Wki

Hur man hänga en bild

Har du alltid haft mycket svårt att få det att hänga rakt? Följ dessa steg för att få det precis rätt, varje gång.

Steg

Hur man hänga en bild. Med en, lätt markera upp i mitten på bilden.
Hur man hänga en bild. Med en, lätt markera upp i mitten på bilden.
 1. 1
  Har en assistent hålla bilden mot väggen. Det är värt att spendera lite tid med tanke placering, med hänsyn och den allmänna miljön och belysning. En bra höjd är oftast när din ögonhöjd är ungefär en fjärdedel av vägen ner i bilden, även om detta är en smaksak. Se tips nedan för mer råd.
 2. 2
  Med en, lätt markera upp i mitten på bilden. Om du har problem med att upptäcka där centrum är genom att bara titta på det, använd ett måttband och se till att du gör ditt varumärke halvvägs över den övre delen av bilden.
 3. 3
  Sätt bilden med framsidan nedåt på en plan yta. Mät avståndet från toppen av bilden till upphängningsanordning (er) - detta kan vara i ribban av en målning eller avståndet till bilden vira vid spänd.
 4. 4
  Mät på samma avstånd ner från märket du gjorde på väggen. När du gör denna mätning, försöka hålla linjen så lodrätt som möjligt. Om din bild endast kräver ett fastställande av redskapet, nu vet du var den kommer att sitta. Om det finns mer än ett fastställande redskapet:
  • Mät avståndet att dina fastställande redskap bör vara isär. Om att använda stroppar detta avstånd måste vara ganska exakt så att skruvarna linje med den hängande enheten perfekt. Om hängande från en hängande / kilram, det behöver inte vara så exakt - det är en bra idé att lämna ett utrymme mellan fastställande redskapet och kanten av bilden så att du kan justera vänster och höger om det behövs. När du vet avståndet dina fastställande redskap bör sönder dela detta med 2. Nu mäta detta avstånd till vänster och sedan till höger om markeringen du just gjorde. Använd ett vattenpass (bubbla) nivå för att se till att dina fastställande redskap blir nivån (men justera om din hängande anordningar är inte nivån på själva konstverket).
 5. 5
  Borra ett hål och skruva i skruven (s). Om du använder spikar, hammare dessa i rätt läge. Se till fastställande redskap sticker ut från väggen en ordentlig summa för bit att hängas - inte för lång eller för kort.
 6. 6
  Valfritt: Om pjäsen är skev kan du använda för att hålla den mot väggen. Stick den mjukare (hona) lappar på själva konstverket, vilket möjliggör säkrare förvaring om pjäsen någonsin hamnar vidröra en annan konstverk. Du kan använda en häftpistol för att hålla på plats om det behövs. Nu sätter hårdare (manliga) bit kardborrband på plats på den kvinnliga pjäs, men lämna den självhäftande lock på plats. Om du använder vickskivorna istället för kardborreband, bör dessa vara på plats innan hängning.
 7. 7
  Placera försiktigt konstverk på skruvarna / naglar. Om du använder kardborreband, försiktigt bort den självhäftande lock. Om du använder vickskivorna, markera var hålen ska gå på väggen, bort konstverk till säker plats, borrhål, rehang och skruva i infästningar.
 8. 8
  Försiktigt måla eller täcka eventuella vickskivorna.

Tips

 • Museer hänger oftast konstverk på 56-58 inches till mitten av konstverk från golvet.
 • Det är lättare att utjämna ett konstverk, och att hålla det nivå, om du använder två åtskilda tavelkrokar, även för lätta bilder. När du hänger arbetet, placera ett vattenpass mot antingen toppen eller botten av ramen för att göra den slutliga justeringen genom att skjuta arbetet åt höger eller vänster.
 • Alltid hänga ett konstverk först att bekräfta höjden du vill innan du mäta resten av utställningen - det kan spara dig mycket tid.
 • Det finns också flera färdiga att använda bilden hänger system tillgängliga. Vid användning av ett särskilt system bild järnväg kan du alltid flytta dina bilder till en annan plats eller lägga till fler bilder utan att använda spik eller borrhål i väggen.
 • Om du hänger mer än ett stycke med olika höjder, är det god praxis att upprätta en "mid-height" för rummet - höjden i mitten av konstverken. För att göra detta, subtrahera halva höjden av konstverk från den totala höjden - har du nu den halva höjden! När hängande ytterligare bitar du kan lägga halva höjden av den nya konstverk till halva höjden du har skapat, och detta ger dig en ny topp höjd.

Varningar

 • Förvara konstverk ur vägen vid mätning och borrning. Du har ofta inte att packa upp teckningen tills du är redo att hänga pjäsen.
 • Se till att väggen kan stödja vad som ska hängas.
 • I princip kan dessa instruktioner kan användas för att hänga någon storlek och vikt av konstverk, men se till att dina fastställande redskap är stark nog att hålla vikten på pjäsen.
 • Var försiktig vid borrning eller hamra spik i väggen. Det kan finnas elektriska ledningar eller vattenledningar i väggen som kan orsaka skada på strukturen, personskada eller dödsfall.
 • Använd alltid vita handskar vid hantering av konstföremål.

Saker du behöver

 • Vita handskar
 • Måttband
 • Pencil & suddgummi
 • Spirit Level
 • Borra (eller Hammer)
 • Borrkronor
 • Skruvmejsel
 • Skruvar (eller spikar) eller krokar bild
 • Wire