Wki

Hur man undviker vanliga problem vid installation laminatgolv

Vid installation av laminatgolv, kan du ha flera problem. Här är hur man installerar dem på ett bra sätt.

Steg

Hur man undviker vanliga problem vid installation laminatgolv. Början av alla rum är förmodligen den mest kritiska.
Hur man undviker vanliga problem vid installation laminatgolv. Början av alla rum är förmodligen den mest kritiska.
 1. 1
  Början av alla rum är förmodligen den mest kritiska. Att försöka mäta och göra exakta beräkningar för att "planera" hela golvet kommer bara göra dig galen. Beräkningarna får kastas bort av unsquared väggar och oväntade brister inom andra områden som ändrar siffrorna aldrig så lite för att kasta av den färdiga produkten. Med detta sagt, som sagt, är början fortfarande den viktigaste delen och du behöver för att mäta ut det så att du inte slutar med en oanvändbar gap. Bara kör inte själv galen försöker göra en perfekt avslutning rad. Chansen finns, du kommer att behöva göra några nedskärningar ändå. Glöm inte att ta hänsyn till detta gap storlek när du gör dina mätningar. Bara vara säker på att du sluta med en rad som kommer att vara minst 3 "breda eller mer (exklusive gapet).
 2. 2
  Vid det här laget bör du ha bestämt vilken väg du vill säden i trä att lägga. Som med de flesta tillverkarens anvisningar, kommer du att börja i det vänstra hörnet och arbeta mot väggen till höger. Om du har objekt som går längre ut (högre) än väggen som en skjutdörr i glas eller i ett skåp, ta hänsyn till när du kan behöva börja med brädor som klipps längden (smalare) på sidan vidröra vägg gör det möjligt att ge den ökade bredden längs spalten sidan mot väggen där "glas skjutdörr" eller vad det nu är som skall beaktas.
 3. 3
  Börja med att lägga ut laminatet ansluten i ändarna endast som ett "test" run. När du kommer till den plats där en fullängds styrelsen inte passar, kontrollera först att den sista brädan kommer att vara minst 6 "(om den inte är det kommer du att behöva klippa den första plankan i raden lämpligt att se till att det är åtminstone denna stora). Om du har några nedskärningar för att utföra (enligt dina beräkningar) kan du börja med full plankor. Det enda du behöver göra är att skära av läppen som passar mot väggen antingen med mattkniv eller om du är skicklig kan du använda en cirkelsåg.
 4. 4
  Varje gång du använder en cirkelsåg ska du göra snittet från undersidan av laminatet. Detta kommer att säkerställa att du har ett rent snitt på den sida som kommer att synas och som inte kommer att chip bort dekorerade sidan. Som för limpistoler, skulle jag tro motsatsen och du skulle ha den dekorativa sidan upp, men jag har inte provat själv så använd det som fungerar efter dina egna experiment.
 5. 5
  Nu kan du börja din installation. Placera distanser till vänster och viktigast distanser ovanför den första raden mot väggen (minst två på varje planka) som du lägger korten ner. Detta gör att du kan ha en bas du kan peka mot utan att stänga dina rörelsefogar. När du kommer till gapet i slutet, istället för att använda din mätning band varje gång jag har funnit det lättare att ta på plankan som ska skäras, försiktigt (så att du inte blir förvirrad och skär i fel ände, ja det händer!) låg på plankan under det andra kortet till vänster, skjut den mot väggen, placera det där det kommer att gå men för lång (täcker en del av plankan till vänster). Sedan ta tag i vänster sida av plankan med din högra hand vrida plankan ände över ände så det är nu visar botten av styrelsen (där du vill klippa den med cirkelsågen ändå). Justera det att passa där den kommer att ligga efter det skärs, bara som det kommer att vara upp och ner. Rip off