Wki

Hur att rädda valar

Valar är några av de mest magnifika, fantastiska och majestätiska varelser på jorden! De bryter högt i ut fisken, så småningom svälter valarna! Och lät helium ballonger faller i havet där valar och delfiner förväxla dem med mat, och störa deras utfodring! Så bestämmer, kommer du bara sitta där eller är du bestämmer,> kommer att spara några valar? Det är dags att agera!


 • 1 steg
  • 1.1 valfångst
  • 1.2 Metoder för dina barn
 • 2 tips
 • 3 Varningar
 • 4 Saker du behöver
 • 5 Relaterad Googles
 • 6 Källor och citat

Steg

Hur att rädda valar. magnifika, fantastiska och majestätiska.
Hur att rädda valar. magnifika, fantastiska och majestätiska.
 1. 1
  Donera till andra bevarande samhällen. Spara dina pengar för att donera. Se till att du donera så mycket som möjligt. Dessa samhällen, såsom Greenpeace, i Sea Shepherd och kommer att använda pengarna på ett effektivt sätt för att hjälpa till att rädda valar. Försök inte att spendera pengar på egen hand för att rädda valar. Detta kommer, i själva verket slösa bort den. Visste du att Sea Shepherd Conservation Society använde pengarna så effektivt att hundratals valar räddades varje år? Så spara ditt bidrag!
 2. 2
  Ja Valskådning guider inte leda båten för nära the whale. Båtar lätt kan skrämma valar och få dem att undvika stranden, även om det är där deras livsmedelsförsörjning. Forskning från marinbiolog visar att vissa valar undviker vissa platser fartyg lurar på grund av buller och kollisioner. Visste du att? Så nästa gång du går på en whale watch, tala med din guide först.
 3. 3
  Volontär med lokala grupper till stencil storm avlopp, anta en strand, eller övervaka vattenkvaliteten i lokala avrinningsområden. Organisera ditt klassrum, skola klubb eller organisation för att rensa skräp från floder, bäckar, flodmynningar och stränder. Visste du att? Storm vattenföroreningar (dagvatten) är den vanligaste orsaken till vattenföroreningar landet. Föroreningar såsom motorolja, kylarvätska, tvättmedel, strö, måla, bekämpningsmedel, pet avfall, och koppar (från bromsbelägg) spolas bort gatorna och in i dagvatten som leder direkt till floder, bäckar, och hav. Detta kan skada många levande ting!
 4. 4
  Delta i Rädda valarna 'brevskrivandet kampanjer med ditt klassrum, klubb, eller kyrka grupp. Bjud in vänner över för en "brevskrivandet" parti. Skriv brev från Rädda valarna "Action Alert" avsnittet under Take Action. Ett brev från en individ till en myndighetsperson representerar yttrande av hundratals människor. Brev är kraftfulla verktyg för inflytande, eftersom de framhäver allmänhetens oro. Så skriver ett brev eller två!
 5. 5
  Skär upp plast sex-pack ringar innan återvinning eller skrotning dem i soporna. Tusentals fåglar, fiskar och andra varelser marina dör i onödan av sammanflätning. Detta kan allvarligt minska valarnas föda. Och valarna kunde äta det själva! Visste du att vissa människor bara bortse från detta steg, han menar att det inte är viktigt men det här är det viktigaste!
 6. 6
  Plocka upp skräp medan promenader i dina kvarter. Delta i National Coastal Clean Up Day (september) www.coastforyou.org att förhindra förorening i avrinningsområden och dagvattenledningar. Visste du att? En av de vanligaste källorna till stranden föroreningar är cigarettfimpar, tar upp till sju år till sammanbrott. Förra året såldes över en miljon rumpor bort av volontärer under National Coastal Clean Up Day. Så nästa gång du stöter på en bit skräp, plocka upp det!
 7. 7
  Utbilda dina barn. Barn växer upp till att bli stora medhjälpare i att rädda valar. Om de börjar tycka valar på en ung ålder, kommer de att försvara valarna, och allt marint liv som vuxna. Visste du att "Spara valen" utbildade över en kvarts miljon barn?
 8. 8
  Städa upp floder. Sopor i floderna kommer att glida ut i havet så småningom, och förorenar vattnet. Fiskar kan inte andas genom förorenat vatten, och slutligen drunkna. Whale mat källor kommer att minska avsevärt, äventyrar deras överlevnad. Visste du att under nästa årtionde kommer omkring över hundra valar dör av denna orsak, om ingen vidtar åtgärder?
 9. 9
  Håll din bil väl underhållna för att förhindra läckage på vägar och uppfarter som orsakar vattenföroreningar. Samåk när det är möjligt, eller cykla. Återanvänd använd motorolja gratis. Ta farligt avfall såsom färg, bekämpningsmedel, och frostskyddsmedel till en uppsamlingsplats för farligt avfall. Ring 1-800-CLEAN-UP eller besök www.cleanup.org för gratis avlämningsplatser nära dig. Berätta för dina grannar om du ser dem dumpning saker i kloakerna: "! Tusentals liter vatten var förorenade" Så gör en skillnad!
 10. 10
  Aldrig kassera använt fiskelina, nät och krokar i vattnet. Detta kan trassla och döda fåglar, fiskar, sköldpaddor, delfiner, små valar, sälar och uttrar. Även om valarna överlever, kommer deras mat källa minskas.
 11. 11
  Deponera aldrig någonting på gatan eftersom den går in i dagvatten som reser direkt till floder, bäckar, och slutligen världshaven utan att rengöras. Visste du att? En liter motorolja kan förorena 250.000 liter vatten. En dime-sized droppe olja fastnar på en sea otter kan orsaka dödliga hypotermi. De dör från att frysa ihjäl. Wow! Jag slår vad om du inte visste det!
 12. 12
  Återvinna, återanvända och minska. Deponier över nationen fylla upp med kasserade föremål och vägrar. Farligt avfall som kastas i soporna hamnar i deponier där det läcker in i mark och grundvatten orsakar kontaminering. Minska dina sopor genom återvinning, återanvändning och kompostering. Plantera en ekologisk trädgård fri från bekämpningsmedel. Kom ihåg att berätta för dina grannar, också! Visste du att Ontarios regering förbjöd bekämpningsmedel till förmån för miljön?
 13. 13
  Köp produkter som är miljövänliga och stödja ekologiskt jordbruk. Se steg 11. Bekämpningsmedel kan vara skadliga för miljön faktiskt!

