Wki

Hur leveranstid ett husdjur till Storbritannien

Någonsin undrat hur man startar processen med att flytta ditt husdjur till Storbritannien? Det är en lång process med massor av knepiga steg. Dess användare att få information från någon som har gått igenom processen innan.

Det första du bör tänka på är om du vill importera ditt husdjur under Storbritanniens och Irlands "Pet Scheme" eller om du vill importera dem till en 6 månaders karantän. I båda fallen ska du mentalt förbereda dig för lång, mödosam uppgift framför dig. Oundvikligen kommer det att finnas frågor längs vägen med tanke på alla detaljer, och människor du kommer att behöva kommunicera med. Men låt dig inte avskräckas eftersom att ha Fido eller Fluffy med dig i ditt nya hem kommer att vara värt varenda lite problem i slutet!

Denna artikel kommer att ägna sig främst med hur du importerar djuren enligt Defras Pet Scheme, men kommer också att innehålla information om flygbolaget som är till hjälp för någon import av djur till Storbritannien och Irland.

Steg

Hur leveranstid ett husdjur till Storbritannien. Bekanta dig med varje tum av Defras hemsida på husdjuret Travel Scheme (PETS).
Hur leveranstid ett husdjur till Storbritannien. Bekanta dig med varje tum av Defras hemsida på husdjuret Travel Scheme (PETS).
 1. 1
  Bekanta dig med varje tum av Defras hemsida på husdjuret Travel Scheme (PETS). Ju mer du vet, desto mer fel information som du kommer att kunna göra, vilket kommer att få dig närmare ditt mål.
 2. 2
  Var medveten om att det finns absolut ingen avvikelse från den ordning i vilken PETS förfarandet skall genomföras.
 3. 3
  Skaffa en utskrift av EU-pass för sällskapsdjur eller ett tredje land officiellt veterinärintyg som kommer att fyllas ut efter varje steg. För en kopia av PETS pass eller EU-pass gå till Defras pet system webbplats. För ett tredje land officiellt veterinärintyg en kopia kan erhållas genom en förfrågan till din veterinär, officiell statlig veterinär, eller genom att använda någon av länkarna i slutet av denna artikel.
 4. 4
  Har ditt husdjur mikrochip. Mikrochipet måste överensstämma med ISO 11784/17785 15-siffriga mikrochips föreskrifter. Tyvärr i USA och andra länder utanför Europeiska unionen (EU) att de inte är populära och oerhört svårt att hitta. Några on-line butiker bära dem som gör olika webbplatser fungerar från Storbritannien.
 5. 5
  Vaccinera husdjuret för rabies. Få kopior av det officiella vaccinet dokumentet. Detta utfärdas av veterinären och innehåller tillverkare och produktinformation etc. (detta är inte samma som den PETS dokumentet eller i ett tredjeland officiellt veterinärintyg). Om ditt husdjur har vaccinerats före mikrochip insättning, är det irrelevant, måste djuret ändå ska vaccineras.
 6. 6
  Den 1 januari 2012, är detta steg endast gäller "onoterade icke-EU-länder". Om ditt land är en "Noterade EU-land" så behöver du inte att få ett blodprov gjort. Noterade länder här http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/countries/noneu-countries/ Ta ett blodprov för en favn-OIE titer test. Oftast sker detta en månad efter vaccin. Så kom ihåg att faktorn som i ditt schema. Blodprovet ska skickas till ett godkänt laboratorium i ditt land. Defras webbplats har en lista. I Europa är det Kansas State University (det är den enda som i november 2008). Veterinären ska ha en form lättillgänglig. Om inte kolla tipsen nedan för adressen. Kostnaden är 35€ per djur. NB, som 1 jan 2012, är det inte nödvändigt i alla länder
 7. 7
  Vänta resultaten att komma tillbaka. Från den dag blodprovet togs, måste du vänta sedan för totalt 6 månader. Så länge som provet kommer tillbaka lika med eller större än 0,5 IU / ml, kommer ditt husdjur att tillåtas att komma in i Storbritannien. Om det misslyckas testet, då de kommer att hållas i karantän vid ankomsten i Storbritannien, eller så kan du prova testet igen efter att ha väntat ett par veckor efter det att vaccinet gavs igen.
 8. 8
  Skicka alla dina dokument ska stämplas av en officiell veterinär licensierade av regeringen. I USA, måste du skicka den till din statens USDA / APHIS kontor. I USA måste du skicka den ursprungliga musten> titer testresultat (det kommer att ha en stor vit dekal på det), det rabiesvaccin intyget, och den 3: e land certifikatet.
 9. 9
  Vidta åtgärder för flygbolag för ditt husdjur att lämna. Kontrollera tips för flygbolagens priser, regler och andra allmänna uppgifter esp. bosatta i USA. Alltid vara medveten om alla flygbolagets regler. De flesta kräver ytterligare dokument från din veterinär bortsett från PETS, EU, eller 3: e land certifikat.
 10. 10
  Har ditt husdjur behandlas av en veterinär för fästingar och bandmask mellan 24-48 timmar innan flygningen. Få kopior av vaccinet certifikat precis som rabies intyg. Även om det har veterinären fylla i ett internationellt hälsointyg uppvisas, de flesta flygbolag flyger djur kräver internationellt det. Det sägs i princip att djuret är lämplig att flyga internationellt. De flesta veterinär kontor kommer att ha detta till hands. Från den dag den fylls ut, kommer det att vara giltigt i 10 dagar.
 11. 11
  Kontakta DEFRA för att du har uppfyllt alla krav. Du kan faxa ditt husdjur pappersarbete till berörda kontor i Storbritannien, som kommer att hantera ditt husdjur. Faktum är att de uppskattar det, eftersom det kommer att påskynda processen. Detta är en bra tid att se till att kontoren kommer att ha en scanner som kan läsa ditt husdjur mikrochip.
 12. 12
  Kontakta ditt flygbolag officiella representant avsändaren / mottagaren i Storbritannien. Varje flygbolag kan ha sin egen eller flygplatsen kan ha sin egen. Skicka dem alla dina papper om det behövs, och om du kommer att bo i Storbritannien esp. om från länder utanför EU, måste du fylla i tullblanketten C5. Du behöver bara fylla i personliga uppgifter avsnittet på första sidan och all information på den andra sidan.
 13. 13
  Köp en godkänd transportör, brukar de anger endast att ditt husdjur ska kunna sitta upprätt osv. Samt på internationella flygningar många anger att öronen eller huvudet har 3inches avslut när man sitter på huk.
 14. 14
  Förbered ditt husdjur för den långa flygningen framåt. Frys vatten i sin skål kvällen innan så de kommer att ha något att dricka för de flesta av flygningen medan den smälter.
 15. 15
  Följ alla riktlinjer fästa mat, skyltning, och pappersarbete till utsidan av bäraren.
 16. 16
  Kolla vädret för att se till att ditt husdjur flygning fortfarande kommer sannolikt att fortsätta. Kontrollera också att se till att kontoret får ditt husdjur har din kontaktinformation.

