Wki

Hur man använder växter för att hålla myggen borta

Använda växter för att avskräcka och hålla myggorna borta från både ditt hem och din hud är en helt naturlig och säkert alternativ till att använda konstgjorda produkter som innehåller kemikalier. Det finns ett antal växter du kan lägga till din trädgård och gård till naturligt stöta bort myggor, och i vissa fall kan du även krossa eller gnugga växter på huden för att hålla myggorna borta. Växter som vanligtvis används för att stöta bort myggor är citronella, tagetes, catnip, horsemint, och ageratum, förutom flera andra. Fortsätt att läsa den här artikeln för att lära sig om de många sätt på vilka växter som kan användas för att hålla myggorna borta från din livsmiljö

Steg

Hur man använder växter för att hålla myggen borta. Odla citronella i din trädgård eller gård.
Hur man använder växter för att hålla myggen borta. Odla citronella i din trädgård eller gård.
 1. 1
  Odla citronella i din trädgård eller gård. Citronella döljer de omgivande dofter runt ditt hem och trädgård som lockar myggor, hindrar dem från att komma för nära.
  • Plantera citronella direkt i marken bakom dina andra växter om du bor i varma klimat där frosten inte förekommer. Citronella kan växa till en höjd på upp till mellan 5 och 6 fot (1,52 och 1,82 meter) och former i stora, gräsbevuxna klumpar.
  • Placera dina citronella växter i stora plantageägarna om du bor i kalla och frysa klimat. Detta ger dig möjlighet att flytta dina odlare inomhus under minusgrader och hårda väderförhållanden.
  • Kontrollera att citronella växter du använder kallas Citronella winterianus eller Cybopogon Nardus, i motsats till växter märkta "citronella-doftande", vilket kanske inte är äkta citronella växter.
 2. 2
  Placera ringblomma växter på gränsen av din gräsmatta eller trädgård. Lukten som ringblommor avger hindrar myggor från att komma in ett visst område, fungerande liknar en gräns.
  • Plantera ringblommor i områden med gödslad jord som kan utsättas för fullt solljus vid alla tidpunkter.
 3. 3
  Odla kattmynta i din trädgård om du inte har katter för sällskapsdjur. Kattmynta kan odlas direkt bredvid växter som lockar myggor som ett avskräckande, men kan grannskapet katter och ditt husdjur katter lockas till kattmynta.
  • Plantera kattmynta bakom eller bredvid dina växter som normalt lockar myggor, eftersom kattmynta växer i ett mönster som liknar ogräs.
 4. 4
  Plantera horsemint om du bor i torra klimat eller i närheten av en kust. Horsemint fungerar ungefär som citronella, men tål torrt väder, sandjord och salt luft.
  • Väx horsemint i antingen en skuggig eller solig område med tillräckligt utrymme för att tillåta plantan att växa mellan 2 och 3 meter (60.96 och 91.44 cm) i både bredd och höjd.
 5. 5
  Plantera ageratum inom alla klimat. Ageratum utsöndrar en doft anser stötande myggor, och bara växer till ett maximum av 18 inches (45,72 cm) i höjd.
  • Väx ageratum inom någon typ av jord på en plats som tar emot partiell eller full exponering för direkt solljus.
 6. 6
  Odla örter som stöter bort myggor. Förutom att ha förmågan att äta dem, kommer örter som rosmarin, basilika, citrongräs och vitlök håller naturligtvis myggen borta.
 7. 7
  Krossa och gnugga vissa arter av insektsmedel växter på huden. Detta kommer att hjälpa till att avskräcka myggor i områden i ditt hem eller gård som inte får innehålla insektsmedel växter, förutom att hålla huden skyddad hemifrån.
  • Ansök krossad kattmynta, citronella, vanilj blad, tea tree, citronmeliss, kryddnejlika, lavendel, eukalyptus, malört, eller ananas ogräs direkt på huden.

Varningar

 • Aldrig hålla ringblommor i områden nära ditt fönster, uteplats bord, och andra områden man kan bo ofta, eftersom de ljusa färgerna i ringblommor kommer ofta locka getingar.