Wki

Hur du hittar en läcka och reparera en bucklig trägolv

Denna artikel kommer att vara kortfattad och fokusera på en typ av golv-systemet och hur man kan stoppa läckan. Det finns många potentiella läckage källor, och var faller inom helt olika parametrar för reparation.

Steg

Hur du hittar en läcka och reparera en bucklig trägolv. Gå till det område där golven är bucklig, och iaktta de villkor som finns.
Hur du hittar en läcka och reparera en bucklig trägolv. Gå till det område där golven är bucklig, och iaktta de villkor som finns.
 1. 1
  Gå till det område där golven är bucklig, och iaktta de villkor som finns. Bestäm om golvet är byggt på en betongplatta eller byggt off grade på träbjälklag med sub golv. Varje tillstånd kräver olika metoder för att reparera, och denna artikel kommer att försöka behandla främst med trägolv installeras på en betongplatta.
 2. 2
  Det finns flera möjliga källor till vatten läcka, och tills detta har lokaliserats och åtgärdats reparera golvet inte kommer att ge goda varaktiga resultat. Den mest sannolika källan till läckan är VVS belägen i väggen intill den skadade golvet. Genom att observera hur nära till närmaste vägg skadan är, kan detta uteslutas eller bekräftas omgående. Leta efter väggar som du vet har VVS-rör finns i dem, såsom badrum, kök, och verktyget (tvättmaskin / torktumlare) rum. Leta efter en retur luftgrinden för HVAC (luftkonditionering) och om det finns någon i närheten, ta bort luftfiltret och se om det finns vatten i retur luftplenumet. Om så är fallet, gå till steg 5.
 3. 3
  Om ditt problem ligger i anslutning till ett badrum eller kök vägg, öppna skåp under diskbänken och badrum fåfänga och leta efter vatten droppande. Titta även bakom water closet (WC) för droppande ventiler och skyltar skålen är överfull. Titta på toalett tanken och se om det finns kondens på den. Under vintern, när toaletten spolas, kan kallt vatten påfyllning tanken orsaka ännu kondens uppstå på tanken och dropp, men det är osannolikt nog skulle finna sin väg till problemområdet för att göra golven spännet om toaletten är spolas mycket ofta. Om du har en diskmaskin, kan du behöva ta bort skruvarna i framkant av skåpet ovanför dörren och dra ut för att inspektera området bakom det.
 4. 4
  Förhoppningsvis har den föregående sökningen hittat källan till läckan, och du kommer att kunna hantera reparationen. Ofta är det helt enkelt en ventil eller koppling som kan dras åt med en skiftnyckel. Väggen stannar (ventiler) ligger på leverans slangen till sänkor och commodes är mindre benägna att läcka om de är påslagna helt. Kläder brickor kan ha läckor i pumpen, badkar och flexibla vattenslangar leverans, så det kan hjälpa att dra tvättmaskinen ut från väggen och titta där, liksom.
 5. 5
  Om du har hittat vatten i utrymmet i väggen bakom din luftkonditionering luftfilter, kan de förångarslingorna vara smutsig eller kondens avloppsrör kan vara igensatta, vilket droppskålen att svämma över. Med hjälp av en våt / torrdammsugare och en mjuk borste, kan du försöka att rengöra insidan av förångarslingorna, men det är ett svårt jobb och det är normalt inte lätt att få till det. Här, ringa en rörmokare eller VVS-tekniker kan vara din bästa insats.
 6. 6
  Slutligen nådde vi en punkt där vi kanske kan ta itu med den ursprungliga frågan. Ofta kommer trägolv som buktar torka ut och återgå till sitt normala tillstånd på egen hand, i synnerhet laminatgolv eller parkett som inte har utsatts för fukt för lång. Enkelt handduk eller sug ut allt vatten du kan, och låt torka. Placera en fläkt eller värmeelement nära den våta fläcken kommer att påskynda processen. Om golvet är missfärgad eller permanent bucklig, måste du bända upp området bortom skadan och gå till ett hem centrum för att hitta en matchande produkt för att ersätta den. Spontade massiva trägolv måste skäras med en såg och stämjärn, och detta kräver betydande skicklighet och rätt verktyg, så igen, överväga att kalla en professionell för detta.

Tips

 • Om inget av detta fungerar, kommer sökandet måste sprida ut, leta efter tecken på mögel i väggar och längs base styrelser där vatten kan läcka i taket och rinner ned på insidan av väggarna.
 • Ge områden som har blivit blöta gott om tid att torka ut innan man börjar riva upp golv. Trä är som en svamp, och inte torka och krympa tillbaka till ursprunglig storlek över natten.

Varningar

 • Varje vattenläcka kan orsaka mer än bara golv skador. Vissa människor är allergiska mot mögelsporer och biprodukter av trä förfall, och permanent skada kan orsakas av strukturella element i hemmet.