Wki

Hur man bygger en fågelholk

Tillhandahållande av vilda fåglar med en lämplig boet kan uppmuntra dem att återvända år efter år, fyller din trädgård med skönhet och sång. Läs vidare för att hitta designen instruktioner för flera varianter av fågelholk.

Steg

Hur man bygger en fågelholk. Förbered styckena av trä som visas i figur 1.
Hur man bygger en fågelholk. Förbered styckena av trä som visas i figur 1.

Allmänt fågelholk

 1. 1
  Förbered styckena av trä som visas i figur 1. Se vad du behöver för detaljerna.
 2. 2
  Put och limma de två nedre delarna. Tillåt en att överlappa den andra något och limma ihop dem för att bilda en 90-graders vinkel. Låt dem torka innan du går vidare till nästa steg.
 3. 3
  Limma och spika den bakre panelen på plats. Applicera lim längs ena kanten av de två golv bitar och placera den bakre panelen så att ett hörn i linje med de limmade kanter. Nail på plats.
 4. 4
  Bifoga en stödjande bit till varje takpanel. Lägg den befintliga fågelholk strukturen ner så att underlaget ligger på en plan yta, placera sedan takpaneler på plats över den övre hörnet på baksidan. (Position taksektionerna så att de uppfyller, men inte butt tillsammans upptill och lämnar en öppen "kanal" längs det övre hörnet.) Placera varje stöd inne i lådan så att den kastar sig in i hörnet där takpanelen möter stommen. När allt är på plats, kan du fästa stöder följaktligen:
  • Genom att trycka på stödet på plats med ena handen, ta en takpanel och motsvarande stöd tillsammans och lägg dem på en plan yta. Detta gör att du kan fästa stödet till takpanelen och samtidigt ta hänsyn till tjockleken på den bakre panelen.
  • Spåra konturerna av bärstycket på takpanelen.
  • Limma bärstycket på plats, med hjälp av den spårade kontur som en guide. Låt limmet torka.
  • Spika bärstycket på plats.
  • Upprepa med andra takpanelen.
 5. 5
  Fäst takpanelerna till den befintliga birdhouse strukturen. Applicera lim på de exponerade backsides av bärstyckena och satte båda takpaneler på plats. Låt limmet torka för att säkerställa att taket är stabil. Om så önskas, ger extra stabilitet genom spikning takpaneler till kanterna på de tjockare golv bitar.
 6. 6
  Nail och limma frontpanelen på plats. Placera panelen under tak överhäng så att botten kanter line up med de tjocka golv bitar. Nail de två nedersta kanterna in i de tjocka botten bitar och limma längs de andra kanterna.
 7. 7
  Borra ett ingångshålet i frontpanelen. Med en 1-3/8-in (4,2-cm) hålsåg borra i panelen, så att den övre delen av hålet är 2 i (5 cm) ned från det övre hörnet.
 8. 8
  Borra en abborre hål i frontpanelen. Använd en 1/4-tums (6 mm) och borra ett hål för dymling abborre 5 3/8 tum (14 cm) under botten av ingångshålet.
 9. 9
  Slipa fågelholk. Sand kanterna på ingången hålet så att de är släta och sand på utsidan av huset som önskas.
 10. 10
  Limma den 5-i (12.5-cm) plugg i den övre kanalen. Borra ett litet hål i mitten av pluggen skruva sedan i en 7/8 "eller mindre mässingskopp krok eller öga för att underlätta upphängning av fågelholk.
 11. 11
  Limma den 3-i (7 0,6-cm) plugg i position som en abborre (tillval). De flesta fåglar behöver inte sittpinnar, vilket faktiskt gör det lättare för rovdjur en plats att lansera attacker mot ungarna.
 12. 12
  Stain eller måla din fågelholk om så önskas. Tänk på att vilda fåglar tenderar att föredra naturliga, dämpade färger och kanske föredrar ofärgade rutorna. Om du inte väljer att måla huset, kom ihåg att ljusare färger drar mindre värme.

