Wki

Hur man installerar ett bostadsområde telefonjack

Du kanske vill installera en ny telefon jack i ditt hem om din gamla inte fungerar, eller om dina telefonlinjer är inte tillgängliga när du behöver dem. Istället för att ringa telebolaget begära sina tjänster, försöka installera nya telefonjack själv. Med bara några få verktyg och denna steg för steg guide, kan du hoppa över telefonen företagets avgifter och ha glädje av att köra ditt eget projekt hem förbättring.

Steg

Hur man installerar ett bostadsområde telefonjack. Välj ett nytt uttag.
Hur man installerar ett bostadsområde telefonjack. Välj ett nytt uttag.

Del ett: Förbered installationen

 1. 1
  Välj ett nytt uttag. De flesta telefonjack kostar ca 5€ 0,00-5 0,00€ och finns på järnhandeln. Hitta en domkraft som bäst passar dina behov, oavsett om det är en enkel flush platta, ett väggfäste jack, eller en bottenplatta jack. Jacks kommer i flera olika former och färger, och du kommer förmodligen vill välja en som smälter in bra med din rummets inredning.
  • Om du byter ut en gammal jack som behöver repareras, är det enklaste valet ett nytt uttag med samma storlek och form som den gamla. Till exempel, om din gamla jack är en standard rektangulär väggplatta, kommer det vara enklast att installera ett nytt uttag som ser mycket lika. Detta gör att du inte kommer att behöva borra ett nytt hål i väggen för att rymma ett nytt jack storlek.
  • Om du planerar att ansluta din telefon till väggen, se till att du köper ett väggfäste jack, snarare än en flush jack. Ett väggfäste jack skjuter ut från väggen, vilket ger en struktur som att montera din telefon. En flush jack ligger platt mot väggen, så att du kan koppla in din telefon, men inte montera den.
  • Bottenplatta domkrafter är små plast eller lådor metall som fästs på din bottenplatta, med jack öppning på nedre kanten av rutan. Om du är bekymrad över estetik, kan detta vara ett mer diskret alternativ än en väggplatta.
  • Om du planerar att använda jack för både en DSL-internetuppkoppling och en telefonlinje, välj ett jack med två öppningar, som ofta kallas en duplex domkraft, så att du kan köra två separata linjer.
 2. 2
  Hitta ditt hem nätverksgränssnittsenheten (NID) och koppla bort telefonlinjen. NID är en anordning som monteras av telefonbolaget som ansluter ditt hem elledningar till telefonnätet. Det är en grå ruta som vanligtvis är monterad på utsidan av ditt hus. När du är redo att installera ditt nya jack, är det viktigt att koppla bort telefonlinjen så att du inte arbetar med en strömförande ledning. Den elektriska ström som går genom telefonlinjer är inte stark, men det kan ändå ge dig en liten chock om du inte är försiktig.
  • NID har två sidor: en för telebolaget, och en för kunderna. Öppna den sida som är avsedd för kunder (telefonen bolagets sida vanligtvis låst) och dra ut provet uttaget. Nu telefonlinjen är bortkopplad från utsidan nätverket.
  • Om du arbetar med ett äldre gränssnitt box utan ett test uttag, koppla telefonlinjen genom detatching trådarna, och se till att komma ihåg vilken tråd går där så kommer du att kunna sätta tillbaka dem när jobbet är klart.

