Wki

Hur man identifierar en kackerlacka

En av de vanligaste angrepp hushållet fel problem är kackerlacka. Kackerlackor gömma sig i små skrymslen och vrår. Ett angrepp av kackerlackor kan hanteras, men det är först nödvändigt att identifiera den typ av kackerlackor bor i ditt hem. Många människor vet inte att det finns faktiskt fem olika typer av kackerlackor som kategoriseras som skadedjur. Att veta hur man identifierar en kackerlacka gör behandla problemet mycket enklare.

Steg

Hur man identifierar en kackerlacka. Räkna sex ben av provet - En kackerlacka har sex ben.
Hur man identifierar en kackerlacka. Räkna sex ben av provet - En kackerlacka har sex ben.
 1. 1
  Räkna sex ben av provet - En kackerlacka har sex ben.
 2. 2
  Kontrollera om ditt prov har ett hårt exoskelett.
 3. 3
  Leta efter tunna, genomskinliga vingar. Tunna, transparenta vingar tillhör en kackerlacka medan hårda, ogenomskinliga vingar tillhör en skalbagge. Do not kommer dock att kackerlackor som ännu inte är fullt mogna har inte vingar.
 4. 4
  Observera den långa, platta, bred kropp för insekten. Alla kackerlackor har en lång, platt och bred kropp.
 5. 5
  Leta efter en rad långa antenner på framsidan av huvudet.
 6. 6
  Titta på den bruna eller svarta färg kackerlacka. Tyska kackerlackor och europeiska kackerlackor både har en rödbrun färg. Orientalisk kackerlackor har en svart, glänsande färg. Brown bandad kackerlackor och en rökig brun kackerlacka, å andra sidan, har en mycket mörkbrun färg.
 7. 7
  Mät kackerlacka genom att placera provet på en bit vitt papper framför en linjal. Om det är mellan 1,5 till 2 inches (3,8 av 5,0 cm) i längd är det förmodligen en europeisk kackerlacka, den största av de fem Pestilent kackerlackor. Om det bara är något mindre, är det förmodligen en rökig brun kackerlacka. Orientalisk kackerlackor är cirka 1,2 inches (3,0 cm) i längd med korta, oanvändbara vingar. Tyska kackerlackor är små, endast cirka 0,5 inches (1,3 cm) i längd.
 8. 8
  Leta efter eventuella ytterligare markeringar som ränder eller förändringar färg på kroppen av kackerlacka. Tyska kackerlackor har två svarta ränder bakom det huvud och bruna bandad kackerlackor har ljusbruna linjer omslag runt sin mage.

Tips

 • Orientalisk kackerlackor tenderar att komma in i huset genom avlopp och rör och bo i områden som är mörkt och svalt, t.ex. i källaren.
 • Tyska kackerlackor har en tendens att leva i områden där livsmedel bereds, t.ex. i köket.
  • Om du hittar en tysk kackerlacka, försöka ta hand om problemet så snart som möjligt. Tyska kackerlackor reproducera snabbt och kan bli okontrollerbar på mycket kort tid.
 • Rökig brun kackerlacka är mer framträdande i tropiska klimat och de tenderar att leva i områden med ruttnande växtmaterial.
 • Brown bandad kackerlackor gömmer sig ofta i avskilda områden som är varm, som i de övre hyllorna i en garderob.
 • Om du har en kackerlacka angrepp, då du kommer att behöva vara mycket noggrann och grundlig i ditt förintelse. Om du lämnar även ett område orört, kommer kackerlackorna åter befolka och angrepp kommer tillbaka.
 • Om du upptäcker att du har en kackerlacka problem, är det mycket rekommenderas att du lagrar din mat i lufttäta behållare för att förhindra sjukdomen kontaminering. Du bör hålla dina sopor i slutna behållare samt.