Wki

Hur man använder en tvättmaskin

Är det första gången du tvätta kläder? Är tvättmaskinen alldeles för förvirrande? Denna artikel kommer att visa dig hur du kan slå det förvirring!

Steg

Hur man använder en tvättmaskin. Kontrollera taggarna.
Hur man använder en tvättmaskin. Kontrollera taggarna.
 1. 1
  Separata kläder. Du har hört historier om att röd strumpa blandas in med den vita skjortan, och du vill inte att det ska vara du, så separata lampor från mörkar. Om en skjorta är lätt, men har mörkare motiv på det, bör du nog bara hålla det med belysningen. Samma sak gäller för mörka kläder med lätta konstruktioner.
 2. 2
  Kontrollera taggarna. Vissa kläder är gjorda av tunt tyg eller har fina mönster vävt in dem, dessa kläder ska inte tvättas i tvättmaskinen. De flesta kläder är OK för maskintvätt, men om du är osäker, kolla taggen för att se om det står "Handtvätt" eller "endast kemtvätt" och ställ dessa kläder åt sidan.
 3. 3
  Ställ in vattentemperaturen. Om du tvättar bomull eller mycket smutsiga kläder, kanske du vill använda varmt eller varmt vatten. Om du tvättar saker som silke, så ska du hålla vattentemperaturen ljummet svalna.
 4. 4
  Ställ in tiden. En hel del tvättmaskiner göra detta automatiskt, men du kan behöva göra det för hand. Du bör ställa in tiden för ungefär en timme till en och en halv timme, beroende på hur smutsiga kläderna du tvättar är.
 5. 5
  Lägg kläderna här är ganska enkelt-bara dumpa dina kläder i, men vara noga med att inte lägga i någon av de andra kläderna du separerade tidigare.
 6. 6
  Häll i diskmedel. Detta är viktigt, om du gör detta steg fel, kan du förstöra dina kläder. Du behöver veta om din tvättmaskin använder högeffektiv tvättmedel, som är flytande, eller vanliga tvättmedel, vilket är ett pulver. Använd rätt typ av tvättmedel och häll det i rätt plats. Detta är vanligtvis antingen ovanpå kläderna, eller i ett litet hål på toppen av dina tvättmaskiner. Mängden tvättmedel som behövs varierar med diskmedel och typ av bricka, så kolla på baksidan av tvättmedel lådan och även leta efter några etiketter på tvättmaskinen.
 7. 7
  Slå på din bricka. Ah, sweet framgång, nu allt du behöver göra är att slå det på knappen och du är redo att gå.

Tips

 • Du kanske vill att någon ska hjälpa dig om det här är första gången du använder en bricka, bara så att du inte hamnar med fyra färre skjortor och åtta saknade byxor.
 • Glöm inte att lägga sköljmedel under sköljningen.
 • Sätta kläder i löst och inte alltför samemballeras

Varningar

 • Kontrollera fickor av byxor och shorts innan du lägger dem i tvättmaskinen, kan det finnas tändstickor, batterier och andra saker som kan orsaka en eldsvåda.