Wki

Hur att upprätthålla en Bissell matta renare

Fick en Bissell Carpet Cleaner? Denna artikel kommer att lära dig hur man rengör den, byta bältet, och demontera det ordentligt. Kom ihåg att denna maskin är inte så lätt att arbeta med som det ser ut.

Steg

Hur att upprätthålla en Bissell matta renare. Ta bort plasthöljet.
Hur att upprätthålla en Bissell matta renare. Ta bort plasthöljet.

Rengöring

 1. 1
  Ta bort plasthöljet.
 2. 2
  Ta bort de två skruvarna på framsidan (röda pilar), bända upp den övre (röda pilen) och sedan bända ut framsidan ovanför skruvhålen.
 3. 3
  Använd en fuktig trasa för att rengöra gummipackningen samt huvudsugrör rutten i mitten.
 4. 4
  Avlägsna borsten: slå på maskinen upsidedown och leta efter en skruv på varje sida bakom penseln.
 5. 5
  Ta bort skruvarna, dra de röda plasthållare ut och sedan kan du frigöra borsten från sina hållare och bälte. Innehavarna måste vara riktigt ren eftersom de tenderar att slitas ut, döda din maskin. Efter användning på smutsig bil mattor, använd en trädgårdsslang för att rengöra detta område utan demontering. Försök att inte spruta vatten in i hålen motorkylning av basen av maskinen.

Rembyte

 1. 1
  Öppna luckan sida tillgång till se bältet inuti som driver pumpen och borsten. För att ta bort eller byta ut remmen, ta bort borsten som i steg 2 ovan.
 2. 2
  Nå in där borsten går (på lucka sida) och lyft av remmen över remskivan på pumpen. Det bör vara ca 3,5 inches lång när ihoptryckta och är märkt P / N 0.100.623.

Demontering

 1. 1
  Skruva flödet indikatorn (blå pil) och ta bort den lilla röda hjulet och vita filtret nedan.
 2. 2
  Ta bort de fyra skruvarna (röda pilar). Det finns inga skruvar eller flikar undertill, bara lyfta av toppen. Du kanske behöver bara lite dammsugning för att städa upp på insidan, men slangarna verkar lätt tas bort för rengöring eller byte. Om värmaren har blivit igensatta med kalkavlagringar, öppna upp handtaget, ta bort slangarna från värmaren och använder mycket litet borr för att borra ut inlopp och utlopp. öppna sedan värmaren och rensa ut insidan.
  • Vid byte av huv, märker fliken längst fram och se till att den är inkopplad. också, lägg en liten låda under bakhjulen för att lyfta basen upp till huven. Om du inte gör det, kommer skruvhålen bryta ut vid åtdragning dem. den enda reparationen till detta är att ersätta huven på ca 25€ 0,00.
  • Obs: Den lilla röda filtret till vänster går in i toppen av vattenbehållaren (dvs. röd korg pekar uppåt), inte in i maskinen som bilden visar (dvs. korg inställning i hålet).

Tips

 • Håll det rent. Den tvålpump använder för mycket tvål och tenderar att tandköttet upp insidan, så blanda tvål med vatten (en 50 50 blandning) eller lägga den i vattentanken istället. Det kommer inte spruta om inte tvålen dispensor har något i det, så sätter vatten i det när sköljning. Maskinen fungerar bra med vatten och vanligt tvättmedel i tanken och vatten i tvålpump.

Varningar

 • Använd ALDRIG Oxyclean eller vinäger, det angriper plastslang och orsakar fel.
 • Försök att inte lämna maskinen i garaget i kylan. Det kommer att frysa och så fort du slår på den, kommer bandet bränna ut på grund av is i pumpen. Låt det tina i 3 timmar före användning och öppna sidoluckan för att vara säker på att pumpen stängs.