Tips

 • Se till att du inte vaccinera på samma datum som införandet av mikrochip. DEFRA myndigheterna föredrar att utföras på olika dagar så kan det uppstå oklarheter om ordern förfarandet utfördes dvs som kom först mikrochip eller vaccin?
 • Continental flyger endast husdjur två gånger om dagen den senaste är 02:00, anländer ca 09:38 följande dag i London. Varhelst husdjur flyger från de kommer att förändras i USA antingen Houston eller Newark. Som av Februari 2010, med hjälp av Continental PetSafe programmet: Reser till Storbritannien: Hund: £ 107: 1150€ vuxen katt: 495€ + (.60 xWeight av sällskapsdjur och bärare) + tullavgifter + landning i Heathrow Måndag till Fre: 400€ Lördagar: 480 0,70€, söndagar eller helgdagar i Storbritannien 515 0,39€. Ytterligare husdjur: 15€ 0,23) vet tjänster vid behov den dagen kommer också att variera beroende på ankomsttid och datum från 15€ 0,80-25€ 0,70.
 • Se till rabiesvaccin som används är "En godkänd inaktiverat vaccin eller rekombinant vaccin ska användas Det finns för närvarande fyra godkända rabiesvaccin i Storbritannien:.. Canigen, Nobivac Rabies, Quantum Rabies och Rabisin Vaccinet måste godkännas i landet där den används. " citerar DEFRA.
 • Se till att "bandmaskbehandling måste innehålla prazikvantel" citerar DEFRA.
 • British Airways World Cargo debiterar dig baserat på mått och vikt (i kg) som du lämnar när du gör bokningen, inte de faktiska mått och vikt vid incheckningen. Det är värt att köpa en skala för att spara på fraktkostnader.
 • Home Again och AVID, liksom andra stora företag i USA, använd ett 10 siffrigt eller 9 siffror som inte kan läsas av bara någon mikrochip skanner. Var säker på att om du använder ett mikrochip som inte inte kan> ISO, du skaffa en lämplig scanner eller bekräfta de platser där sällskapsdjur ska skannas har en läsare som kommer att fungera.
 • Se till mikrochip numret är på alla papper som skickas till labbet och att det är på de återsända dokumenten till er från labbet.
 • Alltid kontrollera att via Defras webbplats som din ras och ursprung landet inte faller under olika regelverk, och att veterinären underteckna pappersarbete faller under kategorin "behörig myndighet".
 • Blodet titer test visar bara vilken nivå av immunitet ditt husdjur kan behöva rabies, och inte nödvändigtvis för identifiering av rabies viruset.
 • För 3: e land certifikatet avsnitt IV och avsnittet "officiell veterinär eller veterinär Auktoriserad av den behöriga myndigheten" allt detta måste fyllas i av din veterinär. USDA / APHIS kontor ska fylla i "påskrift av den behöriga myndigheten" avsnittet.
 • Observera att Manchester bara tillåter åtföljs husdjur att flyga in under PETS ordningen.
 • Alltid kontrollera formatet på de datum du spelar in. I USA och andra länder datumformat är MM / dd / åååå, medan den i Europa är åååå / mm / dd. Den 3: e land certifikatet frågar specifikt för den europeiska datumformatet på avdelning V, VI och VII. Du kan välja att spela in alla datum i europeiskt format, men det är inte nödvändigt. Bara vara säker på att det är klart vilket format du använder när det inte anges på dokumentet.
 • Observera att det finns olika former beroende på var du befinner dig. I Storbritannien för sällskapsdjur som återvänder från utlandet, eller lämnar Förenade kungariket är det en PETS pass (en tidigare version som måste uppdateras kallas ett husdjur 1 certifikat). För husdjuren utanför Storbritannien, men i EU är det kallas en EU-pass för sällskapsdjur. Om utanför EU kallas det ett tredje land officiellt veterinärintyg.
