Wki

Hur man gör en serietidning

Har du en bra historia att berätta med bilder och ord? Varför inte skriva en serietidning? För hjälp med att skissa, utveckla karaktärer, skriva en fängslande historia, och syntetisera alla dessa element i bokform, använda dessa riktlinjer och pekare.

Steg

Hur man gör en serietidning. Skissa dina karaktärer eller idéer karaktär.
Hur man gör en serietidning. Skissa dina karaktärer eller idéer karaktär.

Gör skisser

 1. 1
  Skissa dina karaktärer eller idéer karaktär. Eftersom seriefigurer är mycket definieras av hur de ser ut, gör några snabba skisser är ett bra sätt att inspirera dig att skapa en unik karaktär - och kanske även ge dig plot idéer. Du kan börja med blyerts, krita, eller ens en digital design program beroende på vad som får din kreativa safter flödar.
 2. 2
  Öva rita karaktärerna, platser och föremål som kommer att vara i din berättelse. Proffsen kallar dessa "modell lakan." Ju mer du tränar, desto mer konsekvent ritningarna blir, vilket gör det lättare för läsaren att "läsa" dina konstverk. Se till att du vet hur varje tecken ser ut från alla vinklar hjälper dina läsare att identifiera dem, även om det finns en hel del åtgärder runt dem på dina sidor.
 3. 3
  Öva att rita olika ansiktsuttryck, kroppsställningar och situationer för varje tecken. Detta gör att du kan göra dina karaktärer ser mjukare och hjälper dig att räkna ut några veck på din teknik. För att öva, rita din karaktär med fyra viktigaste känslor (lycka, ilska, sorg och rädsla) i fem olika sätt varje (milt glad, typ av lycklig, glad, mycket glad, mycket glad, hysteriskt glad). Detta är ett bra sätt att öva rita din karaktärs ansiktsuttryck drag. Eftersom serietidningar är fullt av action, behöver du också dra varje tecken i olika åtgärder poser.

Utveckla tecknen

 1. 1
  Flesh ut dina viktiga tecken. Utveckla dina karaktärer "backstory och personlighet är avgörande för att göra en bra serietidning. Även om du väljer att inte avslöja mycket för läsaren vid denna tidpunkt (ex. Wolverine), är det viktigt för dig att ha en känsla av karaktärens rötter så att du kan göra deras beteende realistisk och ekologiskt, deras tidigare erfarenheter, segrar, ont och misslyckanden bör informera sina reaktioner på nya situationer. Om din serietidning hjälte kommer att bli en superhjälte, läs Hur skapar man en superhjälte för rådgivning. Annars, läs Hur man skapar en fiktiv karaktär från grunden.
  • Utveckla din antagonist / rival / ond persons personlighet, men gå inte för mycket på djupet i själva historien. Over-förklara antagonisten tar bort deras intriger (vilket är anledningen till Joker förblir så intressant) och dämpar större konflikt i historien. På toppen av det, eftersom serier måste täcka en hel del i en begränsad tid, det finns ingen tid för läsaren att bli distraherad av någon annan än huvudpersonen.
 2. 2
  Gör de olika karaktärer väldigt olika fysiskt. Om du är nybörjare, kommer det att bli svårt att göra särskilda ansikts drag till dina karaktärer och du inte vill att dina läsare förvirrande din rival och din hjälte. Om din protagonist har kort, blont hår, gör din rival har långt, svart hår. Om din huvudperson bär shorts och en T-shirt, gör din rival bära jeans och en labbrock (eller något annat).
 3. 3
  Om det här är ditt första berättelse, inte sätta in för många tecken. Ett vanligt misstag i nybörjare serier är att alltför många karaktärer gör läsaren tappar intresset huvudpersonens berättelse. Håll det enkelt. För en mycket kort historia, är ett bra nummer tre tecken. Dessa kan vara huvudpersonen, antagonisten och huvudpersonens hjälpare om din berättelse handlar om en strävan eller det kan vara huvudpersonen, rivalen och huvudpersonens krossa om det är en kärlekshistoria.

