Wki

Hur får din kanin brukade dig

Har du nyligen köpt ett husdjur kanin, och du har märkt att han / hon vill ha något att göra med dig? Läs vidare för att lära dig hur du får din kanin brukade dig.

Steg

Hur får din kanin brukade dig. Var tyst och lugn när du är nära till kaninen.
Hur får din kanin brukade dig. Var tyst och lugn när du är nära till kaninen.
 1. 1
  Var tyst och lugn när du är nära till kaninen. Visa inte varje ny sak att din kanin första sak när du får den. Det enda du bör göra när du först föra den hem är att vara tyst, lugnt och sakta röra sig till förmån för din kanin.
 2. 2
  Ställ upp buren tyst om du inte redan har. Sätta ihop den, lägg i harens leksaker, säng / dome, matskål, vatten, tugga pinnar, etc, detta borde ha gjorts innan de köper kaninen.
 3. 3
  Flytta kanin in i buren. Försiktigt plocka upp den, och omedelbart placera den i buren. För att korrekt hantera kaninen, långsamt men bestämt fånga det och hålla det nära kroppen, stödja magen och bakbenen med händerna. Kläm inte på kaninen!
 4. 4
  Lämna din kanin ensam för de första tre dagarna du har det. Det kan vara svårt för dig, men det verkligen lönar sig. Kaninen behöver denna ensam tid att observera dig och vänjer sig nya hem. Inte hålla din kanin, ta ut den ur sin bur, eller klappa den. Det är det bästa sättet att få din kanin som används till allt.
 5. 5
  Vid utfodring av din kanin, försök att inte skrämma den. Rör inte det alls, låt den hänga ute i sin bur.
 6. 6
  Om och när din kanin börjar visa intresse för dig, tveka inte att klappa den. Inte för mycket, men. Om din kanin drar bort från dig, bara lämna den ensam.
  • Det mesta du någonsin skulle göra de första tre dagarna av att ha din kanin är klappa den, om det kan du.
 7. 7
  Efter tre dagar har gått, ta din kanin ur sin bur. Vid det här laget, är din kanin troligast att din hand och beröring. Var försiktig när du försöker ta ut det. Om den försöker komma undan, låt det - det kanske inte är redo att hanteras ännu. Försök igen snart men.
  • Inte plocka upp din kanin för ofta. De flesta kaniner ogillar hålls, och din kanin kommer att föredra att bli klappad.
 8. 8
  Håll tiden din kanin är ute ur buren korta. För det första par gånger du tar aldrig din kanin ur sin bur, låt det inte ut längre. Det bör inte gå förbi 10-15 minuter som mest. Det är bäst att låta honom ut i mindre utrymmen (som ett badrum) den första gångerna du släpper ut honom. Kaniner brukar inte gillar att hållas, så du behöver inte hålla honom hela tiden han är ur sin bur. Pet din kanin, och sedan låta honom / henne utforska!
 9. 9
  Din kanin ska mycket används till dig snart, och kommer sannolikt att börja obligation med dig. Kaniner älskar bli klappad, speciellt på pannan, bakom öronen, och axlar.
 10. 10
  När du sätter din kanin tillbaka i sin bur, kan det kämpa. (Han / hon vet förmodligen att det är dags att gå tillbaka till sin bur.) Ha tålamod, och inte ta tag i kaninen. Försök att plocka upp det igen inom ett par minuter.
 11. 11
  Ha kul med din kanin! Den första månaden är den bästa tiden att börja bindning med din kanin.

Tips

 • Se till att alla rum är kaninen preparerat innan du låter han / hon flytta runt (de kan tugga trä, kablar, papper, eller gömma bakom saker).
 • Om du är den enda vaktmästare på din kanin, han / hon får bara vara bekväm med dig hantera dem.
 • Inte bada din kanin, kan de gå in i chock och dö. Det betonar dem. Jag blöter en handduk och torka min kanin päls försiktigt med den. Borstning är också ett bra sätt att rengöra din kanin. De är självrengörande djur, så att inte bada honom / henne om du inte verkligen behöver, som om de har ett medicinskt tillstånd.
 • Låt aldrig din kanin ute när det är varmt! Vissa kaniner är benägna att värmeslag, särskilt småföretag. De större kaniner kan leva ute i hyddor, men inte de mindre kaniner.
 • Se upp, kan din kanin kissa eller bajsa inne när släppa ut allemansrätten. Kaninen spillning är inte ett problem. Helt enkelt städa upp det med toalettpapper. Kissa på andra sidan, kan vara ett problem, men bara rengöra det med hushållspapper och sedan spraya den med ett fläckborttagningsmedel.
 • Kaniner är ömtåliga djur som måste hanteras varsamt. Deras ben är så delikat att musklerna i sina kraftiga bakben lätt kan övervinna styrkan i deras skelett. Som ett resultat, om inte fastspända kan kämpande kaniner bryta sina egna ryggar.

Varningar

 • Se till att du stödjer din kanin fötter och ben när du håller honom / henne! Annars kan han / hon klia dig.