Wki

Hur ta hand om påfåglar

Påfåglar är spektakulära och härliga husdjur, mest lämpade för jordbruk och landsbygdens miljö. De är alltid en syn att skåda när hanarna börjar strutta omkring med sina stjärtfjädrar förlängas! Hanarna är vanligtvis kallas "påfåglar," medan honorna är vanligtvis kallas "peahens." Många enkla kallar båda könen "påfåglar" eller "påfågel".

Steg

Hur ta hand om påfåglar. Håll kycklingar varma.
Hur ta hand om påfåglar. Håll kycklingar varma.

Housing

 1. 1
  Håll kycklingar varma. Håll kycklingar i ett uppvärmt utrymme för de första 4 till 6 veckor i livet. Det är oftast en bra idé att börja med en temperatur på ca 95 ˚ F och sänka temperaturen med cirka 5 ˚ / vecka. Detta kan dock variera mycket beroende på vilken tid på året och ditt geografiska läge.
  • Håll ett öga på din chick kroppsspråk att erkänna den bästa temperaturen. När kycklingarna är kall, kommer de att krypa ihop. När de är varma, de ska försöka komma så långt bort från värmekällan som möjligt. Den bästa temperaturen kommer att vara när kycklingarna kan röra sig fritt utan att uppvisa någon av dessa beteenden.
 2. 2
  Bygg en stor penna. Detta är nödvändigt om du vill behålla din påfågel från att flyga iväg. Det bör vara minst 8 meter hög, eller högre, för att säkerställa att dina påfåglar kan flyga och / eller lufta sina svansar fritt. Hönsnät är bra för både väggar och tak. Taket bör också båge eller komma till en punkt på platser där det kommer att vara högre än resten.
  • Se till att om du får en hane, är pennan bred och lång nog för honom att visa sina fjädrar fullt när han stöttor. Inte gör det kommer att resultera i brutna fjädrar eller andra skador.
 3. 3
  Ge en trä shelter liknar ett litet skjul eller lada. Gör det inom eller kopplad till den huvudsakliga kupp för dina fåglar att hönshus och / eller häckar i. Du kanske vill sätta en värmande ljus i detta område och säng den med halm. Ge loft för påfåglar att stå på och regelbunden sittpinnar. Var noga med att kontrollera hela pennan för platser där tvättbjörnar, rävar eller andra små skadedjur kan komma i.
  • Om du har en pest problem, överväga att placera en radio nära påfågeln penna. Håll det på hela tiden. Rovdjur och skadedjur är mindre benägna att ge sig till känna om de hör mänskliga röster.
 4. 4
  Låt inte dina påfåglar strövar fritt. Även påfåglar upp från kycklingar kommer sällan avvika långt från där kläckts, de har en tendens att vända halvvilda om de lämnas åt sitt öde. Var noga med att hålla dem i ett slutet utrymme om du har strikta egendom linjer eller är rädda för att förlora din påfågel.
 5. 5
  Aldrig overcrowd dina påfåglar. Inte bara leder detta till en obekväm och olyckliga liv för din påfågel, men det kan orsaka svåra sjukdomsutbrott, vilket gör det till ett dåligt ekonomiskt beslut för dig. Du bör ha ca 80 kvadratmeter utrymme per fågel.

