Wki

Hur att reparera lins problem på din digitalkamera

Har du problem med din digitalkamera objektiv? Här är några korrigeringar att tänka.

Steg

Hur att reparera lins problem på din digitalkamera. Ring tillverkaren och / eller besöka deras hemsida.
Hur att reparera lins problem på din digitalkamera. Ring tillverkaren och / eller besöka deras hemsida.
 1. 1
  Ring tillverkaren och / eller besöka deras hemsida. Om du är fortfarande under garanti, kontakta tillverkaren och se om du kan få en reparation eller utbyte. Om du ska göra detta, försök inte att fixa linsen själv under tiden - detta kan ogiltigförklara garantin.
  • Om tillverkaren beslutar att skadan har orsakats av felaktig användning från din sida, kan de inte fixa det åt dig - även om kameran är fortfarande under garanti.
 2. 2
  Kontakta en professionell verkstad. Om kameran inte längre omfattas av garanti, men du är nervös om att fixa det själv, kontakta din lokala verkstad. Om du inte känner till någon, besöka en butik som säljer kameror eller gör högkvalitativa utskrifter, och fråga vem de rekommenderar.
  • Se till att verkstaden du tar det till är ackrediterat av din kamera varumärke.

Batterier metod

 1. 1
  Se till att din kamera har nya batterier i den.
 2. 2
  Vrid kameran till fotografering / inspelningsläge.
 3. 3
  Ta ut batterierna ur kameran.
 4. 4
  Vänta några minuter och lägger batterierna igen.
 5. 5
  Sätt på kameran. Om ditt objektiv fortfarande inte fungerar, prova en annan metod.

Luft metod

 1. 1
  Hitta en handdriven luft blaster (även känd som en hand kanon). Din objektivet kanske inte ut eller dras in på grund av ett sandkorn in någonstans i mekanismen. Du kan använda en luft blaster (t.ex.) för att försöka få bort det.
 2. 2
  Om du inte kan hitta en luft blaster, använd tryckluft. Du hittar tryckluft (eller konserverad luft) på butiker kontorsmaterial.
 3. 3
  Blås luft in i linsen. Försök att flytta runt hela kanten på linsen.
 4. 4
  Slå på kameran. Försök att utvidga eller dra in objektivet. Om det fortfarande inte fungerar, läs vidare.

Sista desperat försök

 1. 1
  Använd dessa förslag endast om det inte finns något annat alternativ. Om du inte kan ha din kamera ersättas eller professionellt repareras, och du har provat de andra två metoderna, bör först då du prova dessa steg.
 2. 2
  Kontrollera om en krokig lins. Placera kameran på den är tillbaka och titta på linsen från dess sida. Det kan se lite krokig. Om detta är fallet, driva upp din kamera och pressa försiktigt på sidan av objektivet för att centrera den. Det kan då sträcka sig helt.
 3. 3
  Försök tvinga kameralinsen. Stäng av kameran. Placera den på baksidan med linsen uppåt och ta en titt på avståndet mellan linsen och objektivet bostäder. Om du märker att gapet är inte ens hela vägen runt objektivet, bör problemet vara lätt att fixa. Denna typ av problem uppstår vanligen om kameran tappades när objektivet förlängdes. Mycket försiktigt trycka ner linsen på den sida där gapet är störst. Du bör höra ett klick när den dyker på plats igen. En annan version av denna metod är: Om objektivet snett åt sidan, skjuta linsen tillbaka till den andra sidan, om du hör ett klickljud, då linsen är tillbaka till sitt normala läge. Om objektivet har fastnat i en vinkel, sätta kanten av linsen inte den platta fronten, på kanten av ett bord och tryck på objektivet tillbaka mot centrum. Det kommer antingen klicka tillbaka på plats och arbetet eller kommer det att bryta en av de tre stiften som rider i spåren av objektivet. Försök driva på kameran igen.
 4. 4
  Flytta på objektivet. Om objektivet inte sträcker sig alls eller det sträcker och sedan drar igen, gör följande. Stäng av kameran. Ta kameran i ena handen och med den andra försiktigt ta en del av linsen och försiktigt flytta den runt i en cirkulär rörelse. Gör det med båda delarna av linsen. Du hör ett klick när det dyker tillbaka på plats. Ström på kameran.
  • En annan version av denna korrigering skulle vara att dra och vrida på den största ringen på linsen samtidigt som du sätter på kameran. Lyssna efter ett klick. Om först fokus verkar vara avstängd, slå på och av kameran och ta massor av bilder, närbilder och avstånd. Fokus bör sakta börja förbättra.
 5. 5
  Färdigt.

Tips

 • Om du hamnar bryta kameran eller linsen är irreparabel, försöka sälja kameran på eBay. Många fotografer kommer att köpa trasiga kameror på nätet till källan delar.
 • Försök alltid att ha kameran professionellt repareras först. Kom ihåg att kostnaden för reparationen förmodligen mindre än att köpa en helt ny kamera.
 • Detta är känt som ett E18 fel (för den bild som dyker upp på skärmen) på vissa Canon digitalkameror.

Varningar

 • Prova alla ovanstående metoder endast om kameran är av garantin. Om det fortfarande är under garantiperioden, kontakta tillverkaren för service.
 • Dra inte på objektivet när kameran slås på, vad du än gör, kommer du förstöra det säkert.
 • Ta inte din kamera till en butik för reparation - hitta en butik kamera reparation.
 • Var speciellt försiktig vid demontering en kamera för att undvika elektriska stötar.