Wki

Hur får superlim bort huden

De kallar det inte superlim för ingenting. Det obligationer otroligt snabba, och håller otroligt stark (ibland irriterande). Så vad händer när denna klibbiga röran får på huden? Denna artikel kommer att visa dig hur du tar bort eventuellt lim som innehåller cyanoakrylat.

Steg

Hur får superlim bort huden. Blötlägg huden i varmt vatten så fort som möjligt.
Hur får superlim bort huden. Blötlägg huden i varmt vatten så fort som möjligt.

Nagellacksborttagare metod

 1. 1
  Blötlägg huden i varmt vatten så fort som möjligt. Detta kommer att mjuka upp limmet. Lägga några coola vinäger kan också hjälpa. Försök att lossa limmet från huden. Om detta inte fungerar, klappa huden torr och gå vidare till nästa steg.
 2. 2
  Använd en aceton nagellack remover. Det måste ha aceton, annars kommer det inte hjälpa dig alls. Aceton mjuknar cyanoakrylat. Gnid den på superlim. Det ska börja skalar. Använd inte en bomullspinne, eftersom det kan reagera väldigt häftigt med cyanoakrylat.
  • Gör inte detta på känslig hud (t.ex. läppar, ögon, näsa) eller i närheten av ett öppet sår.
 3. 3
  Låt området torka, sedan använda en spik nagelfil för att ta bort limmet. Var noga med att inte ta bort din hud också. Om du har en hel del på händerna du kan skrubba den på en pimpsten förvaras i varmt vatten.
 4. 4
  Låt det lossnar på egen hand. Det blir vit, men det kommer inte att skada dig, och det kommer så småningom komma ut utan din hjälp.

Margarin metod

 1. 1
  På känslig hud, prova att använda margarin. Gnid den på området tills limmet kan försiktigt dras bort.

WD40 metod

 1. 1
  För de fall där aceton avdunstar för snabbt för att mjuka upp limmet, försöka blanda 1 del aceton med en del wd-40. Om du behöver det för att stanna kvar under lång tid eller på vertikala ytor, blanda i lite vaselin. Applicera en bra tjock päls av denna blandning.

Tvättmedel metod

 1. 1
  Blanda flytande tvättmedel (alla märken) blandas med hett vatten. Om du tar bort lim från ett litet område, såsom fingrarna, 1/4 kopp tvättmedel kombinera med hett vatten i en kopp kaffe kommer att vara tillräcklig.
 2. 2
  Gnid och dra i cirka 20 minuter för att mjuka upp den tjocka band av lim.

Tips

 • Gummi (latex eller nitril) eller vinyl är billigt - om du förväntar dig att arbeta med lim, köpa några och använda dem. Med limmas ihop handskarna är mycket enklare än ungluing huden.
 • Människor har också haft tur med följande (använd med försiktighet eftersom vissa kan irritera huden):
  • Förgasare renare. Var noga med att skydda ögonen när man sprutar det.
 • Använd bordssalt och köra ihop händerna.
 • Använd en hård ansiktsscrub.
 • Neutrogena solskyddsmedel spray! Det fungerar snabbt!
 • Om huden är bundna tillsammans, aldrig dra i huden isär (vilket kan leda till att huden riva). Använd alltid en roterande rörelse.

Varningar

 • Cyanoakrylat reagerar mycket snabbt i en exoterm reaktion med bomull, kan det och ofta kommer att orsaka brännskador om det kommer i kontakt med bomull. Använd inte bomullspinnar för att ta bort superlim!