Utfodring

 1. 1
  Ge mat och vatten rätter. Använda hängande maträtter (hängande från taket med kedjor) tenderar att hålla möss från att komma in i maten. Håll vattnet förhöjda eller skyddas på något sätt samt så att du inte får spillning i det. Alternativt kan du använda en 3 eller 4 liters hink för vatten.
 2. 2
  Mata ungarna. Peacock kycklingar bör få en proteinrik diet för att de första 3 månaderna i livet. Leta efter en Game Bird feed rasa av cirka 25 till 30% protein. När de blir äldre, börjar att avvänja dem från falla sönder, för mycket protein i en vuxen påfågel kan orsaka allvarliga ben missbildningar..
 3. 3
  Börja avvänja dina kycklingar från rasa. Efter tre månader, ska ungarna vara avvanda antingen Game bird foder eller Game pellets fågel (Observera att pellets är bäst för fåglar i burar med tråd bottnar). Detta kan i allmänhet göras med en 6 schema vecka övergången, men du bör ägna stor uppmärksamhet åt svaret på dina kycklingar. Om de slutar äta fodret, fortsätt mata dem vad de ska äta och försöka igen en annan dag. De sex veckors program är som följer:
  • Vecka 1: 3 delar smulas sönder till en del vuxen mat.
  • Vecka 2: 2,5 delar smulas sönder till en del vuxen mat
  • Vecka 3: 2 delar smulas sönder till en del vuxen mat
  • Vecka 4: 1,5 delar smulas sönder till en del vuxen mat
  • Vecka 5: 1 del smulas sönder till en del vuxen mat
  • Vecka 6:.5 del smulas sönder till en del vuxen mat
  • Vecka 7: Alla vuxna mat.
 4. 4
  Ge dina påfåglar enstaka behandlar. Medan alltför många godsaker kan orsaka hälsoproblem, vilket ger dina påfåglar lite något speciellt då och då kan vara till hjälp för att hålla dem från att förirra sig eller att hjälpa dem svälja medicinen. För att behandla din påfågel, överväga att ge honom frukt, grönsaker, bröd, osötad spannmål, hundmat eller kattmat. Inte ge dem små ben, eftersom de kan kvävas.

Health

 1. 1
  Håll påfåglar friska. Hälsokontroller är mycket bra (med provning i förekommande fall), när du köper din nya påfågel, och därefter varje år, för att kontrollera och förebygga vanliga sjukdomar.
 2. 2
  Avmaska ​​dina påfåglar. Caged påfåglar bör avmaskas minst varannan månad (oftare vid behov). Frigående påfåglar bör avmaskas minst en gång var tredje månad. Det finns en mängd olika produkter som kan användas för avmaskning. Men de flesta av dem är avsedda för hundar, katter, höns, kalkoner, eller kor. Här är några som du också kan använda för dina påfåglar:
  • Piperazin. Detta är en allmän wormer som kommer i flytande eller ett piller. Vätskan kan sättas i vatten och används för att avmaska ​​ett gäng yngre fåglar på en gång. Pillret måste tvångsmatas med påfågeln.
  • Ivomec. Ivomec är en annan mycket effektiv, allmänt bruk wormer. Men det är inte effektivt mot Capillaria maskar. Om du väljer att använda Ivomec, rekommenderas det att du växlar mellan Ivomec och Panacur (Panacur är särskilt effektiv mot Capillaria maskar). Observera att dessa två aldrig bör ges vid samma tidpunkt. Alternate vilken du använder varje gång du avmaska. http://www.peafowl.org/ARTICLES/21/
  • Ivermektin Cattle wormer. Detta används ofta för att masken avelsdjur. Det kan döljas i en behandling och ges till påfågeln eller tvångsmatas.
 3. 3
  Håll utkik för yttre parasiter. Utöver maskar och interna parasiter, kan externa parasiter som löss orsaka problem med din flock.
  • Löss. Dessa insekter lever hela sina liv på värden, livnär sig på huden, skalor, och fjäder skräp. Om löss finns på dina fåglar bör alla fåglar i din flock behandlas med en säker bekämpningsmedel.
  • Kvalster. Dessa buggar är mer resistenta mot bekämpningsmedel än löss. Om du hittar kvalster, måste du behandla dina fåglar var 10 dagar för 4 till 5 veckor. Därefter rekommenderas att behandla din flock månad tills du är säker på att kvalster har försvunnit.
  • Chiggers. Chiggers foder på lår, bröst, vingar, och ventilen, vilket resulterar i röda skabbig fläckar på dina fåglar. Att behandla, måste du behandla hela pennan / område bebott av fågeln.
 4. 4
  Se upp för protozo sjukdomar. Protozoer är encelliga organismer som kan orsaka infektion och andra sjukdomar i en mängd olika djur. Några viktigaste att se upp för med dina påfåglar är:
  • Koccidios. Detta är i allmänhet bara finns hos fåglar 3 till 12 veckor gamla. Det är inte smittsam. Det mest framträdande symtomet är svart, vattnig avföring. För att lindra, behandla med en koccidiostatikum eller en sulfa läkemedel läggs till fodret. Det är en bra idé att lägga förebyggande medicinering till dina peafowls 'mat medan de är i en känslig ålder.
  • Histomoniasis. Chicks mellan 5 och 14 veckor gamla är att sannolikt påverkas av detta. Symtomen omfattar vattnig gulaktig avföring, dåsighet och svaghet. Det är smittsam. Att behandla, använda Metronidazol eller kopparsulfat till fest.
  • Leucocytozoonosis. Denna protozo angriper de vita blodkropparna av fågeln. Symtomen inkluderar svår blodbrist, feber, svaghet, aptitlöshet, och gångsvårigheter. Det är allmänt överförs av knott och bitande knott, vilket både rasen i snabbt strömmande vattendrag. Det rekommenderas att hålla dina fåglar inomhus under den aktiva säsongen av dessa insekter. Om du har ett problem, kommer behandlingen att kräva en sulfa läkemedel eller Clopidol.
  • Pigeon Malaria. Här är det de röda blodkropparna hos fågeln som angrips. Symtomen omfattar svaghet, aptitlöshet, och slutligen döden. Liksom Leucocytozoonosis är duva Malaria överförs av bitande knott. För att förebygga denna sjukdom, se till att hålla insekter nivåer under kontroll och ge dina fåglar låg malaria medicinering av Clopidol om du är orolig för dem blir drabbade.

