Wki

Hur kan man förhindra hundbett

Varje år i USA ensam, uppskattningsvis 5 miljoner människor - nästan 2% av befolkningen - är bitna av hundar. Om 800.000 av dessa människor kräva läkarvård till följd av bett eller angrepp, och ca 15-20 dör av sina skador. Dessa siffror är dock samtidigt alarmerande, är inte särskilt chockerande, med tanke på att det finns uppskattningsvis 65 miljoner hundar i USA, vilket kan vara mer förvånande är att de flesta hundbett kan förebyggas om ägare tåg och ta hand om sina hundar ordentligt och om potentiella bite offren - det vill säga, nästan alla av oss - vet hur man beter sig runt hundar.

Steg

Hur kan man förhindra hundbett. Håll avstånd från hundar som du inte känner.
Hur kan man förhindra hundbett. Håll avstånd från hundar som du inte känner.
 1. 1
  Håll avstånd från hundar som du inte känner. Vissa hundar är så gulligt är det nästan omöjligt att motstå klappa dem. Tänk två gånger innan du försöker bli vän med en obekant hund, eftersom vissa hundar helt enkelt inte är mycket vänliga, och många annars trevliga hundar kan vara skygg runt främlingar.
  • Försök aldrig att klappa en främmande hund som ligger bakom ett staket, bunden, eller i en bil. Hundar kan vara mycket skyddande av deras territorium, och om du anger deras utrymme du bara be om att bli biten.
  • Undvik lösa hundar. Om du går och du ser en unfenced, obundet hunden upp framåt, försöker undvika det. Korsa gatan eller gå runt kvarteret. Håll utom räckhåll för hundar på koppel, liksom.
  • Fråga hundägaren om lov innan du klappa en hund. Om en hund inte hanterar främlingar väl, känner ägaren oftast.
 2. 2
  Tillåta hundar att undersöka dig innan du rör dem. Hundar är naturligt nyfikna och kanske vill sniffa dig eller närma dig långsamt. Detta är oftast inte hotfullt beteende, men om du inte tillåter en hund för att undersöka dig innan du försöker röra vid honom, han är skyldig att bita i självförsvar. På samma sätt, aldrig överraska en hund och röra honom när han inte förväntar sig det.
 3. 3
  Var försiktig. Spela inte tuff med en hund, eller hunden kan spela tuff rygg, vilket kan resultera i att du blir biten. En upphetsad hund är en oförutsägbar hund.
 4. 4
  Låt sovande hundar lögn. Gör inte väcka en hund som sover, speciellt om det inte är din hund. Dessutom undviker störande hundar medan de är utfodring, tugga på ett ben eller tugga leksak, eller ta hand om sina valpar.
 5. 5
  Håll dig borta från galna hundar. Hundar ofta kommer att berätta om de inte vill ha dig runt. Om en hund morrar, bär sina tänder och rynkor sin näsa i ett brummande, eller om håret på en hunds rygg höjs, hålla undan.
 6. 6
  Stand Your Ground. Kör inte bort från en hund, speciellt en hotfull man. Vänder ryggen till en hund och kör kan väcka hundens instinkt att jaga bytesdjur, och du vill inte vara offer. Om du stöter på ett obekant hund, hålla huvudet kallt, och gå sakta iväg utan att vända ryggen. Stå still om hunden verkar redo att attackera dig, och hålla händerna tätt intill sidorna med fingrarna böjda i att förhindra att få dem biten.
 7. 7
  Undvik ögonkontakt med en hund. Ser inte en konstig hund rakt in i ögonen. Hunden kan se detta som en utmaning.
 8. 8
  Lär barnen hur man ska agera kring hundar, och inte lämna barn utan uppsikt med hundar. Barn är små och sårbara för bites, och de tenderar också att vilja spela med hundar även när hundarna inte mår upp till att leka. Detta kan leda till situationer där ett barn är i själva verket trakasserande en hund, och hunden kan bli aggressiva för att få barnet att sluta. Om du lämnar rummet med en hund och ett litet barn, ta hunden med dig. På så sätt, om barnet har en repa eller ett blåmärke, vet du att det inte berodde på hunden.
 9. 9
  Inte HUG inte hundar. Hundar kramar inte varandra. Hundar montera varandra för att para sig, visa dominans, eller att försöka få en reaktion från en annan hund. Kramar en hund kan få en reaktion som du inte vill ha, ett nyp eller ett bett. Kramar en hund är oförskämt. Det är mycket snällare och mer artigt att bara stå där, eller stroke den vänliga hunden under hakan.
 10. 10
  Var försiktig när du flyttar en skadad hund. En hund i smärta kan piska ut även vid en vänlig person. Om du vill hjälpa till att flytta en hund som har skadats, antingen vara beredd att ta emot en liten matbit eller sätta på tjocka handskar och en tung päls för att skydda dig själv. Om ägaren är närvarande, be honom eller henne att hantera hundens huvud medan du hjälpa till att lyfta kroppen. Täcker en hunds huvud med en kappa eller tröja kan bidra till att förhindra hunden från att se dig och kan blockera bettet.
 11. 11
  Var försiktig när du dela upp hundar som slåss. Om möjligt försök att inte fysiskt röra hundarna alls. Besprutning med en slang eller pepparspray kan fungera. Om kampen inte är alltför allvarligt, är mänskligt munsprej (Listerine eller Binaca) äckligt att de flesta hundar, men inte skadligt. Om du måste röra dem, ta dem med bakbenen för att dra isär dem. Rör inte dem nära sina kragar, huvud eller axlar. Om båda hundarna verkar vilja fortsätta kämpa, försöka dra en genom en dörröppning eller grind, och använd dörren / grinden för att separera dem.