Skapa en story

 1. 1
  Införa en viktig karaktär. Detta är vanligtvis huvudpersonen, men om din skurk är särskilt intressant, kanske du vill öppna med honom eller henne (speciellt om du vill ställa in en signal för korruption, förfall, eller skräck för hela berättelsen). Du kommer att behöva för att täcka vem (s) han är och vad hans / hennes liv är som på denna punkt för att låta läsaren att ansluta. Kom ihåg att täcka alla de viktiga detaljerna i den karaktärens liv. Du kanske har tänkt på denna historia för en mycket lång tid, men läsaren upptäcker det och kan inte förstå bra om du hoppar över några detaljer.
 2. 2
  Införa ett element som börjar. Detta kan vara något som orsakar en störning i din huvudpersonens vardag. Var noga med att visa varför det är annorlunda från vad tecknet används till.
 3. 3
  Skicka huvudpersonen på en quest. Detta är din karaktärs äventyr att ställa saker och ting rätt (eller, om du har valt en anti-hjälte, att ställa saker fel). Det är där du kan lägga en hel del vändningar för att hålla läsaren intresserad. Kom ihåg att du vill att dina läsare att stanna intresserad men du inte vill förlora honom så håll en uppfattning om världen din karaktär utvecklas i.
 4. 4
  Bygg konflikten till ett klimax. Det är där din huvudpersonen antingen väljer eller tvingas in i en enorm konfrontation som lämnar alla inblandade parter för alltid förändrats. Undvik frestelsen att visa upp hur klarar din hjälte är genom att göra segern verkar alltför lätt, de bästa konfrontationer är sådana där deltagarna är mycket jämnt matchade och publiken verkligen fruktar för tecknet (s) de älskar. Detta är det ögonblick då läsaren kommer att hålla andan för att se vad som händer.
 5. 5
  Avsluta berättelsen. Detta är när läsaren ser allt falla på plats. Se till att änden ger dig en känsla av prestation, katharsis. Om det fungerar för dig, bör det fungera för läsaren.

