Wki

Hur man botar betong

Härdning betong är den term som används för att stoppa nyligen hällde från att torka ut för snabbt. Detta görs eftersom betong, om de lämnas att torka ut av sig själv, inte kommer att utveckla hela band mellan alla dess ingredienser. Det kommer att bli svagare och tenderar att spricka mer. Ytan kommer inte vara så svårt som det kan vara.

Steg

Hur man botar betong. Lämna formuläret arbete används för att skapa bildandet.
Hur man botar betong. Lämna formuläret arbete används för att skapa bildandet.
 1. 1
  Lämna formuläret arbete används för att skapa bildandet. Formen själva arbetet, om de lämnas på plats, eller på undersidan av en upphängd platta, eller kring en betongpelare stoppar betongen torkar ut för snabbt, och så kan sägas vara en härdare.
 2. 2
  Använd ansamling, som såsom visas i bilden ovan, görs genom att bilda en fördämningsvägg av sand runt betongen bildning och sedan översvämningar med vatten. Denna metod har följande nackdelar:
  • Det tar en hel del arbete att göra, och sedan ganska ofta ett brott inträffar och vattnet rinner av plattan.
  • Vanligtvis kan detta endast göras för ett par dagar eftersom det hämmar annat arbete och trycket är vanligtvis på att få väggarna upp.
  • En möjlig nackdel med denna metod, särskilt om jord eller lera används, är chansen att färgning av betong.
 3. 3
  Spraya vatten på formationen. Ett enklare sätt är att bara hålla vatten sprutas på plattan med trädgården sprinklers eller handhållna rör slang. Följande är några nackdelar som du behöver tänka på om du tänker använda den här metoden:
  • Denna metod är mycket slösaktigt av vatten
  • Återigen, kan det bara ske under en kort period brukar. Om du lämnar vatten, borde det vara blöt hela tiden, det är du inte ska låta det torka ut alls, nästan omöjligt att göra.
 4. 4
  Använda någon form av skydd som håller och behåller sprutas på vatten, som ett sandlager eller hessiska. Sanden lock eller hessian måste hållas våt och om de ska torka de faktiskt hjälpa till att suga fukten ur betongen.
 5. 5
  Använd ett plastskydd, som i princip är ett plastark läggs ovanpå plattan för att stoppa förångningsprocessen. Detta är en av de mest effektiva metoderna för att bota betong. Vanligtvis en spray från en slang rör används för att väta ytan och plasten läggs på, med generösa varv på lederna. Använd trä eller cement block för att hålla plasten på plats, snarare än att tejpa lederna. Till en viss del av plasten kan användas ett par gånger. En stor fördel med plast är att det slutar inte annat arbete, som att bygga väggar, och så det kan vara kvar i läge för veckor om så behövs.
 6. Bilden visar betongpelare som har haft formen arbetet avskalade (för vidare användning) och sedan insvept i en klar plastfilm. Avdunstningen från de konkreta kondenserar på insidan av plasten och ytan av kolonnen förblir fuktig.
6
Använd betonghärdning oljor eller bota föreningar. Dessa föreningar och oljor kommer nu i en mängd olika typer. Används de vattenlösliga vaxartade emulsioner som kan sprutas på den färska betongen med en handpump typ spray. De är mjölkvit när den används, men torrt i en tydlig vaxartad film. De har den fördelen att att de kan sprutas på gångvägar och liknande även innan betongen är inställd nog att gå på. Ett annat stort användningsområde är på betongväggar. De förblir på ytan i veckor och slutligen bryts ner i solljus. Var tveksam till att använda betonghärdning oljor på interna våningar, på off chans att någon rest skulle stoppa fulla vidhäftning av keramiska plattor lim etc.
 • Andra typer av betonghärdning föreningar PVA bygger, klorerat gummi eller plast baserad. De kan även erhållas i färgade versionerna att blekna med tiden.

Tips

 • Även på en liten platta för en friggebod, vi slösar bort bra pengar och förstör bra betong genom att inte bota det!
 • Varmt eller blåsigt väder gör uttorkning processen snabbare.
 • Du har spenderat en massa pengar att köpa en bra produkt, och du kan förlora mycket av värde i denna produkt genom att inte bota den.