Wki

Hur bli av kaniner

Kaniner lever nästan överallt och är oftast relativt ofarliga. Men om kaninen befolkningen har blivit för stor, om kaniner gräver hål i stall eller andra byggnader för skydd, eller de äter från din trädgård, kan du behöva vidta åtgärder för att bli av med dem. Även helt eliminera en kanin befolkning på din fastighet inte kan vara möjligt, det finns saker du kan göra för att minska deras antal.

Steg

Hur bli av kaniner. Öppna marken upp för att minska de områden där kaniner gillar att gömma sig.
Hur bli av kaniner. Öppna marken upp för att minska de områden där kaniner gillar att gömma sig.

Ändra livsmiljö att avskräcka kaniner

 1. 1
  Öppna marken upp för att minska de områden där kaniner gillar att gömma sig. Håll gräset klippas kort, ta bort all onödig vegetation och städa upp växtavfall regelbundet. Skär bort och kasta lågt hängande nedre grenar på buskar och buskar, som kaniner använder för omslaget.
 2. 2
  Täta hål i skjul, däck, trappor och någon annan plats där kaniner kan finna skydd. Använd träbitar eller hönsnät som har mellanrum på 1 tum (2,5 cm) eller mindre för att minska risken kaninerna kommer tugga hål genom din strukturer.
 3. 3
  Ta bort eller spärra av samtliga vattentäkter så att kaniner inte är attraherad av dem.
 4. 4
  Plantera så många kanin-avskräcka växter som möjligt. Växter som är kända för att stöta bort kaniner inkluderar glömma-mig-nots, Impatiens, amaryllus, blödande hjärtan, fingerborgsblomma, daylily, ormbunkar, engelska murgröna, Pachysandra och andra.
 5. 5
  Lägg till några av kaniner "minst favorit träd till ditt landskap. Kaniner hålla sig borta från ek, tall, lönn, gran, ceder och träd magnolia.

Håll kaniner ur en trädgård

 1. 1
  Staket din trädgård för att hålla kaniner ute. Hönsnät fungerar bra så länge nätet är 1 tum (2,5 cm) eller mindre. Bury stängslet 6 till 8 inches (15 till 20 cm) för att förhindra att kaniner från att gräva i det. Förläng den minst 24 inches (61 cm) över marken.
 2. 2
  Installera automatiska sprinklers som utlöses av en rörelsesensor. Om kaniner sprayas med vatten varje gång de går in din trädgård, kan de stanna ute.
 3. 3
  Prova en naturlig Resistance. Trots att resultaten varierar, kan vissa huskurer hjälpa till att avskräcka kaniner.
  • Spread blodmjöl, cayennepeppar, gödsel eller hund eller människohår runt växter.
  • Spraya dina växter med en lösning av het sås och vatten eller vinäger. Återapplicera lösningen efter varje regn. Denna lösning kan tvättas bort av grönsaker efter skörd, och så påverkar inte deras smak.
  • Använd en obehaglig smak sprej avskräckande som innehåller Bitrex. Du kan hitta produkter som marknadsförs för användning på prydnadsväxter. Använd inte Bitrex sprayer på vegetabiliska växter eftersom det kommer att påverka smaken på produkterna.

Andra sätt att bli av kaniner

 1. 1
  Hunt kaninerna att hålla befolkningen nere. Alltid jaga när kaniner är i säsong och följ licensiering lagar.
 2. 2
  Använd levande fällor. BATE fällor med äpplen, som kaniner "favorit behandla, eller använda en liten mängd av jordnötssmör. Övervaka fällorna regelbundet och släpp kaniner så snabbt som möjligt efter att de har tagits. Använd skyddshandskar vid hantering av fällor och släppa kaninerna.
  • Kontakta din lokala officer djur kontroll eller parker och rekreation avdelning för att lära sig om dina lagar i ditt område. I de flesta amerikanska delstater är det lagligt att släppa tillfångatagna vilda kaniner på state park egendom.
 3. 3
  Ring in ett skadedjursbekämpning företag som specialiserat sig på fällan och släpp kontrollen. Har fånga dem och flytta kaninerna för dig om du inte vill göra det själv.

Tips

 • En utomhus katt eller hund kan vara avskräckande för kaniner, det beror på pet huruvida deras närvaro hjälper till att kontrollera kaniner.