För hundägare

 1. 1
  Börja umgås din hund tidigt. Hundar som känner sig obekväma eller hotade runt nya människor eller andra hundar är mer benägna att bita. Presentera din hund till andra människor och critters först i en icke hotfull miljö (ditt hem, till exempel), och sedan genom att föra honom ut i nya miljöer kommer att lindra din hunds rädsla och förbättra hans beteende runt andra.
 2. 2
  Få din hund vana att äta ute bland folk. Eftersom de flesta bitings uppstår när någon försöker klappa en hund som äter, distrahera din hund när det är en valp. skjut den huvud bort från skålen, ta skålen, trycka, gnugga det, göra saker som du normalt inte. Detta kommer att socialisera hunden att människor runt den när den äter, vilket effektivt minskar risken för en bitande.
 3. 3
  Träna din hund grundläggande kommandon. Utbildning din hund att sitta, stanna och släppa sina leksaker på kommando kommer att ge din hund den disciplin han behöver för att du ska hjälpa honom att hålla sig borta från trubbel.
 4. 4
  Spela icke-aggressiva spel med din hund och inte uppmuntrar bita. Spel som tug-of-war kan stärka en hunds instinkt att bita och kan få honom att känna att bita är acceptabelt beteende. Detsamma kan sägas om du låter din valp att kväva dina händer. Detta beteende kan innebära problem när valpen blir större.
 5. 5
  Håll din hunds vaccinationer up-to-date. En sjuk hund, särskilt en med rabies, är en farlig hund, oavsett hur mild eller välutbildad han normalt är.
 6. 6
  Vara en kärleksfull och ansvarsfull ägare. Även om det är viktigt att disciplinera din hund, inte disciplinerar inte honom genom att slå honom eller andra våldsamma medel. Ge din hund massor av uppmärksamhet och se till att han vet att folk är hans bästa vänner. Eftersatt eller misshandlade hundar är mycket mer benägna att bita människor än är hundar som är duschat med kärlek och uppmärksamhet. Dessutom är djurmisshandel och vanvård förkastligt, och det är ett brott. Om, av någon anledning, kan du inte ta hand om en hund på rätt sätt bör du inte ha en.
 7. 7
  Håll hunden kopplad när du är ute och omkring. Ett koppel är den mest effektiva bite-förebyggande enhet tillgänglig. Utan ett koppel du inte har något sätt att göra vissa din hund inte springa efter en hund eller en annan person. Dessutom, koppel lagar är vanliga, så om du inte har din hund koppel, kan du bryta mot lagen. Om du vet att din hund blir nervös runt konstiga människor och djur, också överväga att använda en mjuk munkorg på promenader för att förhindra aggressivt beteende såsom skällande och nafsa.
 8. 8
  Håll hunden borta från felsituationer. Om du vet att hunden inte samspelar väl med andra hundar, inte föra honom till trakten hund park. Om din hund blir aggressiv kring leverans män, hålla din hund i ett annat rum när du öppnar dörren. Som sällskapsdjur ägare, du vet din hunds personlighet och ogillar, och du är i den bästa positionen för att hålla honom eller henne ur trubbel.

Tips

 • När promenader din hund, måste du hålla din hund i koppel och hålla sig borta från andra hundar. Försök att förutse problem om du ser en annan hund framöver. Även om din hund är vänlig, det betyder inte att alla andras är. Om ett slagsmål bryter ut, vara försiktig med hur du går om att bryta upp det (se ovan). Eftersom hundens ägare kommer du nästan säkert att behöva engagera sig även om det finns en risk för att bli biten. Om kampen inte bryts upp snabbt, skulle en eller båda av de hundar lider allvarlig skada.
 • Förstå att bara om någon hund kan orsaka en allvarlig tugga. Massor av människor som har det goda omdömet att undvika en stor rottweiler blir biten eftersom de inte tänka två gånger om att angripa en feisty liten tax.
 • Om du lämnar din hund på gården ensam, se till att gården är ordentligt inhägnad och / eller att hunden är på en kedja. Lämna inte din hund fastkedjad under längre perioder, eftersom det är känt för att främja aggression.
 • För mer information om hur man handskas med en hund attack och hur man behandlar ett sår hund biter, se hur man hanterar en hund attack

Varningar

 • Om din hund biter någon, även om personen inte allvarligt skadad, kan du vara ansvarig för skadestånd. Du kan också ha din husägare försäkring annulleras eller har försäkring förnekat. Värst av allt, kan din hund märkas som en olägenhet och, i värsta fall, tas ifrån dig och lägga ner. Vara ansvarig, eller du kommer att ångra det.