Wki

Hur samla tyget i volanger

Många artiklar som du kallar för volanger. Det kan vara volanger på, på en för män klänning, eller, oftast, på en lång differentierad. För att tyget så att det skapar volanger, är det nödvändigt att samla kanten för att skapa volanger och har det lätt jämnt och smidigt in i något område av plagget som kräver volanger. Detta är inte så lätt som det låter, eftersom samla dem jämnt kan många gånger vara svårt och tidskrävande. Men med den här guiden kommer du att kunna göra perfekta volanger att liva upp något plagg!

Steg

Hur samla tyget i volanger. Sy 3-4mm (1/4 tum) kör stygn längs kanten som ska samlas in.
Hur samla tyget i volanger. Sy 3-4mm (1/4 tum) kör stygn längs kanten som ska samlas in.

Med handen

 1. 1
  Trä en nål med en tråd som är minst en fot längre än den längd du behöver samla ner till. Till exempel, om du behöver samla in en längd på band till 8 inches lång, behöver du minst 20 inches av tråd. Knyt en knut på slutet av din tråd.
 2. 2
  Sy 3-4mm (1/4 tum) kör stygn längs kanten som ska samlas in. Dra försiktigt glida ditt material i små vågor / veck mot knutna änden av din tråd som du syr rakstygn. När allt ditt material har "samlat" till den längd du vill ha, fästa din tråd ordentligt.


Genom maskin

 1. 1
  Förläng din maskin söm till sitt längsta inställningen.
 2. 2
  Lossa din spänning på övertråden (det ena går genom nålen).
 3. 3
  Sy två rader / sömmar nära till kanten på tyget.
  • Var noga med att sy parallella linjer som inte korsar varandra. Lämna långa trådar på varje ände av sömmen.
 4. 4
  Knot botten (spole) trådar i ena änden av det område som ska samlas in.
 5. 5
  Dra försiktigt botten (spole) trådar från den andra änden och skjut försiktigt tyget längs gängorna mot din knut, bildar små vågor / veck. När din duk har "samlat" till önskad längd, knut sammankomsten slutar säkert med varandra.
 6. 6
  Gör din insamling även genom att försiktigt dra "knippen" områden från varandra och mot mjukare områden i ditt parallella trådar.

Tips

 • Det är mycket lättare att fålla den samlade tyget före sammankomsten.
 • För att göra det färdiga objektet bära längre, sy den samlade bit till tyget två gånger - en gång på sömlinjen och igen ca 1/8-dels till 1/4 tum bort i sömsmån. Detta kommer att förhindra belastning på sömmen linje som kan göra den samlade tyget drar loss.
 • Mycket långa sektioner * av sammankomsten bör delas upp i flera mindre delar för att undvika frustration av att bryta din tråd. * Mer än 20 till 24 inches.
 • Använd en stark tråd, som Coats & Clark. De billigare märkena kommer att snäppa mycket lättare och du kommer att behöva göra allt arbete igen.
 • För att göra det lättare att sprida volanger ut jämnt, innan samla hitta mitten av rufsa genom att vika biten i hälften ände mot ände och placera en prick i mitten av stycket inuti sömsmån där den inte kommer att visas i färdig bit, sedan vika halvsektioner i mitten igen och placera en annan punkt på vecket. Du kan göra det här så många gånger du vill. När arb samlas du kan tala med avståndet mellan prickarna om du har jämnt volanger avstånd. När sätter det samlade bit till tyget, placera en tapp vid sidsömmarna, sedan en i mitten pricken, då stiften i prickarna markerar mitten av mindre sektioner osv tills du har pjäsen säkert nålas på plats.
 • För att hålla volanger jämnt fördelade under sömnaden, använd en tråckelsöm att hålla dem på plats. Detta kan göras för hand eller med symaskinen med en lång söm och minskar trycket på foder hundar av maskinen för att låta tyget och tapparna glider smidigare genom stygnen området. Om trycket är för hårt den ruggig tyget kan glida tillsammans göra sammankomsten knölig. Efter tråckla kan du ställa foten trycket tillbaka till det normala och ta ut stiften eftersom tråckelsöm kommer att hålla volanger på plats. Denna rad av tråckelstygn kommer ibland ut lite böjda beroende på hur liten del av plagget som bearbetas kan vara, till exempel sy en hylsa in i en ärmhålet. Efter tråckla, titta på pjäsen från höger sida och se om de samlar är jämnt utrymme. Om inte, kan du klippa tråckelsöm på den släta sidan av sömmen (inte samlade sidan eftersom stygnen kommer troligen att döljas av rynkorna) och Repin och sy om det avsnitt du vill korrigera. Om tråckelstygn visar på utsidan av pjäsen efter den slutliga sömnaden är klar, de är lätta att ta bort eftersom de är en lång söm en sprättare eller liten sax kan glida under för att klippa av tråden utan att klippa tyget.
 • Använda en sicksacksöm, och försiktigt rycka undertråden, kan göra det ihop med sömnad men en rad av zz stygn. Testa bredd & längd zz önskas.
 • När du syr med rufsa till plagget, platta ut de områden som kommer att vara i sidsömmarna så att tyget kommer att ligga plant där och en del av rufsar inte fastnar i sömmen.