Whaling

 1. 1
  Valfångst har pågått i tusentals år, och om vi inte vidtar åtgärder, kommer våra hav lämnas livlös.
 2. 2
  Få massor av media. Ju mer uppmärksamhet du kan få, desto fler människor kommer att hjälpa dig att spara valar. Berätta för dem varför det är viktigt att rädda valar.
 3. 3
  Skriv företagen bakom japansk valfångst. Skriv ett brev till de verkställande direktörerna i Nippon Suisan, Maruha och Kyokuyo, de främsta skaldjur konglomerat som körde planeringen av Japans pågående valfångst. Be dem att övertala regeringen i Japan för att permanent upphöra med slakten av valar för produkter som ingen behöver.
 4. 4
  Registrera dig på IFAW webbplats för att få mobila textvarningar. Bli den första att lära sig om att bryta whale nyheter när du går IFAW: s gratis mobil whale nätet. När IFAW behöver din hjälp för att rädda valar de ska låta dig veta genom att skicka en åtgärd varning direkt till din mobiltelefon.
 5. 5
  Värd en house party för valar. Uppmuntra andra att gå med dig i att bli en aktiv medlem i den globala kampanjen för att avsluta valfångsten genom att vara värd en fest för att visa den unika filmen "Vad göra om valar".
 6. 6
  Skriv en att stoppa valfångst Ju fler signaturer våra bevarande samhällen kan få, desto snabbare populationen av valar kommer att stiga.
 7. 7
  Berätta för andra för att skydda valarna. Det tar bara ett par sekunder för att sprida ordet om den grymhet av valfångst och våra försök att avsluta det, men effekterna på kampanjen är enorm. Vänligen bjud in dina vänner, familj och kollegor för att hjälpa till att rädda valarna.
 8. 8
  För mer information om valfångst, klicka.

