Wki

Hur höja kaniner för livsmedel

Tamkaniner värderas högt för sin låga fetthalt, lågt kolesterol och hög proteiner kvalitet. De är helt vitt kött. Kanin jämför mycket positivt till kyckling, kalkon och några fiskar för sina goda hälsoeffekter dygder och dess anpassningsförmåga.

Steg

Hur höja kaniner för livsmedel. Kanin avelsdjur kan erhållas från många olika källor.
Hur höja kaniner för livsmedel. Kanin avelsdjur kan erhållas från många olika källor.

Raising kaniner

 1. 1
  Kanin avelsdjur kan erhållas från många olika källor. Ett bra sätt är att gå till en mässa där det finns kaniner och kontakta ägarna som vanligtvis är noterade på de montrar.
  • 3 till 4 kullar om 5 till 10 unga kan kastas av en frisk, mogen kvinna (DOE) varje år.
  • En hane (buck) kan betjäna upp till tjugo till trettio inte, men för att hålla genpoolen friska, bör du ha en bock för varje 5 gör. Se till att du föra register som gör är uppfödd av vilka spänn, och fortsätter att rotera djuren att hålla genpoolen så stor som möjligt.
  • De bästa köttraser är Kalifornien och Nya Zeeland eller en kombination av båda. De flesta anser att den flamländska Giant olämpligt för en kött kanin, på grund av köttet till ben förhållandet, även mängden mat som konsumeras kött förhållandet. Det är okej att korsa med en Nya Zeeland för köttproduktion.
 2. 2
  Få rätt penna. Pennan ska vara minst 5 meter med 6 meter för denna stora ras, men något mindre för de mindre raserna. Kaniner behöver utrymme! Golvet bör göras av en kraftig ståltrådsnät med ca 3/4 tum fyrkantiga hål för att rymma spillning och urin. Ge kaninen någonstans att stå, dock. Stå på tråd heltid kan skada en kanin fötter. En full bricka eller låda full storlek golvet i pennan med alla fyra sidorna ca 2 1/2 inches hög bör skjutas under pseudonymen att fånga animaliskt avfall. Detta fack ska tömmas en gång per vecka och sköljdes med ett desinfektionsmedel. Var försiktig när du använder blekmedel, eftersom det reagerar med urin och avger en skadlig gas!
  • En solid fack ca 1 1/2 meter lång och 1 1/2 meter bred bör ingå i pennan för att ge doe integritet när hon är med sin unge. detta kommer att hålla dödligheten hos den unga ner till en stor utsträckning. Var säker på att det finns massor av torkat hö i pennan när hon är "tack".
 3. 3
  Vet att kvinnliga kaniner kommer att tänka på varje gång de har ett "möte" med en bock. Det finns inget bestämt estrous period.
  • De unga bör separeras från modern vid ca 6 veckor.
  • DOE är redo för avel direkt efter separation från hennes unga.
  • Kaninen graviditet period är 28-30 dagar, med DOE kunna para sig inom några timmar efter förlossningen. Men det är klokt att vänta en månad för att inte overtire henne och drastiskt förkorta hennes livslängd.
 4. 4
  Pennan bör förses med rent vatten varje dag. Vattnet bör ingå i ett sådant sätt att djuret inte kommer att förorena den med sin kropp avfall. Om det i en öppen behållare, bör det vara förhöjda så att toppen är minst 4 inches ovanför golvet. Konventionella vattenflaskor fungerar mycket bra också (förutom under vintern).
 5. 5
  Mata en god kvalitet hö. Var säker på att det har en söt doft, och har inte varit vatten-skadad och blir mögligt. Rödklöver och käringtand verkar vara den mest önskade av kaniner, men de kommer också att göra bra på alfalfa, ängsgröe, timotej, och en blandning av inhemska gräs.
 6. 6
  Hö bör ingå i ett gitter krubba, eller rick att hålla den från att förorenas av djurets avfall. Gör inte över foder sallat. Någon färsk grön mat såsom sallad från butiken eller gräs från gården kan ge ditt djur diarré! Men, om de införs till gräs eller ogräs gradvis, kan de njuta av dem regelbundet med någon skada. Det är den plötsliga förändringen av livsmedel som är mest skadliga. Också, med fritt val hö, kommer djuren reglerar mycket av sina egna matvanor.
 7. 7
  Ett annat utfodring alternativ kan vara att använda kalv manna tillsammans med kanin pellets, eller "kaninmat". Medicinska kalv pellets, finns på en foderfabrik som mjölkbönder frekventa, kan hjälpa till att hålla din kanin fri från diarré. De kommer att kosta dig mindre än de "bunny" pellets per pund, men kan bidra till att överanvändning av antibiotika och är inte tillgängliga i alla städer. Mycket viktigt: När du är redo att slakta, placera dina djur i en speciellt ren miljö för 2 veckor före slakt och mata dem konventionella kanin pellets snarare än den medicinska kalven livsmedel för att rensa kaninerna från effekterna av den anti-biotiska som är i vaden mat. Kom ihåg dessa kaniner inte ska betraktas som ekologiska vilket är ett personligt val.

