Wki

Hur man gör en affisch

En affisch är ett utmärkt sätt att få din punkt över snabbt. Vi visar dig några sätt att komma igång att göra en affisch med PowerPoint, för hand, och med Photoshop.

Steg

Hur man gör en affisch. Få ut dina färgpennor!
Hur man gör en affisch. Få ut dina färgpennor!

Gör en affisch för hand

 1. 1
  Få ut dina färgpennor! Göra en affisch för hand kan vara mycket roligt, och det finns inga riktiga regler att följa. Vi visar dig ett par saker som hjälper din affisch ser bra ut.
 2. 2
  Få ett tomt papper eller affisch styrelse. När du skapar en affisch för hand, det finns ingen riktig gräns för hur stort det kan vara.
 3. 3
  Gör 3 ljusa linjer. En liten bit ner från toppen, dra en linje över pappret. Detta kommer att vara där du ska lägga din titel. Gör samma sak en liten bit upp från botten. Det är där du kan lägga in information om saker du vill att folk ska göra härnäst: "! Köp våra cookies" ett nummer att ringa, ett datum för en händelse, eller en "uppmaning till handling" som
 4. 4
  Gör en rubrik. Använd din penna, lätt dra orden i rubriken.
  • Till exempel, om du gör en affisch för Earth Day, kan du sätta något sånt på toppen.
  • Genom att dra ut bokstäverna med ljus penna först, kommer du att kunna justera så att storleken är rätt. Om det är för stort eller för litet, radera och börja om igen. Detta är bara en riktlinje, så oroa dig inte om att göra det perfekt.
 5. 5
  Gör en sidfot. Gör samma sak på botten-lätt dra in med blyerts vad du vill säga på botten, använder linjen som en guide.
 6. 6
  Fyll i mitten. Oavsett den primära idén med din affisch är, går det i mitten. För vår Earth Day affisch, ska vi göra en bild av jorden. Samma sak gäller om det är en elevrådet affisch (bilden) eller något annat ämne. Du kan ha ett collage eller en enda bild, så bara skissa på lätt när saker och ting kommer att gå.
 7. 7
  Fyll i den! Nu när du har din affisch planerat allt ut, och du är säker på att det ser ut hur du vill att det ska se ut, försiktigt dra i breven med markör eller färgpenna eller krita-men du vill lägga till färg på din text.
  • Kom ihåg att mycket ljusa färger på en ljus bakgrund blir svårt att läsa.
  • Om du gör ett collage, klipp ut och limma på de bilder som du ska använda.
 8. 8
  Skicka ditt affisch! Det var en allmän riktlinje, så känn dig fri att experimentera. Mest av allt, ha kul att göra dina affischer.

Gör en affisch på powerpoint

 1. 1
  Starta PowerPoint. Öppna en tom PowerPoint-dokument. Även om inte lika flexibel som en fullfjädrad grafisk editor som Photoshop, är PowerPoint ett mycket kapabel ansökan.
 2. 2
  Ändra bildorientering till porträtt. Den förvalda layouten är landskapet, men eftersom affischer är oftast porträtt, låt oss gå vidare och ändra på detta.
 3. 3
  Välj en bild layout. Den förvalda layouten är oftast bara en rubrik och underrubrik, men andra alternativ är en titel med en bild, en rubrik och två bilder, och tomt. Detta exempel använder bilden med bildtext layout.
 4. 4
  Välj en bild tema. PowerPoint har färdiga teman som kan användas som de är, eller skräddarsy.
  • Om du inte gillar de teman tillgängliga, fler finns tillgängliga på nätet. Observera att du också kan använda ett tema som en mall och sedan kraftigt modifiera den.
 5. 5
  Lägg visuellt innehåll. Klicka i innehållet rutorna för att lägga till bilder, diagram eller ens dra lådor för dig att dra inuti.
  • Om du lägger till ett foto, bläddra till ett sparat foto på datorn och klicka på OK eller Infoga.
 6. 6
  Lägg till en titel. Klicka i rutan och lägga till text. Glöm inte, det är en viktig säljande funktion, så gör din titel catchy, stor och fet.
 7. 7
  Lägg sekundär information. Klicka i rutan (eller infoga en ny textruta) och lägga till text. Håll det klart och koncist men förmedlar så mycket av viktig information som du kan, inklusive uppgifter, vad, när och var.
 8. 8
  Färdigställa bilden. Redigera text, justera textstorlek eller avstånd, ändra färger, storlekar, eller gränser, etc. ut den färdiga affischen!