Metoder för dina barn

 1. 1
  Har du några barn? Om deras favorit djur är en val, varför inte berätta för dem att hjälpa till att rädda dem också? Här är en komplett lista över saker som barnen kan göra för att hjälpa till att rädda valar.
 2. 2
  Protest någon ballong lanserar på skolan mässor eller andra evenemang. Ballonger glida ofta i havet där valar och andra havslevande djur förväxla dem med mat och äta dem. Ballongerna fastnar i djurens insida och kan döda dem. Fjärdeklassare i Connecticut fick sina lagstiftare att passera ett lagförslag som gör ballong lanserar olagligt där!
 3. 3
  Stäng av alla lampor möjligt, vare sig i skolan eller hemma. Detta kan hjälpa till att minska risken för ett oljeutsläpp som utplånar vågor av valarnas föda.
 4. 4
  Kontrollera läppstift, margarin och skokräm efter ingredienser som "fiskolja" eller "marin olja", som kan komma från valar och andra havslevande djur. Detta kommer att avskräcka företag som gör dem.
 5. 5
  Få din klass att gå med dig i att skriva brev till den japanska ambassaden, 2520 Massachusetts Avenue N. W., Washington DC 20008 för att be om att Japan lämnar valar ensam. Om de inte svarar, sedan berätta för barnen i Japan varför de ska sluta äta whale. Detta kommer att bidra till att skydda valarna.
 6. 6
  Återvinna! Berätta för dina vänner, arbetskamrater eller klasskamrater för att återvinna mer här kommer att hjälpa en hel del.
 7. 7
  Adoptera en val! Besök WWFs hemsida och de kommer att ha en whale sida och en länk för att donera eller adoptera.

Tips

 • Ta plastpåsar tillsammans med dig när du går en promenad. På så sätt kan du plocka upp allt skräp du ser. Kasta inte ut dem när du är klar, vilket ofta är mer skadliga för miljön.
 • Alltid leta efter en skylt längst ner på alla de saker du vill kasta ut. Släng inte den i papperskorgen om det gör.
 • Försök inte starta ett samhälle av egen-det är ganska utmanande. Istället kan du gå eller stödja andra samhällen. Det är mycket lättare, precis som redigerar artiklar här på Google istället för att skriva din egen.
 • Om du stänger ett ljus för att minska oljeutsläpp, ha en backup ifall någon frågar varför. En bra man är "Bakterier reproducera 80 gånger snabbare i starkt ljus." Eller helt enkelt berätta för dem varför du gjorde det.
 • Även om det kanske inte verkar mycket effektivt, är steg 6 ett mycket viktigt steg. Steg 6 kan få fler medier. Ju fler medier, desto mer kommer att rädda valar.
 • Gruppen tillsammans med andra som gillar valar. Det kan verka svag i början, men det fungerar. På så sätt kan fler och fler människor följer dessa instruktioner och mer valar kommer att sparas.

Varningar

 • Aldrig tvinga människor att rädda valar. Bara berätta vad som kommer att hända om de inte gör det (Grenade rubriken harpun, explosioner, drunkningar). Om du försöker att manipulera människor, kommer de sannolikt att försvinna.
 • Kopiera inte havet herdar. Även om de komma undan med det, det betyder inte att du kan. Det är mycket farligt och kan lätt få dig ett kriminalregister. Pete Bethune bötfälldes för piratkopiering när han bordade ett valfångst fartyg kallas Shonan Maru No.2.
 • Aldrig förolämpa eller hatemail japanerna. Oavsett hur långt de går, är respekt ett måste. Kom ihåg att hålla ditt dåliga språk.
 • Gå inte protestera om ditt land inte jaga valar. Det är ingen mening med det andra sedan få folk att spara valar. Visste du att på vissa ställen, kan protestera landa du i fängelse?

Saker du behöver

 • Kärlek för valar.
 • Pengar (för donationer ).
 • Plastpåsar (rekommenderas inte) för att plocka upp skräp.
 • Vänner att hjälpa dig.
 • Ett gott hjärta (se Varningar nummer 2).