Kalebass hus

 1. 1
  Hitta en lämplig storlek kalebass. Var noga med att kalebass redan härdas (dvs. torkade och fast) innan du börjar. Den typen av cavity-häckande fåglar (er) som du hoppas kunna locka avgör hur stor kalebass ska vara. Eftersom kalebasser är oregelbundet formade, använd måtten nedan, vilka är idealiska, endast som riktlinjer för val av en kalebass.
  • Träd sväljer föredrar ett inre utrymme som mäter 5x5 cm (13x13 cm) bred och 7 i (18 cm) hög.
  • Wrens föredrar ett inre utrymme som mäter 4x4 i (10x10 cm) bred och 7 i (18cm) hög.
  • Chickadees och duniga woodpeckers Chickadees> föredrar ett inre utrymme som mäter 4x4 i (10x10 cm) bred och 9 i (23 cm) hög.
  • Husfinches föredrar ett inre utrymme som mäter 5x5 i (13x13 cm) bred och 8 i (20 cm) hög.
 2. 2
  Borra ett ingångshålet. Välj storlek på borren baserat på hur stor en fågel du vill rymma. Detta är kanske den viktigaste delen av fågelholk, ger ett alltför stort hål för fågeln du vill locka bjuder rovdjur att attackera och trakassera den. Den höjd där du borrar hålet är också viktigt, eftersom olika fåglar föredrar olika boet-hålighet djup. Använd riktlinjerna nedan för att bestämma hur stort hålet ska vara och hur högt upp från botten av kalebass att borra.
  • Tree sväljer föredrar ett hål som är en 1/2 tum (4 cm) bred och 5 i (13 cm) hög.
  • House wrens föredrar ett hål som är en i (2,5 cm) bred och 5 i (13 cm) hög.
  • Carolina gärdsmygar föredrar ett hål som är 1 3/8 tum (3,5 cm) bred och 5 i (13 cm) hög.
  • Chickadees föredrar ett hål som är en 1/8 tum (2,85 cm) bred och 7 i (18 cm) hög.
  • Duniga hackspettar föredrar ett hål som är en 3/8 tum (3,5 cm) bred och 7 i (18 cm) hög.
  • Husfinches föredrar ett hål som är en 1/2 tum (4 cm) bred och 6 tum (15 cm) hög.
 3. 3
  Rensa ut insidan av kalebass. Använd en sked för att skrapa ur alla lösa frön, fibrer och skräp från insidan av kalebass. Oroa dig inte om att göra det perfekt, cavity-häckande fåglar är vana att gräva sina egna hem, och kommer inte ihåg att plocka ut vad du missar.
 4. 4
  Borra ett smalt hål genom halsen av kalebass att hänga den. Använd en liten borr, borra helt igenom halsen nära toppen av huset så att du kan String kalebass på en sträng, läderband, tråd, Oroa dig osv inte om vind och regn som kommer in i kalebass genom dessa hål, i själva verket kommer att ventilationen faktiskt göra kalebass hälsosammare för dess invånare.
 5. 5
  Borra 04:57 små dräneringshål i botten av kalebass. Använd en 1/8-tums till 3/8-tums (3-mm till 10 mm) borr för att göra hål.
 6. 6
  Lägg en perch vid behov. Helt enkelt hitta en träpinne, kvist, eller bit skrot trä som är lång nog att rymma en fågel, borra hål undertill ingångshålet med en lämpligt dimensionerad borr och placera abborre i hålet. Du kan behöva limma abborre i hålet för extra stabilitet, om så är fallet, ge gott om tid att passera så att den hårda stink limmet kan försvinna innan du lägger boet.
  • Försök inte att göra boet mer tillgängligt än det behöver vara. Samtidigt som en extra lång abborre kan tyckas vara en vänlighet, gör det faktiskt huset mer sårbara för rovdjur, inklusive större fåglar.
  • Klängande fåglar som chickadees och hackspettar chickadees> behöver inte sittpinnar. Detta ger dem fördelen av att ha extra-säkra entréer. Kontrollera för att se om din fågel kan fastna på framsidan av huset innan man beslutar att lägga en abborre.
 7. 7
  Sand utsidan av kalebass om så önskas. Använd ett fint slippapper för att jämna ut ojämnheter eller blemmor. Men förvänta dig inte ytan ser helt ens, den naturligt ojämna strukturen är en del av det som ger kalebass huset sin rustika charm.
 8. 8
  Måla kalebass om så önskas. Använd en utomhus färg som kan ta en weatherproofing finish. Du kan måla kalebass färgglatt om du vill, men notera att fåglarna föredrar naturliga, neutrala toner.
 9. 9
  Täta utsidan av kalebass. Tillämpa ett skikt av polyuretan, lack, eller Eco-friendly vax till det yttre skalet för att skydda kalebass från elementen. Om tillämpning av en hård-doftande yta, låt kalebass att vädra ut för en mycket lång tid innan du lägger det, bara för att du kan inte luktar det längre betyder inte fåglarna kommer inte.
 10. 10
  Trä ett snöre genom halsen och hänga kalebass. Den exakta höjden och placeringen av kalebass beror på vad fågeln du skulle vilja leva där. Läs idealiska förutsättningar nedan för idéer.
  • Tree sväljer föredrar att vara 5 till 15 fot (1,5 till 4,5 m) från marken i ett öppet område nära vatten.
  • Hus wrens föredrar att vara 4 till 10 fot (1,25 till 3 m) från marken på ett fält eller snår.
  • Carolina gärdsmygar föredrar att vara 5 till 10 fot (1,5 till 3 m) från marken på ett fält eller snår.
  • Chickadees föredrar att vara 5 till 15 fot (1,5 till 4,5 m) från marken i öppna skogar.
  • Duniga hackspettar föredrar att vara 5 till 20 fot (1,5 till 6 m) från marken i skogen öppningar.
  • Husfinches föredrar att vara 5 till 10 fot (1,5 till 3 m) från marken på bakgårdar.

