Wki

Hur Groom en strävhårig tax för sällskapsdjur eller show skäl

Din strävhårig tax är en smart liten kille med massor av personlighet. Men vi vet alla att pälsen av den strävhåriga taxen visar sitt inre jag bäst! Denna Google artikeln kommer att lära dig hur man håller pälsen i toppskick, oavsett om han är på mässan eller hemma!

Steg

Hur Groom en strävhårig tax för sällskapsdjur eller show skäl. Placera din strävhårig hund på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord.
Hur Groom en strävhårig tax för sällskapsdjur eller show skäl. Placera din strävhårig hund på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord.
 1. 1
  Placera din strävhårig hund på en bekväm plats på golvet eller på en grooming bord. Om du väljer att vara på golvet, lägga ut en mjuk, stor handduk. Ta bort alla tillbehör han är klädd som krage eller hund kläder.
 2. 2
  Använd din pin borste och kamma öronen försiktigt. Sedan vänder han över på rygg och borsta bröstet under armhålorna, och på hans "under" ben. Borsta benen också. Ägna särskild uppmärksamhet åt sitt skägg, borste som mycket försiktigt. Också särskilt uppmärksam när du borstar hans rygg, det är vad folk kommer klappa mest!
 3. 3
  Upprepa stegen ovan, men den här gången, använd en borste. Se till att borsta hans ansikte och nosparti försiktigt.
 4. 4
  Använd gummi borste och försiktigt borsta hans rygg, nacke och lår. Detta kommer att hjälpa till att ta bort alla döda hårstrån.
 5. 5
  Om gummiborste ger din hund en oljig känsla, ta ett bad torka och torka över kroppen. Gör inte detta om du ska ge hunden ett bad, kommer badet att ta den oljiga känslan borta.
 6. 6
  Använd antingen örat våtservetter, eller öra rengöringsmedel och torka örat där vaxet är uppenbart och genom olika sprickor i örat. Vaxet är vanligtvis en brun eller svart färg. Var noga med att inte sticka fingret genom hörselgången. För rengöringsmedel, använda något som Nova Cleanse eller Läkarens Foster och Smith Ear rengöra. Sprutar lösningen i hundens öra och gnugga örat i en cirkelrörelse. Ta en bomullstuss, placera den precis under luckan, och tipsa din hunds huvud mot den. Lösningen kommer att fångas i bomullstuss. Nästa, ta en ren bomullstuss och torka var lösningen stannade. Din hunds öron bör vara mycket ren efteråt!
 7. 7
  Ta din hund tandborste och hund tandkräm. Det finns också en liten finger pensel med plast borst du kan köpa. Du kan köpa dessa på någon djuraffär i PET kataloger (t.ex. Läkarens Foster och Smith), eller från din veterinär. Borsta hundens tänder är mycket viktigt och kan förebygga smärtsamma och kostsamma tandläkarmottagningar.
  • Använd tandborstar och tandkräm formulerade för hundar och skölj under varmt vatten i cirka tre sekunder. Sedan satte under kallt vatten så att den inte skadar din hund. Detta kommer att rengöra tandborsten.
  • Ta tandkräm och sprutar en ärtstora belopp på tandborsten. Försiktigt, flytta din hunds läppen uppåt så att du kan se sina tänder. Borsta alla tänder i munnen under ca en minut. Du bör borsta hundens tänder minst två gånger i veckan.
 8. 8
  Torka ögonen boogers bort och runt ögat fälgen med ögat våtservetter. Var försiktig! Inte får torka in i ögat, kan detta sting verkligen!
 9. 9
  Dags att klippa dessa naglar! Använd en liten clipper hund spik, inte en mänsklig nagelklippare. Be din veterinär att visa dig hur du klippa naglarna, inte prova det själv först! Klipp bara toppen av nageln, inte längre eller du kommer att träffa quik. QUIK är mycket svårt att se i svarta naglar, så att inte komma längre än spetsen. Om du träffar quik, kommer det att bli en mycket smärtsam och livshotande upplevelse för din hund. Kontrollera varningen avsnittet för att lära sig vad man ska göra när du träffar en quik. Låt inte QUIK delen av nageln stoppa dig från klippning din hunds naglar, klippa naglarna är viktigt i grooming processen!
 10. 10
  Dags att hand-strippa pälsen!
 11. 11
  Hand strippa är viktigt i grooming processen för tråden tax (oavsett om det är en tight-belagd tråd till mjuk-belagd tråd). Scrolla ner för att lära sig att lämna strippa pälsen.
  1. Hand strippa Wirehair tar fram det rena, välvårdade skikt av en tax och rena kroppen linje. Det är värt den tid det tar att göra det (det kan ta längre tid än en timme). Det finns flera tekniker, är den snabbast Nyp en liten mängd av långa / döda hår mellan tummen och pekfingret och dra den snabbt med ledning av håret. Använd ett bra par gummihandskar för att hindra håret från att glida ut ur dina händer. Börja vid huvudet och gå mot svansen. Håll din hund i knät och under ena armen. Först gör flera korta sessioner för att få din hund används till förfarandet och se till att du vinner en kamp. Om du av misstag drar för mycket hår det kan orsaka din hund att skälla, men fortsätta med mindre mängder av hår.
  2. När du först börjar strippa pälsen, för att helt avsluta hela strippa kan ta dig ett par minuter varje dag, under en vecka. Detta kommer att få hunden används till strippa, och kommer att hålla sin hud från att få ont.
 12. 12
  Dags att ta ett bad! Om du vill lära dig att göra en snabb "snabb bath" gå till Tips delen av sidan. Annars bo här.
 13. 13
  Få rätt schampo och balsam
  • Köp några hund schampo som kommer att hålla din tråd tax päls s wirey och skarpa utseende. Du måste köpa hund schampo speciellt framtagen för wirey rockar. Det bästa jag har använt på mina trådar är Bigroom s Wire Coat schampo. Det fungerar!
 14. 14
  Anvisningar för bada din tråd tax
  • Blöt din hund helt från toppen av huvudet till slutet av svansen.
  • Ta schampo och spruta lite i dina händer. Börja med att tvåla från toppen av halsen till slutet av svansen. Shampoo utsidan av öronen, benen, bröstet, magen, skägg, och resten av kroppen. (Få inte detta i ögonen!)
  • Skölj schampo av pälsen under minst 3 minuter, vilket gör att du får varenda bit av tvål ur pälsen.
 15. 15
  Låt din hund skaka av vattnet en gång. Halva torkningen sker just där. Ta handduken och i cirka 20 sekunder slår över hela hundens kropp. Gnugga inte! Gnugga gör pälsen burrigt och unkept utseende! Tax: s skikt suppossed att ligga platt på kroppen! När kommer din hund fortfarande fuktig, men inte blöt. Detta är perfekt. Ta borste, stift borste, och kamma, och upprepa borsten rutin som tidigare. Se till att du borstar i den riktning håret växer, och borsta pälsen så att den är platt på kroppen. Om du borstar tills torr, kommer din tax har en välskött och snyggt platt liggande päls!
 16. 16
  Ta ut grooming sax efter badet. Låt din hund stå eller om en utställningshund "stack". Trimma whiskers, kommer detta att ge din hund ett renare utseende. Oroa dig inte, trimma polisonger skadar inte hunden, och om du inte vill, behöver du inte att klippa morrhåren om din hund inte är en utställningshund!
 17. 17
  Nästa, ta ut den trubbiga saxen Dog Grooming. Du kommer att behöva trimma skägget och "bryn ögon" en gång i månaden. Du måste också trimma hår på tassarna och pad för att hålla det fint och snyggt (även detta förhindrar Tryckregleringsventiler faror som glider).
  1. Trimning ögonbrynen
 18. 18
  Ögonbrynen av en strävhårig tax kan växa ganska länge. Att skära dem kamma dem framåt, från mitten av huvudet och med ett par grooming sax noggrant skära rakt över. Försök att inte lämna något mindre eller mer än omkring en tum eller tre fjärdedelar av en tum av ögonbryn. Pluck mellan ögonbrynen och taket i näsan för att förbättra utseendet.