en bit maskeringstejp och rikta in den 1/4 "kortare (bara synat, inget behov av exakta mått) än den förra styrelsen till vänster. Det är där du kommer att skära (se till att du kommer ihåg vilken sida av bandet är. din skuren linje) Den 1/4 tum till vänster kommer att ge din sista väggen gapet så ta inte bort 1/4 "på båda sidor av kortet - det ska röra vid väggen. Använd överbliven bit för att starta din nästa v (så länge det är mer än 6 "). Glöm inte att sprida dina plankor så du ge styrka till ditt golv och det ger det en mer realistiskt utseende. 16" av overlay behövs för maximal styrka. Inte bara använda samma alternerande mönster vartannat v. Du kommer att behöva göra några enstaka slumpmässiga nedskärningar att börja raden att göra detta, se bara till att du lägger ner dem i "test" för att se till att du hamnar med en tillräckligt stor styrelse i slutet. (Snabbare än att mäta om du inte har en riktigt lång rum)
 6. 6
  Hittills verkar allt ganska normalt men verkligheten är det förmodligen inte kommer att vara ganska så lätt. Jag har fått tur och hade det bara så lätt, men det är oftast inte fallet. Precis som med min förra installation, hela anledningen till att jag skriver detta nu. Du kommer att ha flera stycken av skrot oftast ganska snabbt. Behåll dessa som du kommer att behöva dem. Först har jag läst folk som använder dessa knacka block mer som att slå block att slå skiten ur dessa plankor för att få dem att "klicka" på plats. Du ska inte behöva slå dem, men det är sant att de ibland kan behöva lite övertalning (om du känner att du "slå" dem, sluta Något är fel Fortsätt läsa -. Kommer det att ge eventuella frågor).
 7. 7
  Detta startar tips med installationen längden (långsidan) till raden ovanför. Granar, t varje styrelse ska undersökas för eventuella brister i inte bara den färdiga sidan men även de låsande kanterna. Eventuella skador kan göra nästa styrelsen svårt att installera korrekt. Placera plankan i en vinkel av ca 35 grader. vilket gör det möjligt för läppen att glida under, hålltryck längs hela längden. Väl på plats, sänk samtidigt vickar (snabb upp ner rörelse obetydligt mer som en vibration samtidigt sänka brädan ner på plats) några knytnäve pounds att utnyttja den platt och låsa den i. Om styrelsen inte kommer att gå in på plats utan att öppna ett gap säkerhetskopiera. Ta en av dina skrot bitar av mer än 6 "längd (behövs för jämnt tryck inte skada låskanten av envis board) fortsätta hålla styrelsen i rätt vinkel där de kommer lätt passa ihop, tryck på plankan ner precis nog där gapet börjar öppna en lucka håll den där och placera skrot bit på kanten -----] (inte från sida till sida). Tryck på kanten genom skrot bit (se till att du har den platt mot hela sidan för att inte skada kanten) som du trycker på kanten gapet kommer att börja stänga, fortsätter att tillämpa mer tryck nedåt när du flyttar längs och klyftan. Med gapet stängde plankan ska ligga platt och inte ha något tryck trycka tillbaka upp i en vinkel (även en liten mängd). Luckor är inte bra. Nöj dig inte med luckor medan de kanske inte bryr du nu kommer de att hemsöka dig senare orsakar anpassning frågor som i slutändan kan kräva att du dra upp alla dina hårt arbeta och göra det igen utan gapet. Gör det rätt första gången och dubbelkolla dina luckor varje gång och ofta som det är möjligt för dem att öppna igen upp med all avlyssning.
 8. 8
