Wki

Hur ta hand om Lionhead kaniner

Denna söta och kunglig ras av kanin är inte bara söt, men lekfull och kärleksfull också. Om du funderar på att köpa en Lionhead, läs här steg-för-steg-instruktioner om hur man tar hand om de små kaninerna.

Steg

Hur ta hand om Lionhead kaniner. Välj den perfekta kaninen.
Hur ta hand om Lionhead kaniner. Välj den perfekta kaninen.
 1. 1
  Välj den perfekta kaninen. Tålamod är viktigt. Välj inte någon kanin ni ser, men tar sig tid att upptäcka den perfekta passformen. Det bästa stället att köpa är en bra uppfödare, men du kan också överväga en kanin från en räddning centrum - kaniner här kommer i allmänhet att vara redo för ett nytt hem, och antar man kan spara en kanin liv.
 2. 2
  Ta din kanin hem. Har buren inrätta förhand i ett område där kaninen kommer att kunna visa folket men har lugn och ro också. Din kanin kan få diarré av stress - mata den lite havregryn för att hjälpa det. Ge din kanin några dagar att bosätta sig i, prata med det ofta, men inte ta ut den ur buren, eller låta barnen göra det heller.
  • Din lionhead bör aldrig vara i en bur med ceder strö eftersom det kan orsaka andningsproblem, välja en säker, återvunnet varumärke eller använda en handduk som är mjuk.
 3. 3
  Ge din kanin daglig vård. Det bör utfodras två gånger om dagen med kanin pellets (alfalfa om kaninen är mindre än sju månader, Timothy om kaninen är äldre) och har obegränsad tillgång till Timothy hö. Se alltid till att din kanin har vatten hela tiden. Se till att din kanin har mycket fibrer för att förhindra mot ull blocket (hårbollar), och borstar din Lionhead dagligen av samma anledning. Under tiden din Lionhead är sprider (våren & hösten), rykta det oftare.

Tips

 • Att berätta om din kanin är över eller underviktig, kan du köra din hand över sin rygg, försiktigt trycka nedåt. Om du inte kan känna ryggraden alls, är din kanin över vikt. Ryggen ska kännas smidig, med rundade knölar. Om gupp känns nästan taggiga och mycket märkbar kaninen är underviktig.
 • Mata inte din kanin alltför många frukter som de är mycket socker och kan orsaka diabetes.
 • Mata inte dina godsaker kanin yoghurt eftersom de är mycket ohälsosamt för din kanin.
 • Lionhead kaniner har lång päls ungefär två inches lång. Denna päls behöver borstas en gång i veckan (med en tråd katt borste) för att förhindra din kanin från att få ull blocket (som katter, kaniner ingest päls när de putsa sig. Till skillnad från katter, men kaniner är oförmögna att hosta upp intagna hår. Håret fastnar i sina tarmar, vilket resulterar i ull. bör dock ge torkad papaya och massor av färsk timotej hö förhindra ull blocket.)
 • Om du inte råkar ha en borste för din Lionhead kanin, kan du blöta handen och dra den över kaniner päls. Detta kommer att plocka upp alla lösa päls, vilket betyder mindre för din kanin att oavsiktligt svälja.
 • Om du ser en kanin med rosa eller rosa kantad ögon sakta gunga huvudet fram och tillbaka, är det bara för att de inte kan behandla ljus väl. Att göra detta hjälper dem att bearbeta det mycket bättre - detta är faktiskt inte en sjukdom. Så om du ser din lilla kille att göra detta, oroa dig inte.
 • Lionheads bör väga mellan 2,5 och 3,8 pounds (om de är renrasiga dvärgar), om det väger 4 pounds eller över, det är antingen överviktiga eller gravida (eller är en blandras av kanin att en förälder inte var en dvärg).

Varningar

 • Lionheads älskar uppmärksamhet, men om de inte vill att du ska hålla dem längre de kan bita eller klia.