Njuter av "payoff"

 1. 1
  Den första är att sälja dem till ett charkuteri, är den andra att slakta och slakta dem för eget bruk eller för att sälja köttet efter att du har bearbetat det.
 2. 2
  För att hitta en anläggning beredning av kött, är att gå det bästa man kan göra att olika livsmedelsbutiker och fråga var de köper sitt kött från. Förklara att du funderar på att höja kaniner och forska marknaden möjligheter. Många av dem kommer att vara glada att hjälpa dig.
 3. 3
  När du har hittat flera marknader som kan köpa din produkt, kontakta dem och se om de skulle vara villiga att köpa levande djur från dig. Om möjligt, upprätta ett kontrakt med dem att producera vad du känner att du kan.
 4. 4
  Visdom berättar att du bör ha en bra plan sund verksamhet utarbetas innan du ens börja höja en enda kanin.
 5. 5
  Slakt, bifoga två bastanta sladdar till en bar ca 2 meter ovanför huvudet och ca 2 meter ifrån varandra. Den nedre änden av linorna måste ha en slip knut på varje av dem.
  • Du behöver en 12 "till 18" längd av 1/2 tums pipa för att döda djuret. Du behöver också en livligt vass kniv till huden och rensning djuret. Du kommer att behöva en kastrull för att placera kroppen av djuret i efter att du har flådda och urtagna det.
 6. 6
  Ta bort djuret från sin bur, ta den med båda baktassarna med ena handen, och infoga en av dess hind fötter, på tå slutet av leden, men strax nedanför den första leden, i en av de knutar, så att magen kommer hamna inför dig.
 7. 7
  Slip den andra foten i den återstående löpknut likaledes.
 8. 8
  Dra ut hakan raka dra>. Om du har gjort denna rätt, är djuret för alla avseenden, döda.
 9. 9
  Med din vass kniv, ta bort huvudet, är noga med att hålla blodet från att få på dig. Ge kroppen lite tid att blöda ut
 10. 10
  Med din vass kniv, ta bort de främre fötterna.
 11. 11
  Skin djuret beroende på om du vill spara päls eller skinn. Kaniner är mycket lätt att huden. Om du inte vill spara skinnet, helt enkelt klippa en skåra i korsryggen och dra i den nedre delen nedåt och bort.
 12. 12
  Skär svansen nära kroppen, skära huden runt fötter hasen. Slit huden från fötterna till magen på varje sida, därefter skurit huden (men inte magen) på ner till slutet.
 13. 13
  När huden är avstängd, skära magen kött från grenen på upp genom, och en del bröstkorgen genom bröstet plattan på upp till halsen.
 14. 14
  Använd din vass kniv, skär genom framsidan av höftbenet, försiktigt så att inte skära in i analkanalen, vilket kommer att fyllas med avföring.
 15. 15
  Ta bort all den viscerala materia från kroppen.
 16. 16
  Spara oavsett inre organ som du önskar, såsom hjärta, lever och njurar.
 17. 17
  Klipp av varje bakfoten, lämnar den i slip knot.
 18. 18
  Placera kroppen i behållaren och kyla omedelbart. Du kan spara köttet för senare rengöring, quartering, styckning, kylning, matlagning eller frysning.