Gör en affisch med photoshop

 1. 1
  Starta upp datorn. Den överlägset enklaste och mest effektiva sättet att skapa en affisch är med datorn och ett grafikprogram som Photoshop, som vi använder för vår första exemplet. Om du inte har Photoshop, det finns ett antal andra alternativ, inklusive GIMP och Pixlr, som båda är gratis. Medan stegen här är specifika för Photoshop, kommer de flesta grafikprogram har samma eller liknande funktion.
 2. 2
  Starta upp photoshop. När det är fullt lastad, skapa ett nytt dokument, och använd följande specifikationer:
  • Bredd: 8 inches
  • Höjd: 10.5 inches
  • Upplösning: 300pixels/inch
  • Färgläge: CMYK
  • Bakgrund Innehåll: Vit
  • Vad vi har satt upp är en sida av storleken på ett vanligt brev-sized papper, vid 300dpi (pixlar per tum) så att det kommer att vara trevlig och fräsch när den är tryckt. Vi valde CMYK som färgläge, eftersom skrivarna är utformade för att använda dessa tryckfärger, medan monitorer är konstruerade för att använda RGB. Om ditt grafikkort appen stöder inte CMYK, oroa dig-de inte färgerna du skriver ut kommer inte att vara exakt samma som på skärmen, men de kommer fortfarande ser bra ut.
  • Observera att om du har tillgång till en storformatsskrivare, liksom den typ du hittar i de flesta tryckerier som Kinkos, behöver du inte att stanna vid normal pappersformat. Ge tryckeriet ett samtal och fråga dem vad som är den maximala pappersstorlek de kan skriva ut, och storlek ditt dokument i enlighet därmed.
 3. 3
  Välj en bakgrundsfärg. Gör det ljusa och iögonfallande, men inte så starkt att det kommer att överväldiga meddelandet. Oroa dig inte om det inte fungerar, du kan alltid ändra det senare. Om affischen är för en viss händelse, kan du använda ett färgschema för att matcha. Till exempel kan din skola färgar är rödbrunt och guld, och guld skulle göra en fin, ljus bakgrund.
 4. 4
  Lägg bilder eller grafik. Om du inte är säker på din ritning eller illustrerar färdigheter, leta på nätet efter bilder i det offentliga rummet som du kan använda eller förändra för ditt arbete.
 5. 5
  Välj en minnesvärd huvudbudskap. Placera detta budskap i stora bokstäver som kommer att väcka uppmärksamhet. Mer detaljerad information kan också läggas i mindre bokstäver.
  • Gör affischen lätt att läsa. Tänk på din teckenfärg och storlek, och vad du än gör, inte blanda mer än 2 eller 3 olika typsnitt tillsammans.
 6. 6
  Tillsätt sekundär information. Nu när du fått deras uppmärksamhet, är det dags för den "finstilta", som de säger. Om det finns ett sekundärt meddelande, göra det så starkt som rubriken. Det kan vara en längre fras, så du kanske måste krympa typsnittet lite. Men hålla det kortfattat. Ju färre saker din affisch försöker förmedla, den starkare budskapet!
  • Kallelse som texten blev mindre, det fanns färre utsmyckningar. På toppen finns en stark gul ram. I "bära slips Week" avsnitt, är det teckensnitt mindre, och den gränsen är mycket tunnare. Slutligen, datum har ingen gräns eller skugga alls.
  • Också inte avståndet mellan typsnitten: allt är centrerad vänster till höger, och inom sina avdelningar topp till botten. Det är viktigt att hålla saker i linje för en smidig, professionellt utseende. Självklart, om det inte är ditt mål-galen!
 7. 7
  Korrekturläsa affischen. Har din information kontrolleras av en ny uppsättning ögon, såsom en vän eller lärare. (Om det är en professionell affisch, hitta någon med kunskap i ämnet. Det kan vara någon som arbetar eller volontärer i en icke-statlig organisation eller offentligt ämbete, till exempel.) Var noga med att stavningskontrollera information också.
  • Inkludera en adress eller annan kontaktinformation. Om affischen styra människor till en händelse, se till att inkludera händelsen adressen. Om det är tänkt att vara informativa, innehålla kontaktuppgifter (t.ex. ett telefonnummer eller en e-postadress) så att folk kan lära sig mer.
 8. 8
  Sätt upp dina affischer. Försök att hitta platser där många människor kommer att passera genom men där de inte kommer att gå vilse i mängden.

Tips

 • Ta dig tid att organisera din affisch tänka mer effektivt att lägga mer skönhet i ditt arbete.
 • Använd fina ljusa färger för att få deras uppmärksamhet.
 • Större organisationer är involverade i emissionen du har valt kan ha affischer som du kan använda för information till allmänheten.