Wki

Hur man skörda pekannötter

Pekannötter är nötter som odlas i stora delar av södra USA, liksom andra platser, som är en favorit hos många bagare och konditorer, särskilt under hösten semesterperioden. Skörd pekannötter när de har fallit från träden kan vara slitsam, långtråkigt arbete. Med lite förberedelser och rätt verktyg, kan manuellt skörda dessa nötter faktiskt vara en trevlig satsning.

Steg

Hur man skörda pekannötter. Beakta pecan träd för indikationer nötterna är redo att falla.
Hur man skörda pekannötter. Beakta pecan träd för indikationer nötterna är redo att falla.
 1. 1
  Beakta pecan träd för indikationer nötterna är redo att falla. Pekannötter kan börja falla från början av september till november och förbereda för skörd bör göras innan muttrarna faller, men nära nog för att den förväntade nedgången att era ansträngningar inte kommer att ha ångrat genom tid och väder.
 2. 2
  Konstatera att muttrarna ditt mål trädet bär är värt de ansträngningar ni kommer att lägga fram. Vissa pecan träd kommer att producera låg kvalitet nötter, antingen på grund av en dålig växtsäsong, mager mark och näringsämnen, eller är det helt enkelt en produkt av en dålig genetisk bakgrund. Några exempel på dessa bidrag till muttern kvalitet är dessa:
  • Icke hybridiserade träd producerar plantor nötter, ofta inte större än små ek ekollon, med otroligt hårda skal som gör att erhålla nutmeats nästan omöjligt. Andra fattiga genetik kan hittas även i hybrida träd vars arvsmassa har gått på dålig kvalitet.
  • Dåliga odlingsförhållanden kan innefatta en torr vår och sommar som inte gjorde det möjligt för träden att producera en god skörd, speciellt när bevattning inte används, och i jordar som har dålig fuktretention till att börja med.
  • Låga nivåer av kritiska markens näringsämnen, särskilt kväve och spårämnen / element som zink, järn och mangan kan avsevärt försämra kvaliteten på muttrarna.
  • Insektsangrepp såsom webworms, knopp maskar och vivlar pecan kan också ha en allvarlig inverkan på hälsan av trädet och muttern själv.
  • Mycket sen frost eller fryser kan skada blommar och knoppar av Pecan Tree, minskar uppsättningen av muttrarna under eller efter blomningstiden.
 3. 3
  Observera trädet själv för indikationer på muttern gröda, både i kvalitet och kvantitet. I slutet av sommaren kommer pekannötter har nått sin fulla storlek, inklusive sina skal, så du bör ha en god uppfattning om hur stora muttern blir efter skalet torkar och faller av. Notera att skalet utgör mellan 25-30% av den totala massan av pekannöt, så en pekannöt som visas stor medan i ytterskalet kan fortfarande vara tyvärr små när skalet är borta.
 4. 4
  Titta efter skalen för att börja dela. När en väsentlig del av mutterns skal har delat och öppnade, är det dags att städa under trädet. Kratta eventuellt skräp från nakna jorden under ett träd, och eventuellt vidta åtgärder för att jämna ut marken kan vara allt som behövs i denna situation, men för träd med gräsmatta eller betesmark gräs, eller ens ogräs under trädkronorna, kommer mer arbete att krävas.
 5. 5
  Mow runt träd med gräsmatta gräs under dem, kretsande trädet så att gräsklippet fullgöra bort från stammen, och samtidigt börja ringa så nära stammen som möjligt. Detta gör att gräsklipparen ansvarsfrihet driva beslag och annat skräp bort från trädet. Fortsätt att klippa tills minst 10-15 meter utanför trädets canopy så att nötter som faller nära kanten kommer att vara synlig för att samla. Kraftiga vindar kan lämna pekannötter ett överraskande avstånd från trädet när de blåses gratis.
 6. 6
  Plocka upp pekannötter när de börjar sjunka, eftersom blöta vädret kan vara till skada för nötter och födosök djurlivet kan slå dig till dem om de är kvar på marken. Kråkor och ekorrar är särskilt förtjust i pekannötter, liksom rådjur och andra vilda djur.
 7. 7
  Håll löv krattade upp eller blåst bort med hjälp av en lövblåsare om möjligt, eftersom att hitta de pekannötter i ett hav av liknande färg blad kommer att göra uppgiften ännu svårare.
 8. 8
  Skörda pekannötter med en metod som är lämplig för din skala.
  • Böja sig och plocka dina pekannötter. Om de första pekannötter är inte tillräcklig för att motivera att använda mer tekniska hjälpmedel för att skörda dem, kan du böja helt enkelt över och plocka upp enskilda pekannötter när du går under trädet. Ha en behållare, t.ex. en tom fem liters plasthink, för att hålla din skörd i. För stark och energisk, är detta en effektiv teknik för skörd pekannötter under en eller två träd. Vissa tycker att krypa på knäna också kommer att räcka för att samla pekannötter.
  • Använd en pecan plockare om utmaningen att krypa runt eller framåtböjd (böjning) över är för mycket för dig. Det finns flera sorter av plockarna monterade på korta handtag, men de flesta består av en tråd fjäder konfiguration med en liten tratt för att hålla nötterna. Fjädern pressas ned på muttern, som sprids trådarna gör att den kan glida mellan dem, och det fångas i sopbehållaren. Töm sopbehållaren ofta i en hink eller annan behållare för att undvika att spilla pekannötter. (Se den första videon nedan.)
  • Använd ett manuellt rullande plockare. Dessa är enkla, som fungerar som en rulle-typ gräsklippare, fånga muttrarna mellan flexibla rullar eller fingrar och sätta dem i ett magasin. De flesta av dessa contraptions kommer att plocka upp en stor mängd skräp, så att hålla marken ren under trädet är avgörande för att minska arbetsintensivt. (Se den andra videon nedan.)
  • Hyr en pecan skördare för stora fruktträdgårdar. Pecan skördare använder traktor som drivs maskiner som sveper odlingen att skörda nötterna. När den används tillsammans med träd shakers, är detta den minst arbetskrävande, och mest effektiva sättet att skörda pekannötter, men är verkligen bortom fokus för denna artikel.
 9. 9
  Sortera ut deformerade eller skadade muttrar när du har skördat klart dem. Om du väljer att spricka och skal pekannötter själv, kommer du att få betala för att få dessa oönskade nötter bearbetas. Om du tänker sälja dina pekannötter, kommer att ha undermåliga eller värdelösa nötter förorsakar köparen att erbjuda ett lägre pris än för konsekventa, högkvalitativa pekannötter. Detta gäller särskilt om du säljer till en grossist, som graderar sina inköp noggrant för att försäkra kvaliteten på sin produkt. Några saker att titta efter för att avgöra kvaliteten på dina pekannötter är dessa:
 10. Färgtal. Goda pekannötter bör ha en enhetlig färg. Vissa sorter, som Stuarts och Donaldsons har ränder nära knopp ändarna, och en bra definition mellan randfärg (oftast svart), och skalen (ljusbrun) indikerar en bra mutter.
Skal form. Pekannötter bildas inuti skalet som näringsämnen passera genom venerna har skal, sedan genom den ännu mjuka skal, fylla ut från knoppen änden till spetsen. Om torrt väder, utarmning av näringsämnen i jorden, eller insektsskador på skalet avbryter denna utfodring process, muttern kommer kona mot spetsen, vilket innebär att nutmeat inte har fortsatt att växa helt. ljuda. Detta kan tyckas ovanligt, men pekannötter, när de rattled eller tappats tillsammans, göra ett distinkt ljud. Ihåliga klingande pekannötter sannolikt inte fylls ut, medan bra, kommer hela pekannötter låter solid, även om det bara skramlade ihop i dina händer. Som du samla pekannötter, skaka dem och knäcka några misstänkta klingande kära, och du kommer snart att utveckla ett öra för ljudet av en bra, full pecan. vikt. Även om enskilda pekannötter väger väldigt lite, en erfaren plockare, speciellt när man plockar eller sortering för hand, kommer snart att märka en tydlig skillnad i vikt hela pekannötter, jämfört med mindre kvalitet och kära.
10
Säck dina pekannötter för lagring. Generellt kan pekannötter lagras i lös tyg säckar, i en sval, torr plats under flera veckor efter skörd. Nötterna kommer faktiskt förbättras i kvalitet, särskilt de som skördas tidigt, eftersom de härdar. Hoppa inte härdningssteget. Ohärdade pekannötter kommer inte att spricka ordentligt, och är svåra att skalet. Frysning stoppar härdningsprocessen, så se till att nötterna härdas innan du frysa dem. Frysning gör att du kan lagra nötterna ännu längre, med nästan ingen effekt på deras kvalitet. Tänk på att naturen har försett nötterna med hårda skal, en nästan perfekt förvaringsbehållare.
11
Shell dina nötter. Om du har turen att ha en anläggning pecan bearbetning i närheten, kan du ta dina pekannötter i och få dem knäckt av maskinen. Du kan också kolla med din lokala gård leverans butik, eftersom många av dem har sprickbildning maskiner. Räkna med att betala 25 till 40 cent per pund för den här tjänsten. Om du vill knäcka dem själv, kan du köpa en pecan cracker för denna uppgift.

