Wki

Hur att träna kvadratmeter trädgårdsarbete

Kvadratmeter trädgårdsarbete är en enkel, minimalt arbete, låg ogräs och kemikaliefri sätt att odla växter i ett litet område. Ursprungligen formulerades av Mel Bartholemew 1981 i både en bok och PBS TV-serie, har kvadratfot trädgårdsarbete varit populär ända sedan, för dem med små och stora trädgårdar likadana. Trots det lilla området, kan denna lilla trädgården näring intensivt odlade växter, vilket resulterar i en mycket produktiv liten trädgård.

Det kvadratmeter trädgård kan också vara ett utmärkt sätt att spara vatten, det behöver inte så mycket vatten på grund av sin konstruktion och detta kan hjälpas genom att lägga till en till det. Och för enkel åtkomst, kan kvadratmeter trädgårdar byggas och placeras på bord möjliggör enkel åtkomst för dem som har svårt att böja eller sitta på huk lägre. Detta nybörjare handledning innehåller grunderna i att utveckla din egen kvadratmeter trädgård.

Steg

Hur att träna kvadratmeter trädgårdsarbete. Välj en layout som är lättillgängligt.
Hur att träna kvadratmeter trädgårdsarbete. Välj en layout som är lättillgängligt.
 1. 1
  Välj en layout som är lättillgängligt. Glädjen i kvadratmeter trädgårdsarbete är enkel tillgång till de upphöjda trädgård sängar. Det brukar rekommenderas mätning är 4 meter med 4 meter, 16 m² (120cm x 120cm, 1,5 m2) sängar, vilket ger enkel åtkomst och bra växande utrymme.
  • Face sängen i riktning kunna få den mest solljus.
 2. 2
  Välj tre fot gångbanor för enkel åtkomst. Vägar bör vara tillräckligt breda för att möjliggöra bekväm tillgång och förmåga att sköta trädgården.
  • Observera att vissa kvadratmeter trädgårdsmästare inte gillar alltför många vägar att använda dem komprimerar jorden runt rutorna. Överväg strödde halm eller annat mjukt material över vägarna för att minska effekten av din slitbanan.
 3. 3
  Bygga eller köpa material för att bygga dina lådor. Använd inte kemiskt behandlade för att bygga din upphöjd trädgård lådor. Lådorna ska vara 6 till 8-inches (15-20cm) hög när byggt, för hög och de riskerar välter med tyngden av jord och växter.
  • En öppen botten trälåda kan användas, med avdelare.
  • Alternativt bygga lådform från scratch. För att göra detta, får några 2x6 eller 2x8 brädor och skär dem att passa in i fyra kvadratmeter form. Spika ihop och placera på den valda är av jord. Försök att använda ren, utan kemikalier återvunnet trä för att spara pengar och ge gamla trä ett nytt syfte.
  • Om att placera i trädgården på ett bord eller annan upphöjd yta, se till att lägga en plywood bas för att hålla i marken.
 4. 4
  Fyll rutorna med ändrade mark. Om du inte är helt bekant med kvaliteten på din trädgårdsjord och vet att det är bra, det är inte rekommenderat att använda den på egen hand. Antingen förbättra trädgårdsjord du har med kompost eller göra en blandning bestående av 1/3 kompost, 1/3 torv och 1/3 vermikulit att ändras jorden.
  • Väl ruttnade gödsel är ett annat bra komplement för att förbättra jorden.
  • Frågan om jorden är ett komplext ämne som förtjänar sin egen långa diskussioner. Överväg att läsa förslagen från andra kvadratmeter trädgårdsmästare som har delat deras råd om markens användning online eller i relevanta trädgårdsböcker.
 5. 5
  Konstruera galler av sexton 1 fot (30cm) segment som använder trä eller plast överlägg som är fästa till toppen av styrelser eller tegelstenar som används för att skapa sidorna av trädgården. Överläggen läggs över din trädgård säng för att markera de områden för plantering. Fäst överlägg med skruvar eller nitar att fästa överlägg.
  • Andra sätt att dela upp delarna i lådan inkluderar bara märkning med strängar eller skosnören fastspikad på kanterna. Eller sätter tunna brädor att göra uppdelningar som sitter i själva marken.
 6. 6
  Bestäm vilka växter du vill växa. Varje annan växt eller gröda kommer att införas i en annan kvadrat, högsta växterna på baksidan och mindre anläggningar mot framsidan.
 7. 7
  Gör hål i marken att plantera dina frön. Använd fingrarna för att göra hålen. Djupet på varje hål beroende på den enskilda frö behov, så se till att kolla varje paket för detta innan hålen.
 8. 8
  Plantera en annan typ av anläggning i varje segment. Använd de rekommenderade utsäde avstånden Vid plantering dina frön - följ fröet paketet för vägledning. Om det behövs, använd extra segment (eller fyrkanter) att plantera stora plantor, de fortfarande behöver utrymme för att växa trots att de är närmare varandra än vanligt. För att hålla ogräs från att växa, är strategin att ha växter röra utan att konkurrera med varandra för näringsämnen.
  • För varje hål, de flesta växter kräver endast 1-2 frön per hål att garantera groning. Men för små frön såsom morot frön, växt ca 4-5 för att säkerställa grobarhet. Du kan tänka ut de svagare plantorna senare genom att klippa dem med sax, för att inte störa jorden av de växter kvar att växa.
  • Räkna att många växter kommer att kräva en kvadrat ensam, medan andra växter kan passa flera per kvadratfot. Till exempel kan en kvadratfot hantera sexton morötter eller lök, fyra bladgrönsaker (sallad, spenat, mangold, etc.).
 9. 9
  Vatten dina nyplanterade frön med solen värmde vatten. Denna trädgård kan vattnas för hand, genom dropp band eller en soaker slang. Var medveten om att upphöjda trädgård sängar tenderar att ha utmärkt dränering, vilket innebär att jorden blir torrare snabbare. Håll trädgården sängen väl vattnas, även under vintern.
  • För att veta om tillräckligt med vatten når trädgården naturligt, överväga att placera en regnmätare bredvid den och kontrollera detta regelbundet.
  • Överväg att lägga kompost för att behålla vatten. Kompost till en höjd av 2-3 inches (5-7.5cm) men inte röra stjälkarna av de växande plantorna. Lägg till fler när det bryts ner.
 10. 10
  Tänk på att lägga till några ändrade marken varje gång du skörda sedan återplantera med en annan gröda. Som med alla organiska trädgårdsarbete metod, är det också viktigt att rotera grödor runt kvadratmeter sängen, för att minska möjligheten för sjukdomen att få fäste eller för näringsbrist i jorden.
  • Gör upp en plan för växelbruk för att hjälpa dig att komma ihåg vilken anläggningen har varit i vilken division vid varje särskild tidpunkt för sådd och skörd.

