Wki

Hur man gör ett täcke

Quiltning är ett roligt och praktiskt sätt att fördriva tiden. Du kan vara så kreativa som du vill, men du kommer att avsluta med en filt för att hålla dig varm på natten och gå ner till dina barn eller barnbarn. Däremot kan det vara en lång och arbetskrävande process, så var beredd!

Steg

Hur man gör ett täcke. Välj ett mönster och tyg.
Hur man gör ett täcke. Välj ett mönster och tyg.
 1. 1
  Välj ett mönster och tyg. Du kan titta på nätet för gratis mönster täckekvarter med hjälp av en sökmotor. Du kan också titta i böcker eller prata med personer som du vet som har gjort täcken. Välja mönster kan påverka vad tyget du vill använda, eller vice versa. En nyckfull mönster av djur eller blommor skulle se bättre i ljusa solida färger, eller ett täcke av din gamla babykläder kanske ser bättre ut i ett mer traditionellt mönster.
 2. 2
  Vissa quiltare vilja förtvätt tyger och säga att detta förhindrar färg tar och tar hand om någon krympning. Andra föredrar att inte tvätta tyg, eftersom det kan vara lättare att skära och låter dig komma igång snabbare. Hursomhelst, behandla alla dina tyget samma - tvätta det alla eller inte tvätta allt. Om du väljer att inte tvätta, kanske du vill testa en liten mängd för färgbeständighet genom att sätta ett klipp i varmt vatten och se om det går. Om den gör det, måste du tvätta den för att få den extra färgämnet ut.
 3. 3
  Klipp ut mönstret. Detta är ett mycket viktigt steg. Du måste vara mycket exakt. Om du inte skär bitarna rätt, kommer täckekvarter rada inte upp korrekt. Det bästa sättet att få en korrekt nedskärning är med en roterande kniv, en självläkande matta, och en Quilters härskare. Dessa gör all skillnad i världen.
 4. 4
  Sy varje block tillsammans med en 1/4 "sömsmån. Du kan markera din sömnad plattan maskin halsen med en bit maskeringstejp för att säkerställa att din 1/4" sömsmån är korrekt. Vissa maskiner har en fjärdedel tum fot som gör detta enkelt. De flesta mönster kommer med riktningar, berätta hur man pussla ihop bitarna. Vanligtvis, men, du vill sätta ihop bitarna så att du alltid sy en rak linje. Det är svårt att sy runt hörn. Mer avancerade tekniker såsom applikationer, där du viker kanterna och ramen för att sy en kurvig bit ovanpå blocket, bör vänta åtminstone din andra täcke.
 5. 5
  När du har alla gjort block (hur många du gör beror på hur stora de är och hur stor av ett täcke du vill göra) ska du bestämma om du vill sätta gränser på täcket. Många täcken har remsor av tyg runt alla block samt en gräns eller två eller tre runt ytterkanten. Detta är ett bra sätt att göra upp ytor på täcket om du inte känner för att göra upp tillräckligt block för hela storlek du vill ha. Skär långa remsor av tyg och sy fast dem på blocken, återigen försöker att alltid bara sy raka linjer. Använd dessa band att sy alla block tillsammans tills du har en stor bit. Sedan sys de yttre gränserna bitar på.
 6. 6
  Välj din vadd. Batting finns i flera olika former och typer. Hög loft batting är tjockare och kommer att göra en "poofier" täcke. Låg loft batting är tunnare och kan vara lättare att täcke, men det kommer inte vara så varmt. Det finns även smältbar vadd, kan det strykas att de övre och nedre delar, hålla sig till båda, så att du inte kommer att behöva tråckla.
 7. 7
  Välj din underlagsmaterial. Detta är vanligtvis ett stort stycke massivt tyg. Om du gör ett stort täcke, kan du behöva pussla ihop fulla bredden av tyget, eftersom tyget vanligtvis kommer i 45 "eller 60" bredd och en queen size täcke kan vara 66 "fyrkantig. Om du vill använda underlagsmaterialet till kanten av täcket, se till att tyget är ett par inches alltför stora i alla riktningar.
 8. 8
  Tråckla ihop de tre skikten (topp, vadd, inräknat) tillsammans. Om du har köpt smältbar vadd, behöver du bara att stryka de tre skikten. Men, om du köpte vanlig vadd, bör du lägga ut tre lager ovanpå varandra, välja en kontrasterande tråd (så att du kan ta bort det lätt senare) och sy de tre skikten. Börja i mitten och arbeta dig ut i varje riktning, jämnade ut några rynkor som du går. Ett bra substitut till tråckla använder säkerhetsnålar. Lägg dem varje 3-4 ", med start i mitten.
 9. 9
  När alla lager är tillsammans, måste du använda en matchande tråd, eller kontrasterande om du gillar utseendet, och sy ihop lagren. Börja från mitten och arbeta dig ut, försöker använda små, jämna stygn. Du kommer att bli bättre när du tränar, och ingen kommer någonsin att märka om du är lite rörigt. Den täckekvarter mönstret kan ha inkluderat quilting riktningar. Om det gjorde det inte, du vanligtvis bara "sy i diket." Detta innebär att du följer alla sömmar i täcket blocket och gränser, hålla din sömmar ungefär en fjärdedel av en tum från sömmen. Du kan också fråga på din lokala quilt shop för någon som gör maskin quiltning. Du ger dem toppen, vadd och baksida och de kommer quilt det för dig på en lång arm maskin. Du kommer fortfarande att behöva sätta bindande (se nedan).
 10. 10
  Ta tråckelsömmen (om det behövs) och avsluta kanterna på täcket. Du bör trimma alla lagren, så att de är samma på kanterna (om du vill använda uppbackning tyget, bara trimma det så att det är en jämn och en halv tum längre än de övriga skikten hela vägen runt). Du kan köpa kantband att sy längs kanterna. Detta kommer du att sy längden på ena sidan längs kanterna, sedan vira den runt till andra sidan och sy igen. Eller du kan använda uppbackning tyget, bara lägga sig i den råa kanten, vik den över till toppen av täcket, och sy ner hela vägen runt. Med båda metoderna, ta din tid i hörnen, eftersom de är lite knepigt. Bara hålla jävlas med dem, vika i extra tyg, tills de ser bra ut.
 11. 11
  Om du vill, kan du registrera hörnet av baksidan av täcket med datum och ditt namn. Du kan också inkludera namnet på mönstret eller som täcket är avsedd för, om du vill. Skriv lätt med ett bläck som inte går att tvätta ur.

