Wki

Hur man syr en lapp på en enhetlig

Vare sig för militärtjänst, public service, ett jobb, eller en scout trupp, många människor bär uniformer med patchar som insignier. I den här artikeln beskrivs hur du syr en lapp på en jämn hand med aa nål och tråd.

Steg

Hur man syr en lapp på en enhetlig. Tvätta, torka och järn innan du börjar.
Hur man syr en lapp på en enhetlig. Tvätta, torka och järn innan du börjar.
 1. 1
  Tvätta, torka och järn innan du börjar. Om det är en ny uniform, se till att tvätta och torka den minst en gång innan du syr på lappen, annars materialet gäng ojämnt efter den första tvätten och torka cykeln. Det är också en bra idé att stryka det område där plåstret ska placeras innan du börjar sy.
 2. 2
  Få en synål och tråd. Välj tråd som är antingen färgen på uniform eller färgen på kanten av plåstret.
 3. 3
  Placera plåstret där du vill det gå.
 4. 4
  Prova på den enhetliga med plåstret höll på med en säkerhetsnål. Detta för att kontrollera att den är rätt placerad. Det kan hjälpa att ha någon annan bekräfta detta med dig.
 5. 5
  Använd en säkerhetsnål eller rakt stift för att hålla lappen på var du vill att det ska gå.
 6. 6
  Skär en bit tråd. Om du inte är väl förtrogen med sömnad, börja med en bit tråd inte längre än 18 inches (45cm). Längre bitar tenderar att trassla och är svårare att arbeta med än kortare sådana.
 7. 7
  Trä nålen och knyt en knut i änden av tråden.
 8. 8
  Sätt nålen genom uniform under plåstret för att starta den första sömmen. Det bör placeras så att ändarna av den tråd som är bortom knuten kommer att döljas under plåstret och kommer inte att sticka ut.
 9. 9
  Stick nålen tillbaka upp genom enhetliga och fånga kanten av plåstret med nålen. Sätt nålen tillbaka genom den enhetliga ca 1/4 "(6mm) bort Du har gjort din första söm,. Blir det lättare härifrån!
 10. 10
  Fortsätt att sy plåstret till en enhetlig hela vägen runt kanten på plåstret. Ta bort stiften.
 11. 11
  När du har sytt hela vägen runt kanten av plåstret, knut på tråden och dra nålen igenom mellan lappen och enhetliga. Skär ändarna av tråden utanför knuten till ca 1/2 "(1 cm) lång. Tuck dem under plåstret.
 12. 12
  Allt gjort!

Tips

 • Om det är svårt att trycka nålen genom hela tjockleken av plåstret och uniform, använd en fingerborg för att skydda fingrarna.
 • Lär barnet att sy sina egna patchar när de är gamla nog. Det är en användbar färdighet att veta och liknar sy på en knapp. Plus, det ger dem en chans att lära sig detaljerna i sina uniformer och stolta över de märken som de har förtjänat.
 • Om raka stift lämnar plåstret för vågiga för enkel sömnad, kan du häfta det tillfälligt på plats och ta bort häftklamrar efter sömnaden. Påpressbart sadelgjord kan också användas för att "tack" lappen på plats tillfälligt tills du kan sy den i maskinen.
 • En strukna och sys patch ser bra ut i många år och efter hundratals tvättar.
 • Det kan vara lättare att använda järn-på fusing tejp för att fästa plåstret i stället för att sy på den (se Hur man fäster en lapp med järn-on fusing tejp för detaljer.
 • Om plåstret placering området är tillgängligt med symaskinen fot kan du sy det på med en symaskin. Den översta tråden ska matcha kanten av plåstret där du syr och botten tråden bör väljas för att matcha baksidan av materialet.
 • En handske eller läder nål är ett utmärkt nål ska användas för att sy på en lapp.

Varningar

 • Många organisationer producerar nu patchar som är gjorda för att strykas på, så du kanske vill kontrollera om denna funktion innan du syr plåstret på hand.
 • Om du förlitar dig bara på strykning din patch kommer, med tiden, lyfter upp och separera från ditt plagg. Beroende vad du gör när du bär uniform en patch kan fastna på vassa kanter och grenar och sömnad stärker sin obligation.

Saker du behöver

 • Tråd i färg eller uniform eller kanten av plåstret
 • Sax
 • Synål
 • 1 eller 2 raka stift eller säkerhetsnålar
 • Tillval: nålträdare och / eller kaus