Tips

 • Att hålla nötterna från olika träd separata, speciellt de av olika sorter, eftersom de kan variera mycket i storlek, kommer att göra marknadsföring (eller sprita) lättare. Sprita maskiner, eller ens handmanövrerade Kornskalmaskiner ofta måste vara inställd på ett specifikt storleksintervall nöt, får så antingen nötter för stor eller för liten spricka inte korrekt.
 • Att hålla marken under träden ren är ett av de viktigaste stegen för att göra skörden pekannötter en rolig process. Briars, ogräs och skräp gör hitta och plocka dessa väl kamouflerade muttrar en riktig knepig.
 • Var observant när nötterna börjar falla. Ofta kommer du att finna att vissa kroppsdelar har större skördar, eller falla vid något olika tidpunkter, så du kanske tycker det är mest produktivt att koncentrera dina ansträngningar på vissa områden under ett träd.
 • Gamla timers brukade använda sina skjortblusar svansar för ett förkläde för att hålla sina pekannötter, vissa binda även shirt-svansen upp för att bilda en känguru-liknande påse att samla nötter tills tiden för att dumpa dem i hinken eller säck.
 • Njuta av processen. Undvik att arbeta själv så hårt eller för så lång tid att man blir olycklig. Klart att du vill skörda så snabbt och effektivt som möjligt, men njuta av den friska, höst luften medan du arbetar.
 • Skörd tidigt brukar löna sig om du tänker sälja din gröda. De flesta pekannötter i detaljhandeln säljs i USA köps för semester bakning, och de tidiga marknadspriserna är många gånger de bästa priserna på året.

Varningar

 • Använd gott omdöme när du börjar din skörd. Långa perioder av böjd över att plocka pekannötter kan ha en smärtsam effekt på ryggen.
 • Se upp för störande insekter medan du arbetar. Brand myror är besvärliga skadedjur som livnär sig på pekannötter som är skadade av djuren när de faller. Var medveten om allergier mot brand myror och bin innan du träffar fruktodling att plocka pekannötter.

Saker du behöver

 • Containrar för att hålla dina pekannötter
 • Pecan picker (valfritt)
 • Bekväm, tålig klädsel