Tips

 • När du tvättar ett täcke eller quilting tyg, kanske du vill använda en produkt som kallas en färg catcher att absorbera de färgämnen som släpps ut i vattnet från blekning tyg. Detta håller ett tyg från blekning dess färg till en annan väv.
 • När handen quilting är ett snyggt trick att smälla knutar i vadd. När du når slutet av en bit tråd, eller en del av quiltning, använder nålen för att knyta en knut nära ytan av tyget. Dra sedan nålen genom täcket en gång. När du känner knuten nå ytan av tyget, bogserbåt kraftigt, och knopen "pop" i tyget. Du kan sedan trimma tråden nära ytan av tyget utan oroande att det kommer att komma ångra.
 • Försök att köpa alla av tyget för toppen innan du sätter igång. Detta kommer att hålla dig från att köra ut i mitten och med att improvisera. Dessutom kommer det att hjälpa dig att se till att alla tyger kommer att gå ihop.
 • När quilting, är en quiltning ram mycket hjälpsamma. Det är i grunden en stor broderbåge som sitter på ett stativ. Det kommer att hålla tyget sträckt, så du behöver inte sy i rynkor, och det kommer att hålla det på ungefär knä-nivå. Efter flera timmar av quiltning, kommer din quilt verkar väldigt tungt.
 • Du kanske vill öva på ett mindre täcke innan en stor en.
 • Om du vill använda stretchigt tyg (som gamla t-shirts) finns det en produkt som du kan köpa för att stryka på tyget för att hålla den från att stretching. Försök inte täcke med stretchigt tyg.
 • Muslin är ett utmärkt val för säkerhetskopiering tyg. Den levereras i större bredder, så att du inte kommer att behöva pussla ihop, och det är allt bomull, så att du enkelt kan färga det för att matcha din quilt tema.

Varningar

 • Man gjorde tyger som rayon och polyester leder till ett veck fri täcke, men en som inte kan "andas", vilket innebär att en person som sover under det kommer att svettas och känna sig kvävd. Det är bäst att använda naturmaterial som bomull för funktionella täcken och konstgjorda tyger för applikationer dekoration eller bara dekorativa täcken.
 • Ta pauser när du syr, speciellt när quiltning för hand. Du vill inte såra dina händer eller din rygg.
 • Göra ett täcke från början till slut, särskilt för hand, kan ta lång tid. Var villig att lägga tid på det, eller vara villig att betala någon för att avsluta för dig. Det finns människor som du kan hyra för att täcket en topp som du har pusslas.
 • Om du använder skräddaren eller sömmerska s krita för att spåra quilting linjer på toppen av täcket, se till att testa den på en skrot av tyget först. Det kan fläcka vissa tyger.
 • Om du inte fördiska dina tyger, kommer de att krympa. Även om detta kan ge en gammaldags känsla till vissa täcken, fördärvar det generellt dem.

Saker du behöver

 • Tyg för quilt topp
 • Täckekvarter mönster
 • Batting
 • Tyg till baksidan av quilt
 • Thread (bomull)
 • Hand synålar om lappteknik toppen av sidan
 • Quiltning nålar om quiltning för hand
 • Kartong för att tillverka stencil och krita
 • Bias tape
 • Quiltning ram
 • Massor av tid
 • Rotary cutter
 • Skärbräda
 • Ruler
 • Pencil
 • Långa stift
 • NÅLDYNA
 • Sprättare