Allmän kanin informationen

 1. 1
  Mogna spänn bör inte förvaras i samma box, som en eller båda kommer att kastreras genom den andra.
 2. 2
  Kaniner är känsliga för alltför mycket värme, och pennan ska vara skuggad och väl ventilerad under sommaren.
 3. 3
  På vintern bör pennan skyddas från vind, och de flesta av dess skärm områden bör omfattas. Se till att hålla massor av hö eller halm i pennan för sängkläder.
 4. 4
  Kaniner blir könsmogna någonstans mellan 6 och 10 månaders ålder beroende på ras. Mindre raser mognar snabbare än större.
  • Följande raser kommer att väga ungefär så här mycket när den är helt mogen, Netherland Dwarf 2 1/2 kg, Jersey Wooley 3 1/2 kg, Holland Lop £ 4, Mini-Rex 4 1/2 kg, holländska 5 1 /.... £ 2., Havanna 5 1/2 lbs., Florida White 6 lbs., Mini Lop 6 1/2 lbs., Rex £ 9., Palomino, 10 kg., Satin 11 £., Nya Zealand 11 lbs., Franska Lop £ 12., Flemish Giant 13 + kg.
 5. 5
  Pellets bör ges till kaniner i följande delar, dvärgar 1/2 dl per dag, mini-Lops 3/4 dl per dag, större kaniner 1 kopp per dag, Flemish jätte 1 1/2 koppar per dag.
 6. 6
  Rengör varje penna minst en gång per vecka, kasta ut alla sängkläder material, och ersätta det med nytt, rena sängkläder.

Tips

 • För att hantera en kanin, greppa en handfull av lös hud över den övre delen av sina skulderblad. Kaniner har väldigt vassa tånaglar på deras hind fötter, och de kan orsaka smärtsamma repor på dig om du inte är försiktig. Att träna lyfta en kanin, använd en handske med en lång gatlopp på lyft handen, och en rock eller heavy fodrad skjorta. Du kommer snart lära sig att lyfta en kanin nakna beväpnade genom att observera var att hålla din handled och arm, som kommer att vara så nära djurets kropp som möjligt, och med din underarm så nära centrum av sin ryggrad för sin fulla längd som möjligt.
 • Kaniner får aldrig lyftas i öronen, eftersom det skadar dem och skadar sina öron!
 • Om du har tillgång till en 900 + fps luftgevär och är en bra skytt, är det ett bra alternativ avlivningsmetod en kanin, men du måste sikta på huvudet om du vill ha en one-shot kill.
 • Om du tänker använda en luftgevär att jaga kaniner se till att använda jakt pellets som har en spets skillnad mål pellets som har en bred, rund spets.
 • Ibland kommer kaniner, liksom alla andra lagomorph, utveckla längre tänder än de behöver. Hålla skrot, kommer omålat virke i sin bur stor hjälp att hålla sina tänder lämplig längd som viljan grenar. Hö, gör också men titta som kaninen Whittles ner virket dagligen visar hur mycket de verkligen älskar och behöver tugga trä. Att göra detta kommer att hindra dig från att trimma sina tänder. Men om du inte hittar det du vill, är det förklaras nedan.

Längre tänderna orsakas av brist på tillräckligt grov mat för att hålla tänderna slipas ned, eller från ett tillstånd som kallas bettavvikelser. Hardjur ständigt växer deras tänder ut längre, som vi gör våra naglar. Detta kan vara ett problem om de inte är ordentligt trimmas. Använd ett par stora tånagel snippers eller en liten uppsättning avbitare att trimma extra långa tänder och lindra djuret av ytterligare stress och göra det möjligt för dem att äta ordentligt. Detta kommer inte att skada djuret som det skulle du eller jag, eftersom de är byggda annorlunda i detta avseende. Deras tänder kommer att fortsätta att växa på ut igen.

 • Tame kaniner i allmänhet inte kommer att bita dig, om inte honan är dräktig. Då kan en del vara mycket skyddande av sig själva och sina burar. Harar är en annan sak och kan bita på andra tider än när man är gravid.

Varningar

 • Använd aldrig kanin lever för mat, om de har vita fläckar i dem. Använd endast om de är av en klar, mörk färg. Var noga med att ta bort gallan säcken från levern.
 • Gör inte slakt eller slaktare om du har ett öppet sår eller snitt, för att undvika infektioner.
 • Tvätta händerna före och efter slakt eller styckning för att undvika infektioner.
 • När du är klar med ditt luftgevär att slakta kanin (s) se till att lagra ditt luftgevär och ammunition i en godkänd pistol säker.
 • Om du tänker använda en luftgevär att slakta kaninerna se till att du inte sikta på luftgevär på någon.
 • Bara ladda och sikta ditt luftgevär på kaninen då redo att slakta kaninen.