Diverse trähus

 1. 1
  Bygg en allmän holken för trädgårdens fåglar. Om du är mer intresserad av att bygga ett bo först och se vad det lockar efterhand, använd dessa instruktioner.
 2. 2
  Bygg en bluebirdhouse. Observera att bluebird husen är också ungefär lämplig storlek för att locka träd sväljer. Om du har en specifik bluebird i åtanke, kanske du också vill:
  • Bygg ett berg bluebirdhouse.
  • Bygg en östlig bluebirdhouse.
  • Bygg en västerländsk bluebirdhouse.
 3. 3
  Bygg en. Observera att mes husen är också ungefär lämplig storlek för att locka chickadees, nötväckor chickadees,>, gärdsmyg och duniga hackspettar.
 4. 4
  Bygga ett hus-martin hus. Observera att huset martins vilja att leva i kolonier, och att dessa instruktioner är utformade för att ge en multi-fack kapsling.
 5. 5
  Bygg en sparv hus. Sparrows gillar att bo i takfoten av hus och kommer gärna bosätta sig i ett mindre-än-landsbygdsområde.
 6. 6
  Bygg en. Om du har en stor damm, och vill locka trä ankor, använd dessa instruktioner för att uppmuntra dem till boet.

Saker du behöver

Allmänt Birdhouse

 • Hammer
 • Halv "(1,25 cm) efterbehandling naglar
 • Vattentät lim
 • Sandpapper
 • Borra med 1-3/8 "(4,1 cm) hålsåg och 1/4" (0,63 cm) borr
 • 1/2 "(1,25 cm) plywood i storlekar som visas i figur 1, för två bottensidor och två inuti stöder
 • 1/4 "plywood för två taksektioner, vardera 7" (17,5 cm) x 5 "(13 cm)
 • 1/4 "(0,63 cm) plywood för de främre och bakre sektioner, var 5-7/8" (15 cm) kvadratisk
 • 5 "(12,5 cm) längd plugg för att avsluta toppen
 • 7/8 "eller mindre mässingskopp Hook eller Eye
 • 3 "(7,6 cm) längd plugg för fågeln abborre (tillval)
 • Fågel-safe färg eller bets (tillval)
 • Goggles

Kalebass House

 • Torkat, härdad kalebass
 • Borra
 • Lämplig storlek borrkrona för ingång
 • 1/8-tums till 3/8-tums (3-mm till 10 mm) borrspets för upphängning och ventilationshål
 • Hampasnöret (ex. sträng, läder, tråd)
 • Fin-grit sandpapper (tillval)
 • Väderbeständig färg (tillval)
 • Vattenfast yta (ex. polyuretan, lack, Eco-friendly vax)

Tips

 • De flesta fåglar föredrar färger, texturer och former som de hittar i naturen, vilket är anledningen till grov, omålad asymmetriska kalebass hus är ett bra sätt att bjuda in dem att leva i din trädgård. Kalebass hus är också utmärkta isolatorer i både varmt och kallt väder.
 • Detta är en fin gåva för naturvänner, trädgårdsmästarar eller för någon speciell på fars dag eller mors dag!
 • Om att bygga en trälåda, leta efter obehandlade brädor ceder staket på din lokala järnaffär, ceder är billigt, väderbeständigt, bugg-myggmedel, och åldras väl. Detta kommer att spara dig en bunt.
 • Aldrig sätta mat i en fågelholk. Det är en plantskola, inte ett kök. Mat lockar rovdjuren och insekter! I själva verket borde holkar och matare fågel placeras långt bort från varandra. Fågelholkar är jättekul, och kommer att locka en mängd fåglar, men placera dem i en annan del av gården.
 • Tillsätt flera inches av obehandlade flis eller spån på botten av chickadee och hackspett hus att uppmuntra häckning.
 • Även om det är en bra idé att göra taket vattentätt, är det viktigt att borra några små hål i botten av lådan för dränering, så någon regnvatten som inte får in kan dräneras bort. Dessutom hjälper luftcirkulation håller insektspopulationer ner.

Varningar

 • Sätt fågelholk i en hård att nå plats om du har några katter eller vet att katter kommer in i din trädgård. Det är säkert att bara anta att du bör hålla huset upp högt för att avskräcka alla rovdjur.
 • Fåglar tenderar att leta efter specifika egenskaper när hitta ställen att bo. Om du bygger en fågelholk vars inre dimensioner, entré storlek och höjd, och avståndet från marken inte rymma en viss fågel, kommer det mycket sannolikt att förbli tom.
 • Aldrig måla eller bets insidan av fågelholk.
 • Använd inte behandlat virke, som ofta innehåller många farliga kemiska föreningar som arsenik som kan förgifta fågelholk invånare.
 • Använd inte superlim.