  Nu för att täppa till luckorna på kanterna. ENDAST använda pull bar för trånga utrymmen som du måste vilja ändarna. Slagjärnet har en tendens att glida av och ibland lossnar den dekorativ yta. För majoriteten av plankorna använder en skrot bit och din vanlig hammare. För att starta det är viktigt att ha din näve ombord så långt till vänster som möjligt för att minimera mängden hamra göras. Detta kommer att omfatta den första brädan pressas mot distanserna som de kommer att hålla motståndet och orsaka påverkan som skall tillämpas på gapet stället för att flytta plankorna sidled. Ta din skrot bit med den skurna sidan nedåt (använd inte en sida som har en läpp eller lund). Placera den platta, fasta sidan över (ovanpå) läppen (för styrelsen att tejpas) som ligger på golvet, vilket gör att den är jäms med hela bredden på plankan. Inte gör det kommer att resultera i frustration eftersom hamra kan skada dekorativ yta eller låsmekanismen slutändan du kanske måste byta pjäsen. UHH! Skjut hammaren längs golvet när du slår din skrot bit, ta din tid upprepade slående på samma ställe kan orsaka skador. Du ska inte behöva slå det så svårt. Det kan vara ett problem om gapet inte kommer att stänga. Se till tidigare styrelse är helt låst på plats och plant.
  • Kontrollera gapet nära som det ibland kan vara fransiga kanter eller små spån, hålla den från att stänga ytterligare. Om detta har hänt ta din mattkniv och skär små bitar gratis så att du sedan kan fylla tomrummet.
  • Kontrollera att se dina distanser kom inte ut och du bara glida styrelser tillsammans utan något stoppar den sista.
  • Ibland kanterna men kommer mot varandra när istället passa in i deras låsläge. Om detta händer placera ett lätt tryck uppåt genom att lägga något under styrelsen till vänster inte sätta mycket press uppåt då detta kan orsaka den längsgående lås för att komma ogjort.
 9. 9
  När du har fastställt och åtgärdat problemet bör du kunna peka på plankan relativt lätt på plats. Det kan fungera genom att tvinga den med hårda träffar, men du kan ta reda på något är skadat när den är låst på plats och du måste göra det igen med en ny programpunkt.
 10. 10
  Cutting vinklar bör vara något lätt om du gör det i början eller slutet av en rad. Du kommer att göra samma sak som om det var en fyrkantig ände med undantag av, i slutet av en rad låg bara en bit skrot mot väggen till parallella vinkeln på väggen och lägg bandet (din cut linje) efter samma vinkel. Ibland kan det vara lättare att göra två snitt det första en sundet klippa till den längsta längden av pjäsen då du lättare kan lägga band på vinkeln på väggen 9 spisen eller vad det nu) börjar med hörnet på den längsta kanten. Slutar i en vinkel verkar inte så illa tills du prova och använda pull bar att låsa sista brädan på plats och trycket av vinkeln inte är direkt och hela din drag golv som du försöker låsa den i. Jag har hittat om du klipper toppen av vinklade styrelsen något längre. Något! Sedan avbröt spets (inte långt när det kommer att visa utan gjutning) så det är platt och vinkelrät mot brädan du har precis lagt det ger nog av en kant där du inte skadar pjäsen och kan tillämpa tillräckligt tryck i sidled för att inte rubba några andra bitar och få detta en låst in korrekt. Du också om längden är kort kan det vara lättare att placera alla ihop ändarna (som en stor planka) och använd dina wedgar för att hålla den i en liten vinkel och sätta det hela i som en styck.
 11. 11
  De hårdaste nedskärningarna är de runt objekt som kräver flera nedskärningar och vinklar, såsom dörröppningar. Gör det inte alltför komplicerat att använda den kartong laminatet kom in som mall. Skär den i samma storlek som den yta på plankan (inkluderar inte tungan och grove). När du har gjort mallen spåra det tillbaka på plankan (det är bra tejp så det är lättare att se och göra korrigeringar). Om det finns för många vinklar det kanske inte passar på plats och du kanske måste skära i styrelsen i två delar för att få det att fungera.

