Wki

Hur man rengör ett köksbord

"En ren köksbordet är en glad en." - Anonym

Även om du inte tror att köksborden har känslor, inte du vill ha en fin, ren en? Följ de här stegen och kanske ditt bord kommer att vara "lycklig."

Steg

Hur man rengör ett köksbord. Sätt alla poster där de hör hemma.
Hur man rengör ett köksbord. Sätt alla poster där de hör hemma.
 1. 1
  Släng soporna! Människor använder sina bord för många olika saker... äta, gör jobbet, eller ibland bara som en extra lagringsplats. Men där det finns "saker," det är nog papperskorgen. Så ta en sopsäck och sortera igenom alla dina "grejer" och kasta bort något du inte behöver. Var noga med att inte kasta bort någonting i all hast. Om du tror att du kan behöva det sedan hålla det, men satte den på sin rätta plats. En bra tumregel för alla röran är om du inte har använt det eller tänkt på det i över 6 månader du inte behöver det.
 2. 2
  Sätt alla poster där de hör hemma. Ta disken till diskbänken, sätta lösa papper i ditt arkivskåp, och hänga upp nycklarna! Försök att hålla köksbordet för mat bara. Om du inte har något annat bord att arbeta på, så se till att du rensar bort det innan du äter på det igen. Du vill inte förstöra en bra köksbord genom att belamra det med ett arbetsklimat.
 3. 3
  Använd en våt disktrasa och torka av bordet. Tvätta den ordentligt och sedan se till att ingenting ligger på bordet en stund för att låta tabellen lufttorka helt.
 4. 4
  Använd en gammal tandborste eller q-tips för att rengöra på några sprickor i tabellen. Du kommer inte tro hur mycket smuts kan fastna i hårfina sprickor och ingen mater hur mycket du gnuggar ner det, kommer smutsen stannar.
 5. 5
  Om tabellen inte är trä, kommer lite utspädd blekmedel fungerar bra för att desinficera och polera. Även något som Lysol våtservetter kommer att rensa mycket effektivt.
 6. 6
  För trä tabeller, dock inte använda något hårdare än tvål. Försök att köpa en polish som rengör som en apelsin eller citron olja och skrubba den in i skogen tills den glimmar. Detta kommer också att göra bordet mycket lättare att rengöra i framtiden. Upprepa oljan steg minst en gång varannan vecka, beroende på hur ofta bordet används för livsmedel.

Tips

 • Om du har ett bord av trä som du använder varje dag för mat, få en sealer eller åtminstone ens något så Pledge, som skyddar träet mot värme / kyla skador. Det värsta på ett vackert bord är en ring.
 • Om du inte har något rengöringsmedel, bara använda en varm, fuktig trasa. Torka efteråt med en ren, torr en så att du inte får markeringar, speciellt om tabellen är fint trä.

Varningar

 • Se upp för glas eller andra vassa föremål, inklusive små chips av bordet som kan ha splittrats upp.
 • För starka kemikalier du kommer att vilja se till att du bär gummihandskar.
 • Se till att barn eller husdjur inte är i närheten, för du använder rengöringsmedel som kan skada dina barn eller djur.

Saker du behöver

 • Soppåse / burk
 • Tvätta duk
 • Någon form av yta renare som du redan har eller att du plockar upp i en butik.