Wki

Hur man vänder en gammal bok i en klocka

Du äntligen färdig "Femtio Shades of Grey" och vill fira ditt livsförändrande läsupplevelse. Ett sätt kan vara att förvandla din inbunden roman i en klocka. Hellre än att ha litteraturen bara tar upp plats i bokhyllan, genom att åter purposing den till en användbar klocka kan blanda både skönhet och nytta på samma gång.

Steg

Hur man vänder en gammal bok i en klocka. Välj en lämplig inbunden bok.
Hur man vänder en gammal bok i en klocka. Välj en lämplig inbunden bok.
 1. 1
  Välj en lämplig inbunden bok. Betrakta ett bokomslag som antingen har personlig betydelse eller en som matchar ett tema rum inredning. Se till att boken är robust och kan stå ensam utan mycket hjälp - en bok med ungefär två till tre inches (5 cm-7.5cm) av sidor är din bästa insats.
  • Utvärdera ditt rum för att avgöra vilka färger och stil fungerar bäst. För vissa rum, kommer en högljudd, färgglad bokomslag förbättra din stil, medan det för andra rum, kommer en mer romantisk, dämpad bokomslag omslaget fungerar bäst. Om du tänker helt för stil, kanske du vill trolla några begagnade bokhandlar för rätt passform.
  • Överväga att välja en bok som är en symbol för ditt liv. Om en viss bok har gjort en betydande inverkan på ditt liv, kan det vara den perfekta en för att omvandla den till din klocka. På så sätt blir det alltid på show för att påminna dig om resan du tog med detta arbete av litteratur.
 2. 2
  Köp en billig väggklocka. Du vill bara klockan för sin motor och händer, så det spelar ingen roll vad resten av klockan ser ut. Dock stämmer handen storlek och stil till storleken på din bok - om de är för stora, kan händerna inte passar på omslaget.
 3. 3
  Ta klockans plasthöljet, händer och motor med en x-acto kniv. Pop öppna toppen och försiktigt ta bort innehållet med hjälp av X-Acto kniv.
  • Se till att du inte skadar någon del av klockan när du tar isär den - i händerna kan vara bräcklig, så var försiktig när du demonterar klockan.
 4. 4
  Borra ett hål i mitten av omslaget. Börja med att öppna bokomslaget så att du bara behöver borra ett hål i locket, och inte genom resten av boken. Sedan, försiktigt borra ett hål stort nog så att klockans motorn stav kan passa genom hålet.
  • Alternativt överväga andra områden av bokomslaget än mitten för placering av händerna. Du behöver inte vara "av boken" med denna klocka - kreativ licens är tillåtet. Till exempel, om du hittar en klocka med mindre händer, kan du placera klockan delen mot toppen av vänster om mitten delen av locket. Detta skulle kunna skapa intresse och annorlunda överklagande.
 5. 5
  Förbered området för klockan motorn bokens sidor. Motorn kommer att sitta inbäddat i sidorna, så du behöver för att göra en exakt plats med själva motorn som din modell. För att göra detta:
  • Placera motorn bakom öppnade ut omslaget på den första sidan i boken, centrerad direkt bakom det borrade hålet. Se till att motorn är perfekt centrerad, eftersom du kommer vilja motorn staven för att passa genom locket hålet.
  • Spåra motorn med en penna och sedan ställ den åt sidan. Att göra detta kommer att ge dig din stencil för att skära ut den exakta formen på sidorna. Det hjälper också till att mäta motorns djup, så att du vet hur långt in i boken du ska klippa.
 6. 6
  Använda x-acto kniv, skuren i sidorna så att du skapar ett hål för positionering klockan motorn. Försiktigt skära bort på sidorna för att skapa en vrå för motorn. Släpp motorn i skrymsle från gång till gång och försöker stänga boken för att avgöra om du har klippt tillräckligt långt in i boken ännu. Överväga att skära färre sidor först och kontrollera djupet regelbundet tills det är helt rätt.
 7. 7
  Stäng bokomslag och rada upp klockan motor stången med bokomslaget hålet. Nu kan du montera klocka med hjälp av händerna och några dekorativa föremål att framhäva din nya bok klocka.
 8. 8
  Knäpp klockan händerna på klockan motorn stången på framsidan. Om boken berättar hela "story" och kompletterar inredningen, kanske du vill stanna här. Detta kommer att utgöra grunden och kroppen av din klocka och kan vara perfekt som det är. Eller, kan du dekorera ytterligare:
  • Dekorera att passa ditt rum inredning. Överväg att lägga dekorativa siffror, juveler eller småsaker till jazz upp klockan. Du kan också decoupage klockan med bilder för att förbättra den slutliga utseende.
 9. 9
  Placera boken klockan på displayen. Kontrollera att det sitter fast utan att vara sannolikt att sjunka. Detta kan kräva stödjande boken eller lägga gummifötter.
 10. 10
  Färdigt.

Tips

 • Använd en limpistol för att fästa några dekorativa föremål till boken klockan.
 • Överväg att använda stoppning om klockan motorn inte passa väl in i sidorna. Om du har skaffat sig en del som är antingen för stort eller besvärliga, prova vadd upp bitar av kanalen eller maskeringstejp och stoppning den omgivande interiören så det håller motorn sitter på plats.
 • Om ditt barn gör klockan, alltid övervaka hela processen och överväga hantering av skärande själv.
 • Infoga en ny uppsättning batterier så att du kan njuta av klockan så fort när du har skapat den.

Varningar

 • Var helt säker på att du kan en del med romanen innan du använder det här sättet! Du kan älska boken så mycket att du verkligen inte kan tänka mig att gräva in innehållet med en X-Acto kniv. Inte tortyr själv, bara sätta tillbaka den på hyllan och välja något annat. Eller köpa en annan kopia av boken som ska användas som din klocka.
 • Ompröva eventuella dekorationer som kan vara brandfarliga eller förstöra integriteten av bokens struktur.

Saker du behöver

 • Inbunden bok
 • Billigt väggklocka (prova dollar store eller kolla försäljning)
 • X-ACTO/craft kniv
 • Hot lim
 • Gummifötter (valfritt)