Tips

 • Om plantera olika grödor, kanske du vill kolla in en guide till följeslagare plantering, för att säkerställa att du inte plantera växter som inte gillar att växa tillsammans för nära nära varandra.
 • Skadedjursbekämpning är mycket enklare med detta innehöll trädgård - allt du behöver göra är att täcka det lilla området som arbetar med nät, omslag eller burar som måste vara, snarare än ett enormt område av trädgården som är typiskt med en traditionell grönsakslandet. Ekologiska grönsaker produktionen är extremt lätt med kvadratmeter trädgårdar!
 • Du kan plantera en favorit gröda i stället för ett urval av grödor. Detta är viktigt om du använder ett par små lådor.
 • Leaf sallat är ett av de enklaste växterna att växa.
 • En bra bok att läsa om Square Foot Gardening är den uppdaterade versionen av Mel Bartholomew bok Alla Nya Square Foot Gardening. Se även Mels blogg på: http://www.melbartholomew.com/category/beginners-guide/.

Varningar

 • Använd alltid förnuftiga försiktighetsåtgärder vid hantering av jord, kompost, ruttnade gödsel, etc. för att skydda din andningsorganen och för att undvika överföring av bakterier. Använd handskar, och om du är mottaglig för infektioner av någon anledning, anser bär en mask vid hantering jord.

Saker du behöver

 • Layout
 • Box ramar
 • Ändrad jord
 • Galler
 • Plantera frön
 • Vatten
 • Gångvägar, tillval