Wki

Hur man gör en ängel pop up kort (robert sabuda metoden)

Skicka och ta emot julkort är en allmänt njuta tradition. I år gör en pop-up-kort i stället för att köpa en massproducerad objekt. Dessa steg-för-steg-instruktioner kommer att visa dig hur man gör en ängel pop-up-kort

Steg

Hur man gör en ängel pop up kort (robert sabuda metoden). Få robert sabuda ängeln mall.
Hur man gör en ängel pop up kort (robert sabuda metoden). Få robert sabuda ängeln mall.
 1. 1
  Få robert sabuda ängeln mall. att få bilden. Högerklicka (eller för Mac-användare, CTRL + klicka) på bilden och välj "Visa bild" eller "Se bild på en annan flik." Ladda skrivaren med papper eller tung konstruktion papper och skriv ut bilden.
 2. 2
  Hämta mall. Klicka för att få kortet mallen. Högerklicka på den och välj "Visa bild" som du gjorde tidigare. sidan på en andra kartongark eller tung konstruktion papper.
 3. 3
  Indrag de streckade linjerna på ängeln. Använda den rundade änden av ett gem eller en torr kulspetspenna, tryck längs de streckade linjerna i alla pop-up bitar. Använd en linjal som din guide.
 4. 4
  Indrag mitten av kortet. Tryck längs den streckade linjen på mitten av kortet med den rundade änden av ett gem (eller en kulspetspenna som har slut på bläck), återigen med hjälp av en som en guide. Gå hela vägen från toppen till botten av kortet.
 5. 5
  Klipp ut ängeln. Följ de heldragna, svarta linjer som du skär.
 6. 6
  Klipp ut kortet. Följ de heldragna, svarta linjer som du skär.
 7. 7
  Ta tag i fliken på den vänstra delen av ängeln. Fliken är helt enkelt att området under den streckade linjen i det nedre vänstra hörnet. Den streckade linjen ska vara vänd uppåt.
 8. 8
  Vik den vänstra fliken upp mot ängelns kropp. Återvänd tillbaka fliken i sitt ursprungliga läge.
 9. 9
  Ta tag i fliken på höger sida bit av ängeln. Fliken är helt enkelt att området under den streckade linjen i det nedre vänstra hörnet. Den streckade linjen ska vara vänd uppåt.
 10. 10
  Vik den högra fliken upp mot ängelns kropp. Tillbaka fliken till dess ursprungliga läge.
 11. 11
  Placera båda ängel bitar som visas i bilden. Stycket med ängelns huvud ska vara på topp och vingar båda delarna ska peka bakåt, bort från dig.
 12. 12
  Kombinera ängel bitar. När de korsar varandra bör ängelns hand komma mot dig och vingarna ska peka bakåt, bort från dig.
 13. 13
  Vik kortet i hälften längs centrumlinjen vikningslinjen. Crease väl, sedan öppna igen.
 14. 14
  Applicera på de områden som är markerade "lim här." Du behöver inte mycket, bara en liten mängd.
 15. 15
  Placera ängelns nedre vänstra fliken över limmet området. Tryck på fliken ordentligt på limmet området. Låt limmet satt för 30 sekunder.
 16. 16
  Placera ängelns nedre högra fliken över limmet området. Du kan behöva lyfta ängels klädnad på höger sida lite så att du kan komma till fliken. Tryck på fliken ordentligt i limmet och låt stelna i 30 sekunder.
 17. 17
  Tryck ängeln helt platt på den öppna kortet. Fortsätt att låta limmet torka.
 18. 18
  Stäng långsamt kortet. Hjälp ängeln vika ner i kortet när du stänger den.
 19. 19
  Dekorera ditt kort. Du kan använda markörer, kritor, färg, glitter eller andra material för att klä upp din pop-up kort.

Tips

 • Överför detta kort till vänner eller använda den för att dekorera ditt eget hus. Du kan också överväga att göra en julgran pop-up kort.
 • Använd trimning sax för att trimma rundade områden.

Saker du behöver

 • Tung konstruktion papper eller kartong
 • Gem eller torrt kulspetspenna
 • Ruler
 • Lim
 • Sax
 • Konst leveranser av val att dekorera färdiga kortet