Del två: ersätta en gammal jack med en ny

 1. 1
  Ta bort den gamla uttaget från väggen. Använd en skruvmejsel för att skruva loss den gamla jack, oavsett om det är ett väggfäste eller en flush jack. Dra försiktigt höljet bort från väggen, och du kommer att finna att domkraften är ansluten till ditt hem ledningar med trådar av fyra olika färger: rött, grönt, gult och svart. Varje tråd är fäst bakom en skruv. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna, osäkra de fyra kablarna från bakom dem, och dra den gamla uttaget från väggen.
  • Om ditt uttag är den typ som är en rektangulär låda fäst en skylt på väggen med skåror, använd en skruvmejsel för att bända loss den övre delen av fallet, och fortsätt att lossa skruvarna och osäkra ledningarna. Skruva av bordläggningen och ta bort detta från väggen också.
 2. 2
  Förbered kablarna för ditt nya jack. Om du ersätter en domkraft som har funnits under en lång tid, kan de fyra trådarna måste trimmas och strippas innan du bifogar dem till det nya uttaget. Om de exponerade delarna av trådarna ser gamla eller sprött, använd en avbitartång för att klippa bort de skadade delarna, inte mer än ca ½ "till ¾" (1,25 till 2 cm). Använd nu avbitartång eller en skalpell för att försiktigt riva av isoleringen från spetsarna på trådarna så att de kan anslutas till det nya uttaget.
 3. 3
  Fäst telefonledningar till det nya uttaget. Vrid den nya uttaget och lossa de fyra skruvarna på baksidan. Anslut varje kabel till rätt avsnitt i uttaget, markerad med färg, det kommer att bli en plats för de röda, gröna, gula och svarta kablar. Säkra kablarna genom att dra åt varje skruv.
 4. 4
  Montera uttaget. Skjut in trådarna i väggen och placera domkraften över hålet. Linje Domkraftens skruvhålen med hål gjorda av gamla jack. Placera de nya skruvarna i skruvhålen och använd en skruvmejsel för att fästa det nya uttaget i väggen. Beroende på vilken typ av anslutning du har, kan du ha en cover case som ska fästas på väggen bit för att slutföra processen.
  • Vissa typer av domkrafter kommer med självhäftande baksida utöver skruvar. Du kan använda denna för att säkra jacket till väggen, men det är inte absolut nödvändigt.
 5. 5
  Återanslut telefonlinjen. Återgå till NID på utsidan av ditt hus. Öppna lådan och anslut testet uttaget igen Om din NID inte har ett test plugg, anslut kablarna du tidigare kopplat bort, och se till att skruva i dem ordentligt.
 6. 6
  Testa din linje. Anslut din telefon eller DSL-kabeln till ditt nyinstallerade jack. Telefonen ska ha en kopplingston, och din Internet-anslutning bör fungera nu (så länge datorn är rätt konfigurerad för en DSL-anslutning.
  • Om telefonlinjen inte verkar fungera, kan du behöva skruva den nya uttaget och kontrollera att kablarna är anslutna till rätt ställen och korrekt skruvas i. Om ytterligare elarbeten krävs, se till att gå tillbaka till NID och koppla bort telefonlinjen innan manipulera trådarna.

