Wki

Hur får vaxet ur en burk ljus

Efter en burk ljus har brunnit till slutet av dess användbarhet, du fortfarande kvar med glasburk. Oavsett om du vill återanvända den eller återvinna det, har det vax fått komma ut på något sätt! Här är några enkla metoder för avlägsnande av vax, välja den metod som är enklast för dig.

Steg

Hur får vaxet ur en burk ljus. Placera burken i frysen.
Hur får vaxet ur en burk ljus. Placera burken i frysen.

Frys metod

Denna metod är säkrare och enklare än vissa alternativ.

 1. 1
  Placera burken i frysen.
 2. 2
  Lämna burken i frysen i ett par timmar innan det tas ut. Du bör kunna slå eller pop huvuddelen av vaxet direkt ur burken, ingen skrapning behövs. Eventuella återstående bitar av vax bör lossna lätt med en mild scrub.

Kokande vatten metod

När arbetar med värme, glas och vax, alltid vidta försiktighetsåtgärder för att hantera med försiktighet och undvika överhettning av glaset.

 1. 1
  Häll kokande vatten i burken. Vaxet kommer att smälta och flyta upp till toppen. Lämna burken för några timmar, och när du kommer tillbaka vattnet kommer att ha kylts och fast vax kommer att flytande ovanpå.
 2. 2
  Placera burken ljus i kokande vatten (eller lägga den i ugnen på låg temperatur) tills den smälter vaxet nog för det hela att dumpas.
 3. 3
  Använd ugn vantar vid hantering av burken med det smälta vaxet, eftersom det kommer att vara mycket het. Också noga med att inte överhettas glaset - om burken ljuset blir för varmt eller berör elektriska kokplattor direkt, riskerar det exploderar.

Diska metoden

 1. 1
  När du gör rätter, gör vattnet så varmt som du kan stå ut med det. Placera ljusstake / burken i vattnet och låt dra medan du tvättar resten av rätter. Vanligtvis kommer det att dyka rätt ut med en liten dragning eller en liten hiss med en kniv. Detta gör att du inte behöver oroa dig varmt vax bränna sig.

Tips

 • Soy vax upplöses i tvål och vatten - lätt städar och är mycket mer miljövänligt då paraffin. Du kan också använda smält soja vax som en utmärkt bodylotion.
 • Efter blåser ut ljuset efter varje användning, snabbt lossnar varje ny droppa på burken och kassera dessa bitar. Detta kommer att göra det lättare när det gäller den slutliga rena när ljuset är klart.
 • Innan du använder någon metod med vatten, se till att burken inte har några etiketter som kan vara förstört genom att dränkas i vatten.
 • Kör varmvatten över burken under kranen kan fungera lika bra som det kokande vattnet metoden - prova den först. Avlägsna vaxet för hand.

Varningar

 • Var noga med att inte låta vax (smält i vatten) gå ner i avloppet. Det kommer att stelna i röret, vilket orsakar en täppa. Det är ett dyrt stearinljus!
 • Efter att göra ljus för ett antal år har det funnits många viktiga läxor att lära. Både frysning vaxet och hälla kokande vatten i burken löper stor risk för splittring burken.
 • Överhettad vax kan fatta eld. Värm aldrig en burk eller behållare av vax över direkt värme.
 • Om du använder en kniv för att bända ut vaxet, använd inte bra bestick, använd istället en smörkniv eller du kan skada kniven och kocken i huset kommer att vara ilsken.
 • Låt inte ljuset koka längre än den behöver, eller låt det sitta i värmen längre än det måste.