Wki

Så att lägga tegel

Oavsett om du om tegel för att bygga en inhägnad brevlåda, eller bygga ett tegelhus, är processen densamma. Uppmärksamma grundläggande principer kommer att hjälpa dig att lyckas med ditt projekt.

Steg

Så att lägga tegel. Samla allt material du behöver för att starta ditt projekt innan du börjar.
Så att lägga tegel. Samla allt material du behöver för att starta ditt projekt innan du börjar.
 1. 1
  Samla allt material du behöver för att starta ditt projekt innan du börjar. När du har blandat den murarcement och började om tegel, måste du använda murbruk upp och slå dina leder innan du avslutar.
 2. 2
  Häll ett konkret fundament om du inte har en befintlig platta, brickledge, eller förutsättningar för att arbeta på. Detta måste vara nivå och lägre betyget på den färdiga marken så att tegel är allt du ser när din vägg är klar.
 3. 3
  Layout väggen du ska arbeta med, och öppningar markera som dörrar, fönster och eventuella arkitektoniska appertanances du även i din design. För nybörjare är en enkel, fyrkantig projekt som en planter låda eller brevlåda piedestal bäst.
 4. 4
  Placera tegel längs din foundation i staplar du enkelt kan nå från din arbetsplats.
 5. 5
  Space "murbruk boards" ungefär var sjätte meter längs väggen, eller på varje sida om projektet är litet. Detta gör att du kan ta tag i mortel med din murslev som du arbetar, och inte behöva flytta runt för mycket.
 6. 6
  Blanda din murarcement, eller murbruk. Detta kan göras i en skottkärra för små projekt, eller en mortel rutan om du inte har tillgång till en mortel mixer eller. I grund och botten, för att blanda murbruk, kommer du att använda ett förhållande av tre delar murverk sand (byggare sanden, om det är mycket ren), en del murarcement. Tillsätt vatten till de torra materialen och blanda till en consistancy som pudding. Alltför torr, och det kommer att bli svårt att "ställa" tegel i morteln sängen, för blött och tegel kommer sag.
 7. 7
  Placera några spadar av murbruk på varje kort, stänk brädan först med vatten så att murbruket "håller", eller förblir våt nog att använda.
 8. 8
  Börja i ett hörn, och med hjälp av spackel, skyffla upp murbruk och placera en 4 till 6 tum breda band på fot eller platta ca 1 cm tjock. Ställ en tegelsten i detta "bädd" av murbruk, och knacka ner den med handtaget på din murslev, tills den är i nivå, parallell med linjen för din vägg, och kanten är i lod. Upprepa med 6 eller 8 tegel, med kanten av spackel för att skära bort överflödigt murbruk som knuffade ut från under tegel som du går.
 9. 9
  Ställ annan kurs av tegel, med början i hörnet, på toppen av den första kursen. Om du vänder på hörnet du började på, kommer du ställa in varje kurs en halv tegelsten tillbaka från den tidigare kursen, så att varje kurs är förskjutna en halv tegelsten. Om du vänder på hörnet där du började, satte den första tegelsten i den första kursen så att den är fyrkantig, och lägg några tegelsten i denna riktning också.
 10. 10
  Håll höjd tegel densamma med en ande eller vattenpass, och hålla fogarna (leder huvudet) lika. Standarden säng och leder huvudet är 3/8 tum, men det kan anpassas till dina önskemål, upp till 3/4 tum eller ännu mer.
 11. 11
  Lay upp flera kurser på vardera ände av väggen du ska lägga första, dessa är de "leads", då kan du fästa en bit av byggmästare linje på toppen av varje tegelsten som du lägger upp den återstående tegel i denna mur, hålla dem i linje och nivå.
 12. 12
  Slå huvudet och säng skarvar med ett "rikt" eller "joint anfallare" när murbruket har börjat ställa in. Den rikthyvel är en slang vars diameter är samma eller något större än ert gemensamma avstånd, böjd i en "S"-form. Håll verktyget i ena änden, och gnugga den längs mortel fogen mellan din tegel med det krökta partiet av verktyget för att jämna ut murbruk gemensamma.
 13. 13
  Pensla ytan av tegel med en "rävsvans" borste för att torka bort överflödigt murbruk och avsluta jämna leden. Det tar en hel del övning för att kunna berätta när bruket är rätt inställd för att strejka och borsta lederna, men i grund och botten, när det är svårt nog att röra med fingret och inte lämnar ett intryck, är den klar.
 14. 14
  Fortsätt med tegel tills du är nivå med de leads du som upp, sedan börja vid ändarna eller hörn lägger antingen i en annan riktning, eller rakt upp med en annan ledning.

Tips

 • Ha en tydligt utstakad område att lägga tegelstenar i.

Varningar

 • Använd rätt verktyg och tekniker vid styckning tegel.
 • Undvik inandning av damm vid blandning eller hantering av torra ingredienser.
 • Murbruk mix bör avlägsnas huden om du kommer i kontakt med det. Den innehåller kalk, en frätande kemikalie som kan orsaka brännskador med långvarig exponering.
 • Bär skyddsglasögon.

Saker du behöver

 • Murbruk
 • Frimurarna Sand
 • Bricks
 • Plywood för murbruk styrelser
 • Shovel
 • Nivå
 • Spackel
 • Murbruk hoe för blandning
 • Vatten källa
 • Foxtail borste
 • Pekar verktyg eller ansluter