Del tre: Installera ett nytt jack i en annan del av rummet

 1. 1
  Välj en plats för den nya telefonjack. Tänk på att du ska köra telefon ledningar från gamla telefonjacket till den nya platsen du väljer.
  • Bedöm ditt rum och tänka på den bästa vägen för telefonen trådarna. Om du behöver en ny telefon jack på motsatt sida av rummet från din befintliga jack, kommer det att vara möjligt att köra trådarna längs golvlister? Du vill hålla dina kablar snyggt, så ha en plan i åtanke när du gör ditt val.
  • Om du vill installera en ny väggmonterad telefon, är det bäst att välja en plats ett par meter ovanför din befintliga telefonjack. På så sätt kommer du inte köra fula sladdar i rummet.
 2. 2
  Räkna ut hur mycket ny tråd du behöver. Mät avståndet från den gamla uttaget till den plats där den nya kommer att installeras. Inkludera hela vägen som telefon tråd kommer att resa: avståndet från den gamla kontakten till BMC, i ytterkanten av rummet, och från BMC till den nya jack plats. Gå till järnaffären och köpa hur mycket tråd du behöver. Om din nya uttaget ska ligga flera meter från den gamla, bör du också köpa fästelement som är gjorda för att hålla kabeln på plats längs väggar och golvlister.
 3. 3
  Välj ett nytt uttag. Bottenplatta domkrafter eller vägg uttag som huserar telefonen trådar i en liten låda, snarare än inne i väggen, är det enklaste telefonjack för att installera när du letar efter ett jack för en ny plats. Dessa typer av uttag är enkelt fästas på din bottenplatta eller vägg, med minimal krävs borrning.
 4. 4
  Fäst det nya uttaget till den plats du har valt. När du har gått utanför din NID och kopplas telefonlinjen inför din uppgift, är det dags att börja installationen av din nya jack. Vissa uttag har självhäftande baksida och enkla monteringsanvisningar. Andra kan behöva att skruvas in i väggen. Beroende på vilken typ av vägg du har, kan detta åstadkommas antingen med en skruvmejsel och lite muskler eller med en liten borr.
  • Se till att ditt uttag inte är installerat på en krokig vinkel genom att använda en nivå för att hjälpa dig rada upp domkraften med ditt golv eller bottenplatta. Gör små penna märken på de platser där du ska skruva eller borra hål.
 5. 5
  Bifoga telefon tråd till det gamla uttaget. Öppna höljet, eller skruva av bordläggningen, på den gamla uttaget. Lossa skruvarna som håller fast de röda, gröna, gula och svarta telefonledningar. Som nödvändigt, trim skador från de gamla ledningarna och skala av isoleringen från tips. Skala av isoleringen från spetsarna av de nya trådarna också. Twist spetsarna på nya trådar med tips på de gamla ledningarna enligt färg: röd till röd, grön till grön, gul till gul, och svart till svart. Byt vridna delarna av trådarna under skruvarna i uttaget och dra åt skruvarna. Träd den nya tråden genom hålet i telefonjacket hölje, och skruva höljet tillbaka till väggen.
  • Om hålet i telefonjack höljet är för liten, eller om det är svårt att trä trådarna igenom, kan det vara nödvändigt att borra eller skära ett större hål för detta steg.
 6. 6
  Kör tråden från gamla uttaget till det nya uttaget. Använda den väg du stakat ut i din ursprungliga plan, kör den nya kabeln till den nya kontakten. Om du kör tråden längs golvlister eller upp väggar, använd fästen du köpt på järnaffären för att säkra den prydligt på plats.
 7. 7
  Bifoga telefon tråd till den nya kontakten. När du har kört tråden från gamla uttaget till det nya uttaget, trimma överflödig kabel så att du har en hanterbar spole. Skala av isoleringen från spetsarna på fyra trådar. Lossa skruvarna på baksidan av det nya uttaget, och anbringa de röda, gröna, gula och svarta kablar i deras rätt färgkodade platser. Dra åt skruvarna.
 8. 8
  Slutför installationen av nya uttaget. Om du använder ett externt uttag, kommer det att finnas utrymme inuti uttaget till spolen resterande tråd. Placera kåpan på uttaget och skruva fast den.
 9. 9
  Återanslut telefonlinjen och testa ditt arbete. Återgå till NID lådan och anslut din telefonlinje. Gå in igen och testa det genom att koppla in din telefon eller DSL-kabeln. Om du har en kopplingston och dina verk internet, är din uppgift klar.
 10. 10
  Färdigt.

Tips

 • Om du föredrar att inte dra kablar längs dina golvlister eller väggar, överväga att trä dem genom dina väggar istället.

Varningar

 • En standard bostadsområde telefonlinje kommer in i ditt hem har mycket lite spänning. Men om telefonen skulle ringa medan du arbetar på en ansluten tråd, skulle spänningen öka, och kan vara farlig. Ta försiktighetsåtgärd att koppla ur din telefonlinje innan du gör elarbeten.

Saker du behöver

 • Ett telefonjack
 • En bra uppsättning avbitare (tråd sekatören eller Avbitartång)
 • En Phillips och skruvmejsel
 • Ny telefontråd
 • Wire fästelement
 • En borr