Slutför serietidning

 1. 1
  Gör miniatyrer för berättelsen. För att hjälpa dig, skriv en tidslinje med varje steg eller händelse i historien i det och skriv i förväg hur många sidor kommer du att ägna åt varje händelse: det sätt du kommer inte göra misstaget att göra en oviktig händelse har fler sidor än klimax. Sedan gör miniatyrer baserat på hur du har fördelat er evenemang. Detta behöver inte vara en fullständig manus baserat på vad du har skrivit: miniatyrer är små, skissartade versioner av varje sida. Använd miniatyrerna för "plot sammanbrott" - bestämmer hur mycket av historien du berättar på varje sida och i varje panel. Fundera över hur att komponera varje panel och hur du gör din punkt till läsaren. Var inte rädd för att prova massor av olika miniatyrer, organisera din berättelse på olika sätt. Eftersom de är små och skissartad, kommer du inte att spendera så mycket tid på dem som du skulle en fullt utnyttjat sida.
 2. 2
  Klipp ut de goda panelerna. Sammanställa dessa (i ordning), kasta ut den avvisar, och gjorde ytterligare paneler vid behov. Om du gillar vissa aspekter av ett avvisat panel, se till att spåra dem till din andra försöket (s).
 3. 3
  Rita panelen gränserna för din sista uppslaget. Använd din slutliga miniatyrer som en guide. Detta kan vara lös i detta skede, när du börjar placera din slutliga konstverket i utrymmet på sidan. Du kan välja något från den lilla bilden behöver vara något större, eller mindre, eller betonas mer eller mindre. Detta är det dags att göra dessa sista sekunden beslut.
 4. 4
  Lätt skriva in bokstäver. Du kanske frestas att börja rita först, men du måste se till att det finns utrymme för dina textrutor och ord eller ballonger tanke. Planering av placering av ditt exemplar nu kommer att spara dig mycket huvudvärk senare.
  • Se upp för placeringen av pratbubblor. En läsare kommer naturligtvis läsa en bubbla på toppen och den vänstra först. Ha det i åtanke när du placerar dem till en dialog.
 5. 5
  Skiss på ritningarna. Se till att allt i varje panel är tydlig och fungerar på det sätt du vill. Är ritningar trängs på bokstäver så det smushed i ett hörn och svår att läsa? Är ett ord ballong som täcker en viktig detalj i ditt konstverk? Är allt klart och lätt att förstå? Detta kallas "penciling." Försök använda en vass penna så att folk kan läsa din serie. Kanske en stiftpenna skulle vara bra. Vissa artister använder icke-repro blå pennor för grov i sina karaktärer och mönster panel. Anledningen är att det är mycket ljust blå penna är osynlig för kopiatorer och svarta och vita processer utskrift, så det finns ingen anledning att radera dem. Sedan kan du förfina konstverk med din penna. Arbetet ljus - några rader som överlappar din bläck arbete kommer att visa i den slutliga komiska sidor.
  • Kom ihåg att göra någon läsa varje sida för att se till att det är tillräckligt tydligt. Om din kompis frågar dig några frågor som "Vad menar du med det?" eller "Hur fick karaktären hit?", är den sidan inte är tillräckligt tydlig.
 6. 6
  Avsluta era pennor. Lägg detaljer på karaktärerna, objekt och bakgrunder.
 7. 7
  Ink dina färdiga sidor om så önskas. Vissa artister bara lämna arbetet i blyertspennor ("Herobear och Kid" är ett exempel). De flesta serier, dock inked över de färdiga pennor. Använd vad du känner dig mest bekväm med - eller överväga att dela sidorna iväg till någon annan att vara indränkta med färg (som de stora företagen gör). Använda Penstix, Rapidograph, eller spolar, borstar och Indien bläck kommer att ge liv åt arbetet. Var uppmärksam på linvikt - allmänt, utanför eller definiera linjer är tjockare, medan detaljer som linjer och rynkor tyg är lättare och mer delikat. Bläck i rader av gränserna.
 8. 8
  . Ställ din typ eller bläck era brev med bokstäver är oerhört viktigt - det berättar hälften av din berättelse, medan bilderna berättar den andra halvan. Hand bokstäver kan tidskrävande och svårt, men det ser fantastiskt när det görs av en begåvad kalligraf. Använd penna till grov i ditt brev - inget ser värre än att köra ut ur rummet i ett ord ballong. Eller överväga att använda Word eller något liknande, och ett typsnitt som Comic Sans för att göra dina brev perfekt och läsbar. Glöm inte att stava check! Grammatik är viktigt skriftligen.
 9. 9
  Hitta en rubrik för din berättelse. Det är inte alltid så enkelt som det låter. Om du redan har hittat en, gott. Om du inte har, börja med att skriva så många ord som kan relatera till din historia som du kan. Försök skriva omkring 50 till 100 för en novell eller 100 till 200 om det är en lång historia. (Det är tråkigt, ja, men det kommer att tänja på gränserna för din fantasi och tvinga dig att komma upp med något lite mer kreativt). Sedan kombinera ihop ord för att göra en titel. Efter att ha gjort några kombinationer, välj de du gillar bäst och har några vänner att hjälpa dig. Alltid ha en andra, tredje, fjärde eller femte yttrande. Be dina vänner som titeln gör dem vill läsa serien mest.
 10. 10
  Besluta om att publicera din serietidning. Om det visar sig riktigt bra, kanske du även att kunna sälja den på Comic Con. Om resultaten är inte det spektakulära (eller just du inte är intresserad av att publicera), kan du göra en Facebook-sida för det eller lägga den på YouTube istället!

Prov serier


Tips

 • Läs några faktiska serietidningar. Du kan lika gärna titta på den äkta varan innan du ens startar.
 • Var inte rädd för att börja om en berättelse eller en sida när du tror att det inte passar ihop. Allt detta arbete du har gjort kommer alltid att vara användbart även om du känner för det har varit för ingenting. Kom ihåg, övning ger färdighet.
 • Ständigt gör andra läsa din berättelse. Var inte rädd för att bli kritiserad. Det är ofta svårt att ha någon pekar ut det som inte passar in i något som du jobbar så hårt på, men det är viktigt. Kom ihåg att din åsikt inte är objektiv.
 • Var konsekvent med din idé.

Varningar

 • Känn dig inte avskräckas om historien eller ritningar är inte så bra som du vill att de ska vara. Med övning, kommer det att bli bättre. Du kan inte börja så perfekt.