 • Kontrollera att mikrochip läses först varje gång en procedur utförs, och att det spelas in veterinären anteckningar.
 • Se till tredje land officiellt veterinärintyg är EU blankett 998, ersatte den en äldre form används ett par år sedan. Det kommer att säga på toppen under titeln som bildar nummer det är.
 • Använd endast DEFRA: s lista över "godkända utanför EU vägar och transportföretag" och inte någon förteckning över transportföretag. Dessa två listor är olika, och listar ytterligare transportföretag, trots att de inte kan användas i systemet. Närvarande i Europa november 2008 BMI, är Thomson Airways, British Airways, Northwest, Continental, och Virgin Atlantic godkänd i USA.
 • Den berörda kontor som kommer att hantera dina husdjur pappersarbete på Heathrow är Heathrow Animal Reception Center (HARC) där ditt husdjur kommer omedelbart att tas vid ankomsten i Storbritannien. Deras adress är: Beacon Road, Heathrow Airport, Hounslow, Middlesex, TW6 3JF Tel:020-8759-7002 Fax: (011-44) 208-564-8939 eller inne i Storbritannien lägger en (0) och släpp den (011 - 44).
 • På kostnadssidan är mikrochips ganska billigt, är allt annat hemskt dyrt. Den mikrochip insättning är också nästan smärtfritt.
 • För att komma till HARC du kan ta London röret till zon 6 nära terminal 4, och HARC är ungefär en mil från denna tunnelbanestation så att du kan gå den korta sträckan eller ta en kort tur taxi. Ska du göra detta måste du avsluta Terminal 4 och huvudet i riktning mot Terminal 5 genom att följa skyltarna till T5. När du kommer nära ser du HARC eftersom det är en stor gul tegelbyggnad med ett stort "Q" ovanför den.
 • Rabies / favn Lab, Kansas State University, 1800 Denison Avenue, Mosier Hall Room O-245, Manhattan, Kansas 66.506-5600 tel: (785) 532-4455 Fax: (785) 532-4522
 • I USA är medveten om att varje blankett certifierade av USDA / APHIS kontor kommer att kosta 80€ (som av Sept 1 januari 2009), vissa webbplatser citera en annan kostnad, men detta är inte sant.
 • Kontrollera alltid kontoret som kommer att stödja ditt husdjur, EU, eller 3: e land certifikat eftersom vissa vill ha ytterligare handlingar.
 • När formuläret har stämplats av en gov. officiell veterinär, är det giltigt för resor för upp till 4 månader till Storbritannien.
 • Continental inte tillåter dig att betala via telefon, kommer avgifterna att samlas innan de sällskapsdjur avgångar.
 • Continental officiella mottagare / avsändare på Heathrow är PBS Freight. Deras hemsida kan hittas bland länkarna. Deras webbplats har också en länk till C5 formuläret för tullen.
 • Den HARC är öppet 24/7 365 dagar om året. De kanske inte alltid har gott om personal på helger och helgdagar, när du är osäker ringa och kolla. Den HARC har också mikrochip läsare som kan läsa de flesta amerikanska chips inklusive Home Again och AVID marker.
 • På C5 formuläret om du ska flytta din bostad till Storbritannien, förklara den så att du kommer att få importera ditt husdjur utan skatter. Det är på den andra sidan.
 • På C5 formuläret om ditt husdjur inte kommer in i karantän, då du inte inte> behöver fylla i "Storbritannien Importlicensnumret".
 • Det kan vara en god idé att skriva på transportören om det finns plats, de kontaktuppgifter och info uppgifter om en person i hemlandet och resmålet så att det inte kan gå förlorad eller förvirrad.
 • Intyget kan fyllas ut med mer än en veterinär
 • Husdjur kan komma på den sista dagen i den 6: e månad väntetiden dvs bloddragning dagen den 5 maj och kan anlända i Storbritannien den 5 november.

