till allt annat utom kondensatorn och pump. Anslut motsvarande trådar nätsladden till kondensatorn och gröna jordledningen till basen av pumpen.
 5. 5
  Böj försiktigt båda kopparledningar på pumpen för att peka lodrätt, medan du är försiktig att inte trassla dem. Se till att pumpen är så säkrade att "smyga" eller dra ledningar lös med "walking" från vibrationer.
 6. 6
  Flytta pumpa bort från väggar och tak och rensa ett område på minst 15 meter i omkrets. Anslut den och lyssna efter motorljud:. Om enheten inte körs, koppla ur den på en gång och kolla ledningar nätsladd Observera, får ett kopparrör spotta olja vid första. Detta är normalt, men stå klart och markera spitter som matarledningen.
 7. 7
  Om ingen olja blåser ut som enheten är igång, satte en fingertopp på slutet av kopparledningar och känner för en mild vakuum. Linjen utan ett vakuum bör markeras som matarledningen.
 8. 8
  Fäst matarledning med en kort längd av luftslang och klämmor till en 1/4 "NPT koppling ansluten till en 4 sätt" tee "med följande, en £ 150 säkerhet release ventil, en 120 pund eller högre luft mätare i linje med 3 sätt "tee" i linje med ett 10 gal eller större stål lufttank. på ett ben i den andra 3-vägs "tee" installera en kvinnlig "snabbkoppling" Air chuck för slang att pumpa dina däck och dina verktyg luft.
 9. 9
  Använder den ursprungliga gummihållarna och nivå som möjligt, skruva pumpen till ett robust verktyg vagn eller någon ram du gillar montera lufttank så nära som möjligt till pumpen. Städa upp och isolera alla ledningar, kopplingar rutt luft till mätaren, säkerhetsventil och snabbkopplingen montering.

Tips

 • Du kommer att behöva en tryckvakt med en avlastare och backventilen behöver en avlastningsporten i det också. Din lufttank måste tömmas helt innan kompressorn kommer tillbaka på.
 • En 110v kompressor av denna typ, som inrättats enligt beskrivningen kan ge 1000-tals timmar av tjänsten så länge du inte vändas upp och ner eller låt oljan få pumpas ut genom en matarledningen skall vara lägre än pumpen.
 • Det tar ca. 2 minuter för att bygga 80 £ tryck i en 10 liters lufttank.
 • En automatisk lufttryck avstängning switch och regulator kan räddas från en sliten köpta kompressor rigg och verkligen är en stor förbättring.
 • Köra en kompressor med en tryckvakt är dumt och farligt.

Varningar

 • Använd aldrig en kompressor utan säkerhet avlastningsventil.