Wki

Hur man rengör rostfria bestick

Rostfritt stål bestick är tillverkad av en järn legering som innehåller minst 10 procent krom. Legeringen skapar en starkare metall som inte böjer eller förlorar sin form lika lätt som mjukare metaller. Rostfritt stål bestick är känd för att vara smutsavstötande, men det kan tråkig eller visa fingeravtryck. Använd dessa tips för att ta hand om din rostfria bestick eller köksredskap.

Steg

Hur man rengör rostfria bestick. Rengör bestick innan du använder den för första gången.
Hur man rengör rostfria bestick. Rengör bestick innan du använder den för första gången.
 1. 1
  Rengör bestick innan du använder den för första gången.
  • Tvätta besticken i varmt vatten och diskmedel med en mjuk svamp eller disktrasa.
  • Skölj rostfria bestick i varmt vatten för att avlägsna alla tvålrester. Tvålrester kan orsaka Avtrubbning av dina bestick.
  • Torka bestick med en mjuk handduk. Torkning av bestick omedelbart reducerar vatten fläckar. Bestick kvar att lufttorka ofta fläckar och ser inte blanka.
 2. 2
  Tvätta och torka bestick efter användning. Lägg tvål, ammoniak eller rengöringsmedel för att varmt vatten för att tvätta rostfria bestick. Använd en mjuk trasa eller svamp. Få mellan varje pinne på gafflar, rensa ut skålar med skedar och torka knivar för att ta bort matrester. Torka besticken med en mjuk handduk.
 3. 3
  Ta bort ränder eller fläckar värme från din rostfria bestick. Rostfritt stål bestick kan bli randiga på grund av mat fläckar eller överexponering för värme.
  • Använd olivolja för att ta bort ränder från bestick. Gnid besticken försiktigt med en disktrasa fuktad med olivolja för att ta bort ränder.
  • Skölj dina bestick med club soda för att ta bort ränder eller fläckar. Torka den med en mjuk handduk.
  • Gnid med en citron-fuktad trasa för att ta bort ränder eller fläckar värme.
 4. 4
  Polska bestick med ättika. Fukta en mjuk trasa med äppelcidervinäger eller outspädd ättika och gnugga bestick med det att lysa upp trista områden.
 5. 5
  Tvätta uppstoppad på mat så fort som möjligt från rostfria bestick. Salta eller sura livsmedel kan grop dina bestick om de lämnas för länge innan rengöring.
 6. 6
  Ta bestick diskas i diskmaskinen ut efter sköljningen. Rostfria bestick tillverkare rekommenderar inte diskmaskinen använder för bästa resultat. Men om du använder denna metod för att rengöra dina bestick, ta bort bestick och redskap från diskmaskinen för att torka den för hand. Torkning för hand minskar fläckar kvar på dina bestick.
 7. 7
  Tvätta dina bestick flera gånger för att ta bort envisa fläckar. Rostfritt stål bestick är fläck-resistent och ibland kräver flera diskar för att bli ren.
 8. 8
  Färdigt.

Varningar

 • Undvik att använda stålull för att skrubba fläckar från din rostfria bestick. Den stålull kan skada ytan och ytskiktet på bestick.
 • Använd inte slipande eller skadliga rengöringsmedel som innehåller blekmedel. Avstå från att använda alkohol eller rengöringsmedel ugn som rengöringsmedel för din rostfria bestick.
 • Låt inte dina bestick att överhettas. Till exempel inte lämna den på en het spis brännare eller använda den för att röra om en kokande gryta av mat.
 • Var extra försiktig vid rengöring av försilvrad rostfria bestick. Försilvring orsakar olika interaktioner med tvättmedel och kan orsaka bestående skador på bestick avslut.