Wki

Hur tar man bort tapet med DIF metod

Bort tapeter kan vara en lång, svår och mödosam uppgift. En produkt för att hjälpa heter DIF, som hjälper lossa limmet på väggen så att du kan dra bort det. Det finns andra produkter som gör samma sak. Leta efter "koncentrat"-versioner, inte sprayflaska typer.

Steg

Hur tar man bort tapet med DIF metod. Spraya DIF på väggen - frikostigt!
Hur tar man bort tapet med DIF metod. Spraya DIF på väggen - frikostigt!
 1. 1
  Perforera väggen. Det är viktigt att du inte "poäng" på väggen, eftersom detta kommer att skada väggen och orsaka att papperet lossna i små strimlor. Specialiserade verktyg finns tillgängliga hos din lokala järnaffär. Leta efter verktyg som har sporre-liknande hjul på dem. Dessa verktyg kommer att perforera väggen med tusentals små prickar, så att DIF kan suga i. Se till att du gör ett grundligt arbete för att perforera väggen. Du kommer att märka att områden med mindre perforering är svårare att ta bort
 2. 2
  Spraya DIF på väggen - frikostigt! Det rekommenderas att du inte helt enkelt spraya hela väggen ner, eftersom du kommer att slösa lösningen. Lösningen kommer att torka innan du får till det. Istället, spraya det område du kommer att arbeta med.
 3. 3
  Låt lösningen blöt i under ca 15 minuter. Om du försöker ta bort papperet innan det ges en chans att arbeta, kommer du att slösa bort din tid kämpar med tapeten.
 4. 4
  Omedelbart innan du börjar skrapa, bespruta området igen, kommer detta att pappret & lim att förbli fuktig.
 5. 5
  Skrapa tapeten från väggen. Du kan använda en vanlig skrapa, en spackel, fickkniv, eller ett specialiserat verktyg för detta. Home Depot säljer ett specialverktyg tapet skrapning som förhindrar mejsling väggen. Jag rekommenderar det.
 6. 6
  Du måste se till att du får inte bara tapeten utan också skyddspappret också.
 7. 7
  När du har papper av, upprepa hela processen igen för att ta bort så mycket lim som möjligt. Detta kommer att vara snabb - bara spraya DIF och skrapa igen.

Tips

 • Var noga med att inte skrapa gips när du tar bort tapeten. Detta kommer att kräva reparation.
 • Om lukten av DIF är alltför stötande kan du blanda sköljmedel och vatten i en sprayflaska och använda som du skulle Dif. Om fungerar lika bra och luktar mycket bättre.
 • Ju mer du perforera papperet de mer små bitar du kommer att skrapa bort. Gå inte överbord med poäng.
 • Du kanske inte behöver göra mål på papper alls beroende på vilken typ av papper som du arbetar med. Testa ett litet område med DIF innan du börjar perforera papperet.
 • Måla inte väggen utan ordentlig prep arbete. Det kommer utan tvekan att bli en del tapetklister kvar. Om du målar över limmet, kommer färgen spricker så småningom och skal. Prep väggen genom att först försegla den med Gardz (finns hos din lokala Duron). Följ anvisningarna på Gardz kan för efterbehandling prep före målning.

Varningar

 • Kemikalier i DIF kommer att bränna huden och ögonen. Använd handskar och skyddsglasögon
 • När skrapning eller slipning gamla väggar, finns det en risk för att lyfta färg damm som kan innehålla bly. Använd en lead testkit och inte chansa att höja blydamm runt barn.