Tips

   • Medan trimma din hunds hår endast använda grooming sax. Andra sax kan dra och göra upplevelsen obekväma.

Varningar

   • Medan du klippa din hunds naglar, leta efter quik. Den quik är ett blodkärl i naglarna. Endast klippa hundar naglar en gång i månaden eller mindre, och endast klippa spetsen på spiken. Om du går något längre, kommer du träffar quik. När du träffar quik, blodet kommer att spruta överallt och din hund kommer att vara i oerhörd smärta. Om du träffar quik, se ha ha någon spik pulver. Du kan köpa det i små tuber på sällskapsdjur leverans butiker. Stick din hunds spik inne i pulvret, och så småningom blödningen stannar. Håll spiken i pulvret, och få din hunds veterinär på telefon. Din veterinär kommer att ge dig särskilda instruktioner. Dessutom, om du inte vill ringa veterinären, rusa till veterinären kontor så fort som möjligt! Samtidigt gå till veterinären ändå hålla din hunds spiken i pulvret.
   • Om du använder oavsiktligt örat våtservetter som ögat våtservetter du kan förblinda din hund.
   • Använd inte människans tandkräm på din pooch, kan resultatet bli ödesdigert.
   • Torka inte i din hunds hörselgången, du kan bryta trumhinnan.

Saker du behöver

 • En borste
 • Rubber Brush
 • Kam
 • Trubbiga Dog Grooming saxen
 • Två Handdukar (får man inte behövas om du använder en grooming bord)
 • Ear våtservetter eller Öron Cleanser (Ear rengöringsmedel föredragna Läkare Foster och Smith Ear Cleanse)
 • Bomullstussar
 • Dog Tandborste, Finger pensel, och Dog Tandkräm
 • Eye våtservetter
 • Dog nagelklippare (*! Ny Produkt snabbsök! Gå till www.miraclecorp.com!)
 • Dog Shampoo
 • Dog Waterless Schampo
 • Pulver formulerade för att stoppa quik från blödning
 • Gummihandskar eller en strippa kam.