Wki

Hur man byter ett fast glödlampa

Om en glödlampa med en standard (medium skruv-bas) fastnar i uttaget eller pauser när du försöker ta bort det, följ dessa steg för att ta bort glödlampan.

Steg

Hur man byter ett fast glödlampa. Hitta brytaren och stänga av den!
Hur man byter ett fast glödlampa. Hitta brytaren och stänga av den!
 1. 1
  Fara! Bryt inte kompakta lysrörslampor (CFL)! Dessa lampor innehåller giftig kvicksilverånga som är extremt farligt för hälsan hos människor och husdjur. Använd inte den här metoden för att ta bort lågenergilampor.
 2. 2
  Hitta brytaren och stänga av den! Eller, när det gäller lampor, koppla ur den från eluttaget. Fortsätt inte förrän detta steg är klar.
 3. 3
  Få en standard trä kvast, en förlängning pol för en paint-roller, eller någon trästolpe som är ungefär en tum (25 mm) i diameter fungerar också.
 4. 4
  Sätt tidning eller en låda under uttaget för att samla krossat glas.
 5. 5
  Täck lampa med en stor, tjock handduk eller trasa, och knacka det försiktigt för att bryta glaset. En säckväv säck som fungerar bäst för detta.
 6. 6
  Stången kommer att passa fint in i mediet sockel.
 7. 7
  Skruva basen från eluttaget - uttaget bör hålla sig till polen.

Tips

 • Om ovanstående misslyckas, är en isolerad tång bra för vanliga uttag. Bara vara extra försiktig med att inte skada själva sockeln.
 • Alternativt kan du använda en potatis halveras. Lämna lite av det trasiga glaset på glödlampan, tryck potatisen mot glaset ("kött" sidan) och vrid. Slutet på en morot kommer också att arbeta.

Varningar

 • Bara bryta vanliga glödlampor. Det är farligt att bryta lågenergilampor (CFL) eftersom de innehåller giftiga kvicksilverånga.
 • Använd endast en trästolpe.
 • Stäng kretsen eller dra ut armaturen. De ledningar hängande ut ur en trasig lampa kan chocka dig.
 • Var försiktig med trasiga glasskärvor. Det kan vara lämpligt att bära tunga handskar plikt gummi för att skydda händerna. Använd skyddsglasögon för att skydda ögonen från partiklar av glas och skräp.
 • Kontrollera EPA webbplats för information om de allvarliga riskerna med trasiga glödlampor av kvicksilver.