Wki

Hur kläcks kalkon ägg i en inkubator

Om äggen enligt din kalkon höna (s) är inte kläckning väl, kan du flytta dem till en inkubator för bättre kläckning framgång. Eftersom kalkon ägg har olika behov än hönsägg, här är hur du ökar dina chanser att få fluffiga små kalkoner kör runt...

Steg

Hur kläcks kalkon ägg i en inkubator. Sätt upp dina inkubator minst 24 timmar innan du lägger äggen i.
Hur kläcks kalkon ägg i en inkubator. Sätt upp dina inkubator minst 24 timmar innan du lägger äggen i.
 1. 1
  Sätt upp dina inkubator minst 24 timmar innan du lägger äggen i.
 2. 2
  Fyll den nedre kanalen med vatten för att säkerställa tillräcklig fuktighet.
 3. 3
  Placera två termometrar i inkubatorn. Se till att de är förhöjda till halva höjden av äggen (vanligen ca 1 tum). Du kan få engångsglas av plast och skär dem till önskad höjd för att fungera som plattformar för termometrar.
 4. 4
  Bifoga ett tyg förlängning till lampan av en termometer och se till att den andra änden är i undersidan vatten kanal. Denna termometer, en så kallad wet-bulb termometer, kommer att ge dig en ungefärlig uppfattning av fuktigheten i kuvösen, men endast om tyget är vått.
 5. 5
  Se till att temperaturen är stabil vid eller omkring 99 grader Fahrenheit (~ 37 grader celsius), och den våta termometerns temperatur stannar mellan 85 och 100 grader Fahrenheit (~ 29 och 37 0,5 grader Celsius).
 6. 6
  Märk äggen med en vanlig penna. Sätt ett "X" på ena sidan och en "O" på den andra (när äggen är om platt på deras sidor). Det är så att när du slår dem, kommer du att kunna vända dem exakt 180 grader. Använd inte en färgpenna, en penna, eller en markör - dessa innehåller kemikalier som kan skada kalkonen genom skalet.
 7. 7
  Placera äggen försiktigt i inkubatorn. Låt dem alla med samma bokstav uppåt. För 25 dagar: Vrid alla äggen tre till fem gånger per 24 timmar. Detta förhindrar att kalkon insidan från att fastna vid skalet.
 8. 8
  Den 25: e dagen, sluta vrida äggen. Detta är så att Turkiet kan komma in kläckning position. I ca tre dagar, den 28: e dagen, kommer de kläcks. När kalkoner kläcks ut, kan de rulla över de andras ägg, använd roterande varumärkena att hålla samma sida uppåt.

Tips

 • Den normala inkubering period för kalkoner är 28 dagar.
 • Håll ett öga på under vattennivån. Om du låter det gå för lågt, kommer inkubatorn blir för torrt. Den relativa luftfuktigheten under kläckning tid bör vara 65% eller mer för att hindra Turkiet från att torka ut inuti sin spruckna skal och dör under kläckning.
 • När en kalkon börjar peta igenom skalet, vrid inte ägget. Se till att sprickan i Turkiet gör är vänd uppåt. Om du lägger sprickan mot golvet, kan Turkiet inte kan bryta igenom. Under de senaste tre dagars inkubation kalkon flyttar för att komma in i kläckning position. 6-12 timmar innan de kläcks du ens kan höra dem börja kika.
 • Den första sprickan kommer förmodligen att visa upp mot den tjockare änden av ägget. Kalkonen ofta borrar sin väg runt omkretsen av ägget och poppar slutet öppnar som en mössa.
 • Handtag äggen så lite som möjligt. Den mindre störning du skapar, desto mer sannolikt är det kläckning gå smidigt.
 • Den streckade Processen tar mellan 5 och 10 timmar.
 • Efter 24 timmar har gått, visar kalkon dess vatten och mat. Doppa näbben i vattnet (men inte så att det går i näsborrarna) och se honom dricka. Upprepa med fodret. Förhoppningsvis din kalkon kommer lära sig och börja äta och dricka själv.
 • Den nykläckta Turkiet kommer förmodligen att kika, vinglig, trött och våt. Se till att det är varmt och vilar.

Varningar

 • Tvätta alltid händerna (och aldrig röra ditt ansikte) precis innan du rör vid kalkon ägg. De oljor från din hud kan genomsyra äggskalet och förorena (dvs. skada) kalkonen inuti.
 • Motstå frestelsen att hjälpa en kläckning kalkon. Detta kommer att göra mer skada än nytta. Låt naturen ha sin gång.
 • Om du inte stänger äggen ordentligt, kan din nyfödda Turkiet kläcks med en vriden ben att den inte kommer att kunna stå ut med. I detta fall, kommer barnet behöver troligen avlivas.
 • Rör aldrig unga kalkoner efter att i kontakt med höns. Det finns sjukdomar som kan överföras från kycklingar till unga kalkoner (även fullvuxna kalkoner är okej).