Tips

 • Se upp för rovdjur som rävar och tvättbjörnar. Dessa kan möjligen döda dina påfåglar och äter deras ägg.
 • Om du har en häckande hona, ger en stor, ren däck med mitten fylld med halm. Denna bör placeras inom trä skydd. Hon kommer att lägga sina ägg där. Om du inte anger detta, kommer hon bara låg dem på golvet där de kan trampa på eller uppätna av vandrande rovdjur.
 • När du anger coop, titta på och vara säker på dina påfåglar inte komma ut. Bär ett kvastskaft om du måste. Få ett lås som låser upp utan att använda en nyckel, och lås bakom dig när du stänger dörren. Om dina påfåglar får förlora, kommer de att flyga troligen in i ett träd eller bort helt. De kan också börja köra med flockar av vilda kalkoner, eftersom de är nära kusiner påfågeln.
 • Gör din egen mat. Om du inte kan hitta mat fågel spel eller föredrar att inte använda det, gör du din egen mat för din påfågel. För att göra detta, mata dina påfåglar en blandning av kyckling pellets och blandade korn (korn, vete, ris). Corn foder är också acceptabelt. Du kanske vill lägga lite hundmat (för större hundar) i mixen.
 • Var noga med att buren är stor nog för en hane att stötta (visa sina stjärtfjädrar) och flyga runt. Ge hög abborrar i varje del av coop.
 • Inte skrämma inte dina påfåglar. De är väldigt ryckiga fåglar, och kan skada sig själva genom att flyga in i väggarna i taken för sina höljen upprepade gånger.
 • Observera att påfåglar kan para sig med så många som 6 peahens i en parningstid.

Varningar

 • Påfåglar "högljudda samtal är ett problem om de förvaras i stadsområden.
 • Peahens är mycket känsliga för räv attacker, särskilt om du letar efter kycklingar. Hanarna är bättre på att försvara sig och kommer lätt flyga in i träd, därför finns det ofta ett överskott av manliga påfåglar jämfört med peahens.
 • Undvik att mata choklad, kaffe eller alkohol till dina påfåglar eftersom dessa kan vara giftiga.
 • Förvara inte två manliga påfåglar i samma coop. De kan och kommer att slåss med varandra, och döden är det vanligaste resultatet av dessa slagsmål.
 • Undvik tillgång till metallföremål som mynt, leksaker, spikar, lödning eller lös tråd.
 • Även påfåglar kan hållas med vanliga höns, blackhead, som orsakas av en bakterie som överförs med rundmaskar, är vanligt i påfåglar hålls med dem. Det är att föredra för att hysa de två arterna separat.
 • Eftersom de sällan har sina vingar klippta, kanske du vill behålla din påfågel i en stor coop.

Saker du behöver

 • Hönsnät
 • Trä
 • Spik
 • Kyckling pellets / frö
 • Hundmat
 • Frukt / grönsaker
 • Halm / hö / eller andra liknande sängar
 • Förhöjda mat / vatten rätter