Varningar

 • Köp inte en bärare tills du är säker på att du vet vem du kommer att flyga med, vill du inte att behöva köpa en annan.
 • Inte vaccinera och ta provet samma dag. DEFRA kommer sannolikt inte att acceptera detta, och inte heller kommer de flesta veterinärer.
 • När du är osäker frågar alltid, och alltid fråga mer än en person. Vet dina fakta!
 • Vara varnat att licensiera ett husdjur i karantän är dyrare än att flyga under PETS systemet, även om det är bara för ett par dagar.
 • Defras webbplats har en lista över karantän transportföretag och anläggningar.
 • Även drottningen Mary gör seglar under PETS system, tillåter de bara sällskap husdjur.
 • Alltid andra gissa den information du har fått om någon av parterna som du kan ha att tala med. Mitt största problem och förseningar var att få fel information från olika personer som arbetar för samma företag / kontor. Ju mer du vet säkert, det mindre förseningar kommer det att finnas vid ankomsten av ditt husdjur.

Saker du behöver

 • EU pass för sällskapsdjur eller 3: e land officiellt veterinärintyg EU blankett 998
 • mikrochip som överensstämmer med ISO 15-siffrig standard
 • rabiesvaccin
 • Blod Titer testet
 • tick behandling
 • behandling mot bandmask
 • ITA godkänd bur
 • Tullblanketten C5
 • fax eller kamera (för att skicka kopior av pappersarbete till myndigheter)
 • flygbokningar på godkända DEFRA flygbolag
 • kontaktnummer, fax och / eller e-post av Defras kontor på flygplatsen som tar emot ditt husdjur och något rederi som kommer att representera ditt husdjur till tullen
 • betrodd veterinär