Wki

Hur man gör ett Paracord combat armband

Inom vissa militära enheter, är det en tradition att göra vad som kallas en "combat armband" med paracord från en soldat byx band och en knapp från sin uniform. Varje soldat gör en för nästa så var och en har ett armband av någon annan. Dessa är sedan bärs på uppdrag av varje soldat och endast tas bort när hela återgår. I den här guiden får du lära dig hur man gör dessa stridande armband.

Steg

Hur man gör ett Paracord combat armband. Skaffa ca 3m (10 fot) i paracord.
Hur man gör ett Paracord combat armband. Skaffa ca 3m (10 fot) i paracord.
 1. 1
  Skaffa ca 3m (10 fot) i paracord. Detta kan ungefär mätas med hjälp av dina två armar sträcks ut brett (avståndet mellan händerna är nu ca 1,5, så du behöver skicka den mellan händerna två gånger). Du kan också använda ett måttband eller något annat för att få det till ca 3m.
 2. 2
  Hitta mitten av Paracord och vik den på mitten.
 3. 3
  Vira öglan runt handleden för att få omkretsen av din handled.
 4. 4
  Knyt upp den långa änden med lite snöre eller något, gör det egentligen ingen roll vad, eftersom det kommer att tas bort senare.
 5. Om sladden eller snöre passar runt en knapp eller annat objekt som du kommer att använda som ett lås, kan du lägga till den i sladden direkt nu. Placera den i den övre änden, där slipsen är.
5
Du har nu en slinga med 2 längre längder kommer utanför. Dessa två långa längder är vad vi kommer att använda för att väva armband. De är numrerade 1 och 2, och färgat rött och blått.
6
Börja. Passera en under slingan, sedan över 2.
7
Passera två över slingan och sedan mellan 1 och slingan. Detta lämnar 2 på sidan 1 var, och vise versa. Kom ihåg detta.
8
Dra åt genom att dra de lösa ändarna.
9
Upprepa detta steg går från höger till vänster att gå>. Detta gör armbandet rak och jämn.
10
Upprepa den andra delen på knuten två gånger från den andra sidan också. Gå över den ursprungliga loopen och genom den motsatta strängen.
11
Fortsätt använda 1, passerar den under öglan sedan över 2, sedan 2 mellan 1 och loop tills ca 3cm från slutet av slingan, sedan skär bort överbliven 1 & 2 sladd. Det är där tändaren kommer i användbart, måste du smälta skurna ändarna av 1 och 2 så att den smälter med väven och stoppar allt kommer ångra. Du kan nu också ångra den sträng eller tråd du använde för att knyta loopen i första hand.
12
Detta bör ge dig en ormliknande stycke vävd Paracord med en små ögla i ena änden (huvudet). Vid den motsatta änden, (svansen) måste du sy på knappen. Placera din knapp beroende på hur tight du vill ha armbandet.
 • Satt det en kort bit från svansen om armbandet är för lös.
 • Använd en större knapp än den som visas här för sladd denna storlek.
13
Ta bort tillfälliga slips som du lade till i steg 4. Du kan klippa den om du behöver.
14
Bär armbandet genom att sätta knappen om slingan.

Tips

 • Försök att väva in dog tags, pärlor eller berlocker.
 • Om du har bytt 1 och 2 runt under väv (eller, ekvivalent, började en av de knutar från samma sida som den föregående) armbandet kommer vara vridna. Om det ser vridet, ångra väva tillbaka till den punkten och börja om. Det kommer att hjälpa till att hålla ett öga på det som du går, så du behöver inte gå alltför långt förbi ett fel. Du ska kunna berätta inom en eller två knop förbi problemet om något är fel.
 • Armband och andra objekt (t.ex. remmar) tillverkade av paracord på detta sätt används ofta av människor som tror att de kan behöva en lång sträng eller stark sladd i en nödsituation.
 • Längden på behövs sträng kommer att skilja av diametern av sladden eller användas rep, en 44in bälte kommer att ta ca 55ft av £ 300 rep
 • Om du inte har Paracord, eller du vill ha något lite mindre, bara om någon form av rep eller snöre kommer att göra. Detta är bomull virkad tråd, storlek 10, och en liten knapp. Om du inte använder något förutom paracord, kan du kalla det något förutom en strid armband.
 • Det kommer att hjälpa till att förankra en eller båda ändar. Du kan använda karbiner, tejp, säkerhetsnålar, eller något annat du har på handen.
 • Se till att inte röra upp, är det mycket svårt att lösa upp.

Varningar

 • Paracord kan vara en kvävningsrisk.
 • Om du smälta ändarna på Paracord, var försiktig, det kan bränna dig.

Saker du behöver

 • 3m eller så för £ 550 paracord
 • Sax eller vass kniv
 • Stearinljus, tändstickor eller en tändare
 • Knapp (ganska stor, enligt tjocklek sladd)
 • Sträng eller tråd för att knyta upp slingan.