Tips

 • Alternativt om du har problem i början kan du minimera mängden kraft som behövs för att knacka paneler tillsammans med en fast yta, t.ex. en bottenplatta eller en 1x2 tums furring remsa, i början av installationen att peka mot. Med INGA DISTANSER används tills 3 rader laminat har tryckt ihop. När de tre raderna är etablerade, dra ut golvet mot väggen och montera dina distanser. Skjut sedan golvet upp till spridarna igen. Också det är ibland lättare att få de första korten tillsammans om du ska torka tungan av produkten med en lätt fuktad trasa. Ibland om damm eller skräp på tungan, är denna låsmekanism så exakt att den inte gör det möjligt att låsa. Torka den något gör det möjligt att gå ihop som det var tänkt, lätt.
 • Styrelser som har haft båda ändarna avskurna kan fortfarande användas för garderober eller små områden... försök inte fylla i garderober tills du har tillräckligt med "misstag" brädor för att göra jobbet, slösa inte bra brädor genom att skära dem att fylla inom dessa områden.
 • Matta End Caps - Installera spåret nära mattan kanten. Installera laminat på andra sidan, lämnar expansionsförbandet (1/4 tum utrymme) bredvid spåret. Tuck slutet av mattan som går förbi halshornet strippar under mattan ändkåpan.
 • Om du inte lämnar tillräckligt expansionsutrymme, kan du köpa en oscillerande multiverktyg (generic Dremel verktyg) för ca 30€ på Amazon och skär skivorna utan att behöva dra våning upp. Det är förvånansvärt lätt att göra.
 • Om du går emot rekommendationerna och installera i våtutrymmen, är det då rekommenderat att du använder en limsträng längs låsmekanismen att ytterligare förhindra fukt från att tränga igenom sömmarna. Detta är ett klickande produkt och har en mycket tät fog. Det har sprutats på fabriken med en silikon för att hjälpa till med fuktskydd. Men i fuktiga områden, måste extra åtgärder vidtas för att skydda ditt golv. Det är när du kanske vill limma din laminat tillsammans. För att göra detta, enkelt uttryckt en limsträng längs tungan, klicka sedan på golvet tillsammans som vanligt. Om du har använt en tillräcklig mängd lim, kommer vissa pressa ut när du gör detta. Bara torka upp överflödigt lim med en fuktig trasa. Inga remmar, klämmor eller andra föremål som är förknippade med typiska limmade golv är nödvändigt på grund av låsmekanismen.
 • För att installera övergången bitar, se till att du lämnar korrekta expansionsförbandet (1/4 tum) på båda sidor om spåret. Lägg inte pad under spåret. Skär banan att passa övergången området. Om du installerar över betong, måste du använda lim för att installera spåret. Du kan använda flytande naglar, men polyeten lim är mycket starkare. Om du kommer över en trä undergolvet, helt enkelt säkra spåret med skruvar. Sedan mäter övergången området och skär övergångsstycket att passa. Snap övergångsstycket ner i förinstallerade spåret.
 • För att ta bort en skadad bräda, har någon knäböja eller stå på brädan som är ovanför den du vill ta bort. Fatta kortet ordentligt och dra upp cirka 3 inches och dra ut. Det kommer att komma ut lätt upplyft.
 • Att reparera mindre chips osv, kan du använda färg-fill epoxi i samma färg som golvet. Först omger det område som skall repareras med maskeringstejp för att förhindra överflödig epoxi från att få på resten av laminatet. Fyll området med epoxy och låt torka. Torka upp överflödig med aceton / nagellack remover (som innehåller aceton).
 • Använd en gummiklubba istället för hammare och skära en liten bit tyg från en gammal t-shirt. Placera duken mellan din slagklotss och laminatskiva. Använda trasa och klubba, kommer du minska risken för flisning dina brädor avsevärt.
 • I några av mina svårigheter jag också har märkt medan tillverkarens instruktioner visar dig det bästa sättet att lägga golv, det finns andra sätt att göra det som är lika kommer att fungera. Av någon anledning golvet jag hade var ganska lite enklare början i det nedre vänstra hörnet och flytta till höger. Det enda problemet är att det lämnar tungan exponeras och nödvändiga försiktighetsåtgärder måste vidtas för att inte skada den för nästa programpunkt. Jag använde den skurna kanten av skrot bit placera den helt platt på toppen av tungan, lämnade detta tungan oexponerade när hamrar plankan, är att ibland när det behövdes. Jag sprang också in i några fall där jag behövde flytta från höger till vänster, t.ex. en dörröppning där om jag inte gjorde det (eftersom jag inte hade satt i U spåret ännu för övergångsstycket (fortfarande att besluta om vad den andra våningen gick att vara) det fanns inget sätt att hålla en sund linje eller få tillräckligt motstånd på slutet när tejpning för att stänga ändluckor. Om du behöver göra detta bara vara noga med att inte lägga nya plankan till nära den föregående, eftersom detta kommer att ha tungan som behöver mer utrymme som sittplats korrekt. (det kommer också att kräva lite mer avlyssning som sittplats kanterna.
 • Utanför dörrar, skjutdörrar, etc... Använda Caps Carpet slut i dessa områden - bara sätta banan i stället framför den befintliga dörrkarmen. Installera laminat, lämnar ¼ tums expansionsfog mellan laminatet och banan. Snap listen ner i spåret och du är klar.
 • Du kan också använda en reducering i omvänd om du har laminatet som den låga sidan och en annan typ av golv (keramiska plattor, lövträ, etc.) som är i överkant. Du skulle helt enkelt vända på reducering.
 • T Lister - installera laminat på båda sidor, som lämnar utrymme för spåret och en expansionsskarv på båda sidor, följ instruktionerna ovan. Formningen bör täcka båda sidor av laminatet.
 • Reduceringar - Vid övergång till vinyl, eller bara gå från en höjd till en annan, installera spåret, lämnar expansionsfog mellan det och laminatet, och snap listen ner i.

Saker du behöver

 • ditt val av golv (uppenbarligen) men se till att du köper mer än du tror du behöver, när du kommer nästan definitivt att göra misstag, svarar också för avfall.
 • En mattkniv.
 • Spacers
 • En gummiklubba och en vanlig hammare.
 • Maskeringstejp
 • En pull bar. Vanligtvis säljs i en monteringssats.
 • En motorsåg, företrädesvis en cirkulär w / laser guide.
 • Wedges. Vanligtvis i en monteringssats.