Wki

Hur man bygger ett växthus dörr

För en bakgård projekt, kan hitta en dörr som passar din egen design vara svårt. Om du har de verktyg och några grundläggande kunskaper, kan du bygga dina egna dörrar för ditt växthus, som förklaras i dessa steg.

Steg

Hur man bygger ett växthus dörr. Räkna ut hur stor öppningen där du vill placera den.
Hur man bygger ett växthus dörr. Räkna ut hur stor öppningen där du vill placera den.
 1. 1
  Räkna ut hur stor öppningen där du vill placera den. Om du har en standard höjd topplatta i väggen där du ramar in dörren, kan du bygga det 6 fot 8 inches eller 7 fot hög (2,07 meter eller 2,13 meter), samma höjd som standard dörrar. För anpassade storlekar, måste du räkna ut den storlek du behöver för dig själv genom att ta noggranna mätningar.
 2. 2
  Lokalisera det material du kommer att använda för dörren. Dörren som du ser i den här artikeln illustrationer utnyttjade ett gammalt fönster från en bärgning gård, ramen var dimensionerad för att passa i fönstret och en ram byggdes för att rymma dörren. För projektet här, 2X4 (38 x 89 mm) behandlas södra gula furubräder och halv tum (även behandlad) användes också.
 3. 3
  Ställ upp en bra, jämn uppsättning såg hästar för ett arbetsbord. Du måste se till att det är jämnt och stadigt, så att dörren kommer att passa ihop korrekt.
 4. 4
  Skär sidostyckena och Stiles till längd. Återigen, måste du räkna ut längden på skär igenom din egen mätning, så att den färdiga dörren kommer att sitta ordentligt i öppningen.
  • Tillåt sidostyckena till att klippa tappar i varje ände. A 1 1/2 tum (3,8 cm) tappar på varje ände av stättan kommer att behöva vara 3 inches (7,6 cm) längre än den färdiga längden av stile, mindre bredden på de två skenorna.
  • För en 40 tum (101,6 cm) dörr med 3 1/2 tum (8,9 cm) nominella skenor, skär sidostyckena 36 inches (91,4 cm) lång. Detta kommer att möjliggöra de tappar snitt på varje ände.
  • För en 6 fot 8 tum (2 meter) lång dörr, rälsen, naturligtvis, kommer att vara sex fot 8 inches (2 meter).
 5. 5
  Skär tapparna på varje ände av varje stile. Du kommer att behöva dela tjockleken på stile med tre, och lämna den mittersta tredjedelen som tappen.
 6. 6
  Skär tapphål för sidostyckena i varje skena. För en vanlig dörr, kommer du vill ha en topp, mitten och botten stile, så måste du skära sammanlagt tre tapphål tillräckligt bred för att passa tenoned ändarna av varje stil. Skär tapphål något djupare än tapparna, vilket kommer att säkerställa att de sluter tätt och lämnar en ren gemensamt.
 7. 7
  Instickslås ut rälsen där panelerna eller glas ska monteras för att slutföra dörren. Denna instickslås kommer vanligtvis att skilja sig i bredd och djup från stättan instickslås, för att möjliggöra de olika material. Varje yttre material eller sidospår kan användas för panelerna, så länge som det rimligen är väderbeständig och stabil.
 8. 8
  Montera fönstret som du använder för huvudpanelen dörren på plats. Markera eventuella hack eller andra ändringar du behöver göra för att det ska sitta ordentligt på dörrens ram.
 9. 9
  Kläm skenorna så att de passar ruta längs kanterna på fönsterrutan på din dörr. Lämna fritt utrymme över för den övre skenan, montera sedan den övre skenan på plats. Skjut knälisten upp till basen av fönstret panelen och kontrollera dess passform. Kontrollera monteringen på denna punkt för att se till att den är fyrkantig.
 10. 10
  Klipp och montera den nedre panelen (behandlat 1/2 inch / 1 0,3 cm) plywood i bilder), sedan installera den nedre stile och kontrollera de totala dimensionerna av dörren. Eventuella överdimensionerade dimensioner kan klippas med en cirkelsåg före installation av gångjärnen, så oroa dig inte om den färdiga dörren är lite för stor.
 11. 11
  Ta isär skenorna och Stiles när du är säker att allt passar ordentligt. Applicera rikligt med kvalitet, väderbeständigt trälim till alla lederna, att se varje sida av varje tapp blir tillräckligt lim på den för att binda den i instickslås.
 12. 12
  Sätt ihop skenorna och Stiles efter att du har tillämpat lim på skarvarna. Montera dem tätt ihop, sedan klämma ram att hålla allt på plats medan limmet torkar. Spikar eller skruvar kan användas i varje led om utseendet inte är viktigt för dig, och stora träskruvar kan användas för att förstärka hörnen, men detta bör inte ske förrän någon trimning av den färdiga dörren är klar.
 13. 13
  Montera gångjärnen på dörren inför hänga den. Du kan använda standard dörr rumpa, eller plan yta, beroende på dina önskemål. Häng dörren, och slutföra sitt installationen genom att installera, en tröskel, och en spärr som du föredrar.

Tips

 • Använd god kvalitet virke med raka kanter och spannmål, samt minimala knop.
 • Behandlat trä kommer att vara säker på att dörren håller länge.
 • Använd en god kvalitet väderbeständigt lim för alla fogar.

Varningar

 • Var försiktig och sunt förnuft när du arbetar elverktyg. Läs alltid bruksanvisningen som medföljer ditt elverktyg.

Saker du behöver

 • Grundläggande elverktyg som en borr och cirkelsåg
 • En begagnad fönster rätt storlek för ditt projekt
 • Lumber
 • Lim